ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

dean25

Pojašnjenje:
trošak izrade vrijednosne karte po novom je 10 kn.

Btw.prvo je koštala 20 kn,pa 0 kn,pa sada 10 kn.

221

Ne mogu naći ništa detaljnije o ovoj informaciji s jednog foruma:

Citat:Grad Zagreb je sklopio ugovor za izgradnju betonskih podloga na stajalištima za autobuse. Riječ je o stajalištima MSU, Gajnice, te 3 stajališta na HBZ.

Također, izvest će se betonski kolnici na ulazu u Škorpikovu te kod Gradskog poglavarstva (Lisinskog). Beton će biti debljine 22 cm, te će se ukupno izvesti 1600 metara kvadratnih (otprilike 500 metara dužnih kolnika širine jednog traka).

Netko zna više?

dean25

INFORMACIJA:
Na bratskom forumu zeljeznice.net u dijelu "Tramvaji u Zagrebu-tramvajski promet" otvorena je tema "Osnovati nekakavu Udrugu putnika-korisnika usluga ZETa ili ne?"
Svi koji žele,mogu tamo pročitati tijek rasprave,a možete i sudjelovati u raspravi.

Urbino LE

Kako skoro idem u ZG, zanima me koliko je cijena dnevne karte ako je ima, isto tako grupne ako je ima i koji su uvjeti, te gdje se mogu kupiti? Hvala!

dean25

Grupna nema.
Dnevna ima.
Cijena:30,00 HRK.
Vrijedi od trenutka poništenja do 3:59 sutra ujutro za neograničen broj putovanja unutar prve tarifne zone [tj.cjelokupno područje grada Zagreba].
Kupiti se može na ZETovim prodajnim mjestima,na svim kioscima,kod vozača u tramvaju/autobusu te na validatoru u vozilu vrijednosnom kartom odabirom opcije 'dnevna karta' neposredno prije prislanjanja kartice.

Portos

Citat: Urbino LE  u Studeni 12, 2013, 17:46:32
Kako skoro idem u ZG, zanima me koliko je cijena dnevne karte ako je ima, isto tako grupne ako je ima i koji su uvjeti, te gdje se mogu kupiti? Hvala!
http://www.zet.hr/media/191722/cjenik_1_listopada.pdf

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Urbino LE

Hvala na informacijama. Moram reći jako isplativa vožnja s obzirom na Split gdje nemamo dnevne karte i gdje je jedan smjer 1. zone u busu nekih 11kn, a uz to u Splitu se voziš smiješno malo kada max od centra sve daleko 7-8km.

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Urbino LE

Dajte mi sada molim vas recite može li se od Črnomerca kako doći javnim prijevozom do City Centra West? Za nekih mjesec dana sam opet u ZG pa će mi trebati.

Ivan

Naravno da se može :) , najbrže i najpouzdanije sa 136 do kraja pa pješice 5-10 minuta; može se i 134 pa presjedanje na 107 ili 116, ali treba ih dočekati jer dosta rijetko voze.

tramvajac 92

Može i 146 ali tad dolaziš s druge strane, pored robnih terminala i bolnice..

Urbino LE

Zahvaljujem na informacijama.

Ivan

http://www.proprofs.com/quiz-school/story.php?title=prometni-propisi-i-sigurnosna-pravila-test-br-25

Zanimljiva slika iz Zaprešića iz nekog slučajno nađenog testa s prometnim propisima, pretpostavljam da je raspored stajališta bio kako se sjećam, lijevo samo zadnja stanica 172 a desno ostale linije; najzanimljiviji mi je onaj MAN SG 220 Avotmontaža u sredini koji kreće prema Jelačićevoj, kojih se sjećam da su u tom smjeru baš redovito vozili samo na liniji 175 koja je bila jednako česta (tj. ultrarijetka) kao i danas, s jedinim polaskom iz Bistre ujutro i jednim nazad (koji bi mogao biti ovaj na slici s obzirom na sunce s juga-jugozapada) u 14:35 iz Zaprešića... Osim toga, povremeno ih je bilo na ostalim linijama ali jako rijetko, ako se dobro sjećam, neki su svojevremeno javljali da su vidjeli zglobne i na 174, osobno nisam to zapamtio, ali znam da sam jednom vidio žutog krefeldskog SG 220 na tadašnjoj zaprešićkoj gradskoj 181 (Trg mladosti-Sjever).

plavi ZET-ov bus volim

Jedan zgodan status s Facebooka kojeg mi je prijateljica upravo poslala. Kratko i jasno odražava mentalitet pojedinaca. :P

Citat:Putnik: "Pa kaj ste zatvorili vrata tramvaja, piše da tek za 2 minute kreće."

Vozač: "Je, gospon, ja sad krećem, nema veze kaj piše. Nije Vam ovo Japan, ovo je Hrvatska."

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Portos

Citat: Ivan  u Studeni 22, 2013, 22:22:11
Osim toga, povremeno ih je bilo na ostalim linijama ali jako rijetko, ako se dobro sjećam, neki su svojevremeno javljali da su vidjeli zglobne i na 174, osobno nisam to zapamtio, ali znam da sam jednom vidio žutog krefeldskog SG 220 na tadašnjoj zaprešićkoj gradskoj 181 (Trg mladosti-Sjever).
Na 174 je redovito vozio zeleni krefeldski SG 220 g.b. 207.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.