ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

tramvajac 92

Instalirat ću, pa pogledati..

tramvajac 92

App radi korektno, pokazuje točno.

dean25

sokre

tramvajac 92

Pokazuje ti kad su sljedeći prolasci kroz odabrano stajalište i gdje je pojedino vozilo pojedine linije.
Pr. odabereš stanicu: Bundek i izlista ti sljedeće polaske prema jugu i prema sjeveru ili izabereš liniju npr. 222 i pokaže ti da je npr. 22201 između stanica MSU i Velesajam, a 22202 u Remetincu čeka polazak.

plavi ZET-ov bus volim

:o Čitam opis aplikacije i gotovo se čini predobrom da bi bila istinitom. Budem ju isprobala. Svaka čast onome tko ju je napravio.

Inače, stranice ovakvog tipa trenutno su glavni hit na Facebooku:
1. Uživo iz zagrebačkih autobusa (http://www.facebook.com/uzivo.iz.zg.autobusa)
2. Uživo iz zagrebačkih tramvaja (http://www.facebook.com/uzivozgtramvaj?fref=ts)

Napravljene su da bi nas nasmijale, no s nekim fotkama i komentarima su ipak prijeđene granice dobrog ukusa.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

sokre

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 15, 2014, 17:30:41
Pokazuje ti kad su sljedeći prolasci kroz odabrano stajalište i gdje je pojedino vozilo pojedine linije.
Pr. odabereš stanicu: Bundek i izlista ti sljedeće polaske prema jugu i prema sjeveru ili izabereš liniju npr. 222 i pokaže ti da je npr. 22201 između stanica MSU i Velesajam, a 22202 u Remetincu čeka polazak.

Hvala na objašnjenju. Ako stvarno radi, bit će vrlo korisna za prigradske linije.

Čudno da ZET sam nije nešto takvo smislio..  8)

221

Evo, i ja potvrđujem da busevi dolaze točno kako ih aplikacija najavljuje. Pohvale autoru i valjda će ZET do 2050. g. nešto slično napraviti.

Shole

Dal radi po stvarnoj poziciji autobusa  (odakle im podaci o kretanju vozila ?)  ili radi na sistemu voznog reda odnosno proračunatog vremena potrebnog za dolazak od početne do određene stanice ?

Urbino LE

Ako je aplikacija za Android ili iOS, a busevi imaju i GPS sve se može vrlo efikasno riješiti tj. izprogramirati, ne bi trebao biti neki problem.

NP-549

nemojte zaboravit da će se nać debila koji nemaju pametnijeg posla pa će po cijele dane visit na tome i gledat kad koji bus kamo dolazi, a kad je trebao, i onda zatrpavat ZET mailovima, pozivima......   

Ured za odnose s javnošću i njegovo funkcioniranje je zamišljeno da bude na usluzi putnicima,  ali u 99% slučajeva njemu se javljaju samo s pritužbama od kojih je 90% neutemeljeno.   S obzirom šta si sve ljudi dozvoljavaju bilo bi najbolje uvest šalter za pritužbe na koji se može doć samo osobno.

flip

Citat: Shole  u Ožujak 16, 2014, 10:46:24
Dal radi po stvarnoj poziciji autobusa  (odakle im podaci o kretanju vozila ?)  ili radi na sistemu voznog reda odnosno proračunatog vremena potrebnog za dolazak od početne do određene stanice ?

To i mene zanima. Ne temelji se sigurno na voznim redovima jer to ne bi bilo precizno. Ne znam kako su drugačije (legalno) mogli ovo napraviti osim da su se dogovorili sa ZET-om da im da pristup podacima iz atrona. 

Ovdje kažu da vuku podatke s "njihovog servera", ali mi opet nije jasno kako ti podaci njima dolaze na server.
https://twitter.com/FranKuseta/status/444482943478927360

Na facebooku pak kažu ovo: "Podatke skidamo sa vlastitih servera te koristimo algoritme koje se trudimo ostaviti u tajnosti radi prednosti na tržištu."

Može netko provjeriti kad bude kraj displaya prikazuju li i display i aplikacija jednako planirane/fantomske dolaske u obliku sati:minute?

Urbino LE

Ja vam kažem, vuku podatke iz GPS-a... Dalje kako su sredili je na njima i normalno da neće više odavat.

tramvajac 92

Činjenice:
- ZET ima internu kartu kojom prati vozila.
- Ta je karta na internetu što dokazuju news portali (onaj puta kad je link procurio u javnost)
- Karta dobiva podatke nekako preko GPS-a
- Informatičari su dokazali da su u stanju iz linka izvući ono što im treba da naprave app.

Zaključak?  Nekako su došli do linka i napravili su app.