ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

dean25

Godišnje izvješće o sigurnosti u vozilima ZET-a tijekom 2013 godine.

tramvajac 92

Zanimljivo za pročitati i vjerujem da se o ovome ima za reći još štošta, ali ja ću izdvojiti samo linije sa najviše nesreća u prošloj godini:
109  ČRNOMEREC - DUGAVE  17
268  GLAVNI KOLODVOR-VELIKA GORICA 11
172  ČRNOMEREC-ZAPREŠIĆ 10
209  DUBRAVA - ČUČERJE  10 
125  ČRNOMEREC – G.VRAPČE  9
102  BRITANSKI TRG - MIHALJEVAC  8

GT-R

Ali treba uzeti i u obzir da te linije imaju najvise voznih redova, te da su sanse vece da ce se dogoditi neka nesreca prije na liniji 268 nego na recimo 237, kad na 268 vozi 8-9 buseva a na ovoj samo jedan.

tramvajac 92

209 4 busa
125 3 busa
102 3 busa
Ostale linije imaju puno više.

Ivan

102 u biti ima 2, jedan je na 103 (vozna vremena su 35+35+10+10, uz to da 35 minuta na 102 znači puno duži odmor).
Dobro napunjene brdske linije su uvijek bile među neslavnim rekorderima, par godina je linija 128 bila visoko na listi, ako se dobro sjećam jednom "jača" čak od 109 i 268.

ivog

Citat: 421  u Veljača 09, 2014, 17:09:39
Ipak su dva !Ili 5! ;D
268: ZG>VG min 34 min, VG>ZG 41-45 max (ovisno o VR)
330: cca 30 min
Ponedjeljkom i petkom su gužve na cestama pojačane pa se kasni do 10-15 min (ovisi o VR), pa na terminal GK dolazi dva ili više buseva.Tad obično otpremnik zadrži onog posljednjeg da uđe u stajalište, a onaj prvi vozi do Avenue Malla prazan, pa se vrijeme iznivelira.Problemi nastaju kad je na trasi od VG do Buzina ( i obratno)  prometna nesreća pa se vozi jednom trakom.

Hihihi.. ;D
Da sam rekao imam 5 pitanja, tko zna dal bi dobio odgovor.

Hvala!

maxkuki

Kakvo je ovo tipkalo u citaru gbr 231?  ???

tramvajac 92

Takvo je od početka na nekima, mislim da si ti jednog takvog pogodio.

marin

Takvo tipkalo vjerujem ima barem jedno u svakom Citaru (dobro možda ne baš u svakom).
@Tomek, gbr. 181 je dobio reklamu, ne 191.
I da, čudno mi je da 128 nije imala više nesreća. Jel moguće da su je zaboravili? Bila je 1. jedne godine  ;D

GT-R

Volio bih da je to soker koji strese ove retarde sto stiscu 10 puta tipku a nevide da vec svjetli crveno veliko STOP.

MouldieHawn

Citat: GT-R  u Veljača 16, 2014, 15:01:38
Volio bih da je to soker koji strese ove retarde sto stiscu 10 puta tipku a nevide da vec svjetli crveno veliko STOP.

Meni su bolji oni koji ne stisnu tipku i kada vozač ne stane na stanicu jer nema ljudi na samoj stanici deru se s kraja autobusa da stane.

maxkuki

Ili oni koji stisnu točno pokraj stanice pa se čude i deru kad vozač ne stane...

Sent from my WT19i using Tapatalk

Shole

U  Riječkim Citarima je to elegantno rješeno.  Zvoniti se mora,  i vozač otvara samo ona vrata na koja su mu putnici pozvonili.  Tako se bezveze ne otvaraju vrata na kojima nema izlaza.

GT-R

Kod nas se zna dogodit da putnik stisne stop kod zadnjih vrata, pa onda dodje do prvih vrata jer se boji da nece izac.
Ali najveci biseri su oni koji nisu jos naucili da u kockicama moras stisnuti s lijeve strane za izlaz, a voze se u tim autobusima skoro 15-ak god.

Ili pak oni sto trce da udju na 3. ili 4. vrata, pa onda kada ih senzor zatvori onda gledaju ko telad dok vozac ceka naprijed da udju. Zatvori sva vrata i po gasu pa ce sljedeci put znat gdje je ulaz.

marin

E tako je, zatvori vrata i odi pa ćemo vidjet. Joj da ja vozim, tako bi rešetao karte kod tih bahatih kaj čekaju na petnaestim vratima skroz. Tipa stanica u Gajnicama, dugačka je valjda 50 metara, i oni dole čekaju skroz  ::|