ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

plavi ZET-ov bus volim

Citat:Putnici koji koriste ZET-ovu autobusnu liniju Borovje - Glavni kolodvor objavili su YouTubeu prije dvadesetak dana snimku vozača koji telefonira za vrijeme vožnje. Snimka je nastala 4. srpnja, a građani tvrde kako vozač to radi svakodnevno i da je pri ophođenju s putnicima bahat i bezobrazan

Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a, kazao nam je kako je tvrtka identificirala o kojem se vozaču radi te kako će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak. Putnicima su se ispričali zbog neugodnosti.

'Osuđujemo svako neprimjereno ponašanje i ophođenje prema putnicima, a osobito praksu koja je u suprotnosti sa Zakonom o sigurnosti cestovnog prometa ili našim internim aktima.

Svaku pritužbu koju zaprimimo i ocijenimo opravdanom (jer zaprimamo i neosnovane, što ova zasigurno nije), prosljeđujemo nadležnom rukovoditelju na daljnje postupanje, o čemu je stranka informirana. Ovisno o utvrđenim činjenicama, započinjemo i interni postupak kroz Pravnu službu.

Na temelju dodatnih podataka i snimke, a posebice zbog daljnjeg neprimjerenog ponašanja vozača, poduzet ćemo raspoložive mjere kako putnici ne bi više imali neugodnosti na kojima se ispričavamo', kazao je Jurić.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/357641/ZET-ovac-pricao-na-mobitel-dok-je-vozio-ceka-ga-kazna.html
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

podgora

MAN SG 220/SG 240 Avtomontaža jeli postoji još koji jeli uopće voze
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

tramvajac 92

t4

@Connecto:
Dobro, ne mogu se sjećati takvih detalja o broju autobusa, ali znam da je bilo za duplo više autobusa na spomenutim linijama. Kao klinac sam gledao buseve koji su na liniji 220 ulazili u Dugave doslovno dva po dva u nizu svakih par minuta. Busevi su stizali svoj vozni red jer je bilo manje automobila na cestama i manje gužve. Sukladno tome, više ljudi se vozilo autobusima pa je njihov broj bio opravdan. Danas dodatno usporava promet preko mosta semafor na Bundeku koji napravi zastoj, također više nema žute trake u smjeru grada gdje je nekad autobus ipak bio malo slobodniji i imao koliko toliko više prostora za nesmetanu vožnju. Koga god pitaš tko se vozi autom da zašto ne ide busom, reći će: "Nema šanse da plaćam 300 kn mjesečnu kartu, čekam bus 20 minuta i gužvam se unutra." I to je slika koju ljudi imaju danas o ZETu. Ja samo velim da u ZETu ima nesposobnih ljudi i da se neke stvari mogu drugačije napraviti. Da se podese vozni redovi, već bi bio pomak na bolje.
U liniji 220 ima gužve toliko da bus čeka i po 2 minute na stanici da se zatvore 3. i 4. vrata što dodatno koči ostvarivanje voznog reda. Ono što se dogodilo je da se broj busa smanjio, a potrebna vožnja od točke A do točke B se vremenski produžila pa jedan bus manje već neki puta znači rupu i do 10 minuta.

Ivan

Na zet.hr popisu linija Mandaličina-Vrhovec se vodi kao 149, na voznom redu piše 129B dok je Šestinski Dol 129A, a na displejima su i dalje obje linije samo 129. Živjela zetovska organiziranost. pivkan

Inače, ne kužim zašto je Šestinski Dol dobio slovo A tj. zadržao broj 129, linija za Vrhovec je ranije postojala. Kako god bilo, ne vidim zašto ne uvesti konzistentne brojeve na svim natpisima umjesto da jedna linija ima tri oznake...

NP-549

Koliko vam je poznato kakve su probleme imali vaši vozači sa diplomama srednjoškolskog obrazovanja ?    U  zadnje vrijeme ih je 50-ak dobilo otkaze koliko sam uspio ovdje pročitati,  da li se zna ima li među njima vozača koji su prekvalifikaciju radili u Zagrebu ?   Standardno su sumnjive one iz Prijedora, Šabca, Leskovca....  Naših par vozača ima problema sa nekom prometnom školom u Zagrebu,  mislim da se tada zvala "CUO Zvonko Brkić" ili nešto slično,  koja se poslije razdvojila na 4 škole.  Najproblematičnije su diplome sa prijelaza 80-ih godina na 90-e.  Zna li itko nešto više o tome ? 

tramvaj6

Pozdrav, novi sam ovdje! Zna li netko koja područja obuhvaća APP i APD? I koji su busevi prebačeni iz APP u APD? Hvala unaprijed :)

Shole

Ima sve na forumu,  daj si truda malo pa čitaj

tramvajac 92

Citat: tramvaj6  u Siječanj 03, 2015, 14:35:15
Pozdrav, novi sam ovdje! Zna li netko koja područja obuhvaća APP i APD? I koji su busevi prebačeni iz APP u APD? Hvala unaprijed :)

Pročitaj ovo, tu imaš osnovne podatke.

http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=286.0

http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=3819.0

tramvaj6

dean25

STIB

Citat:Građani se žale na neprometovanje autobusne linije 231 (Borongaj - Novi Retkovec) te linije 264 koja prometuje na relaciji Borongaj - Štakorovec.
- Linije nisu ukinute, već su tijekom školskih praznika polasci reducirani. Trenutna potražnja je sukladna ponudi, a u ovim vremenima moramo racionalno djelovati - izjavio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.
Prema riječima Jurića, s početkom nastave, odnosno drugog polugodišta, navedene autobusne linije bit će ponovno uspostavljene.
Prvi put čujem za liniju 264 Borongaj-Štakorovec
Koliko znam takvu liniju vozi Čazmatrans a ne ZET.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

822DoDo

hahah ne znam da li je ovo za smijanje ili za plakanje...
264 je bila ZET-ova linija ali to ne vozi vec nekih 15-20god kao ni linije 265 i 266
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

ChRiStIaN

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vozac-zeta-zbog-putnika-bez-karte-prestao-voziti-na-pola-puta-do-velike-gorice/797006.aspx

VELIKOGORIČANI koji su jučer oko 7.30 sati putovali ZET-ovom linijom 268 doživjeli su neugodnu situaciju zbog ponašanja ZET-ovog vozača, javlja portal VgDanas.

Njima je naime jedna od putnica poslala dopis u kojem je objasnila situaciju koja je "zadesila" nju i njezine jučerašnje suputnike.

"Ušla sam u autobus koji je s glavnog kolodvora u Velikoj Gorici krenuo u 7:30 sati. Vožnja je tekla normalno sve do autobusne stanice u Velikom Polju. Naime, tada je u autobus ušao dečko od kojih 16 godina koji nije imao kartu. Naknadno nam je rekao da je izgubio pokaz dan prije i da ga nije stigao u tako kratkom roku ponovno izvaditi. Nisam točno vidjela što se događalo, niti kako je tekao njihov razgovor, jedino što sam vidjela je da vozač nije htio krenuti dok dečko ne kupi kartu", opisuje putnica.

Putnik bez karte ubrzo je izašao iz busa rekavši vozaču da krene kako ljudi ne bi zakasnili na posao.

"Na opće iznenađenje svih putnika, vozač i dalje nije htio nastaviti vožnju. U autobusu je nastala pobuna, ljudi su zahtijevali da se priključimo prometu, jedna žena je čak htjela platiti kartu dečku, iako je on već napustio vozilo. Niti naše molbe, niti pozivanja na prava putnika koji su uredno platili svoju, vozač je odbijao nastaviti raditi svoj posao, za koji je natprosječno plaćen", navodi dalje.

Putnici su put nastavili sljedećim autobusom koji je pristigao na stajalište nakon 20 minuta.

"Mene zanima, da li postoje neke odredbe ZET-a koje štite putnike s valjanim kartama ili pokazima? Da li imamo pravo na odštetu zbog kašnjenja na posao", pita se putnica.

Putnici na autobusnim linijama između Zagreba i Velike Gorice radni pokaz plaćaju 610 kuna.

"Vozila ne prometuju po voznom redu, voze jedna za drugima, vozači ne poštuju pravila vožnje, pričaju na mobitele, iznimno su bezobrazni, bilo je i nekoliko izvanrednih situacija u kojima su vozači fizički nasrnuli na putnike...", samo su neki od primjera koje je čitateljica spomenula u dopisu za VgDanas.

Gradonačelnik: Tražim hitan sastanak sa ZET-om!

Inače, na cijelu situaciju je na svojem Facebook profilu reagirao i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić, najavivši sastanak sa Upravom ZET-a.
@ Autobusi Hrvatska @

flip

Vjerujem da to nije jedina verzija priče, ali vidjet ćemo. Općenite primjedbe koje su naveli za liniju stoje, ja bi inače kao vozač bio iznimno iritiran da moram voziti 268, još kad bi me putnici z**, ne znam ni sam iskreno kako bi odreagirao u određenim situacijama. Nevezano uz samo ovaj slučaj, nažalost iz količine članaka koji se dotiču linije, a i iz osobnog iskustva mogu reći da se čini da linija baš ima iznadprosječnu količinu vozača problematičnih osobnosti. Općenito je puno drugačija (lošija) atmosfera voziti se na toj liniji nego na nekim drugima.

Mogu naravno nabrajati svoja iskustva, ali mislim da ovo nije mjesto za to. Sva se uostalom mogu prikazati u liku takozvanog "Jovana Markovića", koji je vjerujem mnogima poznat (redovito je na 268), a koji je takav vozač da s uvjerenjem mogu reći da je po svojoj osobnosti i načinu vožnje najgori kojeg sam u životu susreo - stvarno sramota je za svoje kolege koji većinom dobro obavljaju svoj posao. Tako da ono što putnici linije govore nije baš bez pokrića, ali ne odnosi se na sve vozače.

Ovakvi članci (to jest, iskustva) s 268 se javljaju nekoliko puta godišnje i nastavit će se pojavljivati. Pomoglo bi kad bi se reorganizirale linije, maknule problematične osobe iz tvrtke, ali i kad bi se promjenilo ponašanje putnika koji ne bi trebali automatski antagonizirati vozače, no to očito nisu realistične mjere u situaciji kakva je sad.