ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

tramvajac 92

To je fakat glupo kad čekaš negdje na kraju stanice.. Al doživio sam jednom u citaru na 134, stisnuo sam onaj stop i tipku za otvorit 3. vrata, i lik uopće nije stao (na baruna Filipovića prema Črn) nego tek kad sam se zaderal izlaz. Dobro je dok se to dešava rjetko, skoro nikad.

Ivan

Mislim da ima puno boljih stvari za raspraviti od iščuđavanja zbunjenim putnicima. Neki ljudi se jednostavno prvi put voze busom, nisu odavde ili kako već, Zagreb nije jedini grad gdje sam vidio zbunjene ljude, toga će uvijek biti.

sokre

Dosta je vremena prošlo od rošade autobusa i očito ništa od renumeracija.

Izgleda da je najtočnija tvrdnja nedavne rasprave bila da se odustaje od numeracije po garažama nego po od sada po serijama. Kao novi tramvaji.

hrvoje.skoc

Copy/paste sa index.hr

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zbog-kvara-na-kontaktnoj-mrezi-na-dionici-pruge-zagreb--hrvatski-leskovac-voze-autobusi-/728094.aspx

DANAS u 10.57 sati između Zagreb Glavnog kolodvora i kolodvora Hrvatski Leskovac na pruzi Zagreb – Karlovac, došlo je do kvara na kontaktnoj mreži. Zbog tog kvara nije moguće napajanje električnom energijom pa je na toj dionici obustavljen željeznički promet.
Zbog toga se do otklanjanja kvara putnici prevoze autobusima između zagreb Glavnog kolodvora i kolodvora Hrvatski Leskovac.
Dežurne ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvara.
Iz HŽ-a se ispričavaju svim putnicima zbog poteškoća koje će imati na putovanju i mole ih za razumijevanje.

Jel zna netko jel to vozi ZET i ako da koji AP?

Ivan

Citat: sokre  u Veljača 17, 2014, 12:59:33
Dosta je vremena prošlo od rošade autobusa i očito ništa od renumeracija.

Izgleda da je najtočnija tvrdnja nedavne rasprave bila da se odustaje od numeracije po garažama nego po od sada po serijama. Kao novi tramvaji.
Da, očito su shvatili da je to izgubilo smisao. Možda bi bilo najbolje odsad pokušati po redu kako dolaze davati brojeve po kategorijama, za školske i ostale specijalne od 1 do 99, mini i midi 100-199, solo 200-599, zglobni 600-999, pošto stariji polako odlaze, kad se dođe do najvišeg broja ili blizu (da ne bude serija razbacana na početku i na kraju), dotad ima mjesta da se počne opet od prvog u svojoj kategoriji.

Sljedeći koji bi došli bi mogli biti recimo mali 111-13x, solo 350-, zglobni 600-, a stare ne treba dirati, osim možda (ili bolje ne) uklopiti nabavku 2006., školske i zadnje u novi sustav, pošto će još desetak godina biti prisutni na cestama.

Tomek

Mislim da ništa dugoroćno se ne može planirati jer će se promjeniti garnitura i opet će doći neke nove ideje.
Uostalom, i ako se odustalo od renumeracije, zar se nije mogao naći neki bolji trenutak, a ne da sad imamo 420-424 i 801-819. WTF..

kikas_usora

evo u biltenu izaslo da od 1.3 se ukida sluzbeni bus...

Westin

ZET prima Stručnog suradnika  na stručno osposobljavanje za 1600 kn  u odnose s javnošću.
Citat:
Sudjelovanje na poslovima odnosa s javnošću i kontakata s partnerima.
U obzir dolazi VSS društveno-humanističkog usmjerenja.
Prijave na: goran.gavrlivovic@zgh.hr
http://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=62857424

STIB

Gavrlivovic? Čudno prezime...
Ne bi me iznenadilo da je tipfeler.

(via Tapatalk)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Westin

Citat: STIB  u Veljača 22, 2014, 21:49:25
Gavrlivovic? Čudno prezime...
Ne bi me iznenadilo da je tipfeler.

(via Tapatalk)
HZZ ima dosta takvih grešaka objavljenih pa moguće da je jedna i ova .

221

Bla bla, truć truć...

Citat:
Recept protiv švercanja – vozila će zaustavljati i zvati policiju!

Vožnja bez karte u javnom zagrebačkom prijevozu uskoro će se kažnjavati još strože. Naime, vozači autobusa i tramvaja odsad će zbog svakog putnika bez karte, a koji ne želi pokazati osobnu iskaznicu kontroloru, zaustavljati vozilo. I stajat će tako sve do dolaska policije koja će slijepog putnika preuzeti.
Zadnja je Bandićeva

Ovaj prijedlog vozača ZET-a potvrdila je i uprava podružnice, a za njegovu primjenu još se čeka blagoslov gradonačelnika Milana Bandića.
– Dosad vozači nisu imali pismenu odluku što napraviti u situaciji kad imaju slijepog putnika koji ne želi kupiti kartu ni dati osobnu iskaznicu kako bi mu kontrolori naplatili kaznu. Svaki vozač radio je po vlastitoj procjeni – kazao je Ante Jelić, predsjednik Sindikata vozača ZET-a.

Sada će pak vozači imati jasnu zadaću što učiniti u takvim situacijama.
– Zaustavljat će vozilo na prvom stajalištu i neće se micati do dolaska policije. Svi ostali putnici moći će izići iz vozila, a ako putnik bez karte ode, policija će ga pokušati pronaći uz pomoć videonadzora koji imaju gotovo sva vozila – objasnio je Jelić.

Protiv "švercera" ZET će potom podnijeti prijavu zbog nedostatka putne karte, ali i zahtjev za isplatu štete tvrtki nastale zbog stajanja vozila i izlaska putnika.
Veći prihod za ZET

Jelić smatra da će ovakve rigorozne kazne naučiti putnike da se vožnja bez karte ne isplati jer će novčana kazna biti veća od one koja se naplaćuje za vožnju bez karte u iznosu od 250 kuna. Na ovaj način u ZET-u očekuju i povećanje prihoda jer se i dalje mnogi putnici voze bez karte.

Kako bi tome stali na kraj, vozači su odnedavno dobili naputak da putnike puštaju u autobus samo na prednja vrata. U tome će im povremeno pomagati i kontrolori koji će onemogućiti ulazak putnika na stražnja vrata pri izlasku putnika iz autobusa i tramvaja.

http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/recept-protiv-svercanja-vozila-ce-zaustavljati-i-zvati-policiju-923466

sokre

Volio bih ja da Jelić objasni svoje ideje za unapređenje javnog prijevoza koje su nas sve dosta koštale i zašto ima toliku plaću koliku ima. Sjećam se kako je g. Pevalek bio simpatičan i kako sam ga volio slušati kada je govorio za telku.

Najupečatljivije mi je bilo kada je rekao da će osnova javnog prijevoza biti Mećka na istoku i MAN na zapadu ..

Ovi danas su obični grebatori i idu mi opasno na živce.

GT-R

Videonadzor imaju gotovo sva vozila - sto se tice tramvaja da, ali kod autobusa samo Lion's City ima a i nisu neka sreca te kamere posto su okrenute prema izlaznim vratima, a cesto sam vidjao zvake zaljepljene na objektiv kamere.
A i mislim da to zaustavljanje vozila nece imati nekog efekta, svi znaju okrenuti rucicu ventila na vratima, svi sve znaju samo kako bi izbjegli placanje.

MAN19464

a dal će fizički napad na vozača biti kazneno ili prekršajno djelo to jelić nije objasnio.
Žalosno je da se sindikalac time bavi, to je posao uprave, oni primaju plaću da urede pravila u javnom gradskom prijevozu.

221

Medalja ima uvijek dvije strane. Je li problem švercanje putnika? Možda. Da li bi to pomoglo da ZET ne završi 2012. godinu s minusom od 281 milijun kuna UNATOČ donaciji građana grada Zagreba od 750 milijuna kuna? Možda bi prije pomoglo da netko uvede bič i metlu u taj ZET!

Inače, da se neki ljudi/narodi nedaju tek tako zahebavati, pokazuje sljedeći primjer iz Sao Paola, Brazil:

Citat:
Najmanje 200.000 ljudi prosvjedovalo je na ulicama najvećih brazilskih gradova protiv poskupljenja cijene javnog autobusnog prijevoza i prevelikih troškova organizacije Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine , javlja BBC.

Okidač za prosvjede bilo je poskupljenje jednosmjerne autobusne karte u javnom prijevozu u Sao Paulu s 3 reala (7,70 kuna) na 3,20 reala (8,25 kuna). Vlasti kažu da je poskupljenje debelo ispod razine inflacije koja je u posljednje dvije godine bila 15,5 posto.

Zbog 55 lipa poskupljenja!!! E, moj narode.