ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

Ivan

Citat: 421  u Prosinac 01, 2016, 20:10:32
Ono kad čovjek radi svoj posao 25+ godina pa mu netko počne objašnjavati da to zapravo ne postoji i nikad nije postojalo.
Veli narodna:  svakom loncu poklopac.
Pa žao mi je ako sam bio poklopac, ali sve dolje citirano iz pravila je isto što sam ukratko napisao.

Da malo nastavimo s narodnim mudrostima, rugala se sova sjenici jer nisam ja taj koji inače svakome cjepidlači za terminologiju, često i s punim pravom a ponekad i kad se podrazumijeva što se misli... a ovdje je greška ponovljena par puta od strane autoriteta (ne zezam, ozbiljno mislim) pa zašto ne bih ispravio da i drugi ne počnu krivo pisati...

Ne znam što sam trebao nego napisati da zone A i B ne postoje, uvijek se službeno zvalo "smjer". :P Uz dužno poštovanje, svatko se može i nakon 25 godina zabuniti. :)

421

Citat: Ivan  u Prosinac 01, 2016, 20:58:40
Pa žao mi je ako sam bio poklopac, ali sve dolje citirano iz pravila je isto što sam ukratko napisao.
Nije isto.
" dozvoljeno kretanje jedino u smjeru A ili B pa je s razlogom maknuto Nije. Ako ideš iz Velikog polja prema ZG poništavaš kartu u zoni I, smjer "B"> tvoj je odabir hoćeš li ići prema Sesvetama, Markuševcu ili Podsusedu.
"Putnik koji se služi pravom prijelaza ne može s istom poništenom kartom putovati u smjeru kojim bi se počeo približavati liniji na kojoj je započeo putovanje na dijelu trase kojim se započinje zatvarati krug na prometnoj mreži. Putnik do svog cilja mora koristiti kraći put."
a neki netalentirani ili zlonamjerni kontrolori doslovno shvatili i zlostavljali ili još zlostavljaju ljude, to nikad nije vrijedilo i to nikad nisu tako govorile detalje tarifne odredbe" vrijedilo je i vrijedi, pa kontrolori i vozači rade prema Odredbama za primjenu cjenika - Grad Zagreb i Odredbama za primjenu cjenika-izdvojena prometna područja.

Zona A i B ne postoje. Slažem se.
Ali: I zona>smjer"A", I zona> smjer "B". Tad bi bilo jasnije, ali nije bitno promijenilo smisao napisanog.
bus123 O & O bus123
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Ne želim se više zamjerati jer očito za nekog opet rasprava ide samo prema tome tko je u pravu i dotad ćemo se svađati, ali doslovno je na karti za jednu vožnju jedno kratko vrijeme bilo ispisivano da vrijedi samo u smjeru A ili B.
To prema ostatku zaista važećih tarifnih odredaba nije nikad bilo točno jer je vrijedilo ovo citirano, dakle s prijelazom i putovanjem u istom smjeru bez vraćanja ukrug, a vjerovali ili ne (da u ZET-u ima kukolja), neki kontrolori su to zloupotrebljavali i maltretirali ljude pa pokušavali naplatiti kazne na temelju smjera A i B koji nije mjerodavan nego samo interna indikacija za one koji bi trebali poznavati linije, a zbog ovoga neki putnici sad imaju panični strah od smjerova koje ne razumiju (jer nikad ni nisu bili bitni za javnost nego interna oznaka za obučeno osoblje).

Nećemo se više ljutiti i završavat s O&O, vjerovali ili ne, ZET je to pisao na kartama, više puta su bile na željeznice forumu temelj za raspravu dok nisu promijenjene...
Budimo realni, prema toj greški koju je ZET službeno stavljao na svoje karte (a tko je to napravio definitivno nije kompetentan za posao), iz Velikog Polja je prema tome što je pisalo na karti bilo potpuno nemoguće doći u bilo koje tri navedene lokacije iako su u I. zoni, iako je uvijek je bilo legitimno po zaista važećim pravilima ovjerenima od Grada i ZET-a.

smogovci.bbb2

Ogorčena putnica: ZET-ov bus kasnio je 45 minuta, a onda je došla kontrola
"Možete si misliti koji je to bezobrazluk. Putnici su je skoro istjerali iz busa, iz njih je prštio bijes!"

Čitateljica nam javlja kako je mnoštvo putnika, ZET-ov bus preko puta Robne kuće poslijepodne čekalo čak 45 minuta. Ljudi su bili ogorčeni jer su kasnili na odredišta, a vrhunac bijesa nastao je kada su pored svega ugledali kontrolu.
"Svi redom smo zakasnili, netko na sastanak, drugi u kazalište, dok ja pak nisam stigla na koncert u 'Lisinski'.  Bus je stigao u 17,07 sati, a prije toga ga nije bilo 45 minuta. Ljudi su se međusobno tješili i govorili kako iz protesta neće kupiti kartu jer je ZET taj koji bi trebao platiti za naše čekanje na hladnom i kašnjenje", kaže Ana, dodavši kako se unatoč velikoj gužvi, pored svega, u tek pristiglom busu pojavila kontrola.

"Možete si misliti koji je to bezobrazluk. Putnici su je skoro istjerali iz busa, iz njih je prštio bijes!", ljutito je dodala Ana.

ZET: Došlo je do odstupanja od voznog reda

Zašto je autobus toliko kasnio, doznali smo u ZET-u. Marijana Galić iz njihovog kontakt centra ističe kako je zbog velikih gužvi u Zagrebu, i to kod Bundeka, došlo do odstupanja od voznog reda i kašnjenja linija od 25 do 30 minuta. Iako naše čitatelje moli za strpljenje i razumijevanje, to će teško pronaći u Ani i njezinim suputnicima, koji su već zakasnili na svoja odredišta.
Izvor: http://www.cityportal.hr/foto-ogorcena-putnica-zet-ov-bus-kasnio-je-45-minuta-a-onda-je-dosla-kontrola/
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN2001

Počeo sam viđat nova sjedala u tramvajima sa novim dizajnom tkanine odnosno nisu oni fainsini Galaxy nego plavo narančaste kao u nl313 samo tamno plavo sa narančastim prugama?Jel polako počinje neka promjena sjedala u svim zetovim vozilima ili to je jedino sto se imalo u to
vrijeme(iznimka)?

MAN2001

Kad se inače farbaju vozila i kod koga?npr.Viđam puno vozila zeta sa potpuno novom plavom bojom gbr302 potpuno novo izgleda naspram onih milijun različitih sjena plave kao na svakom drugom busu.Takoder bih htio znati koliko često mijenjaju ili ponovno stave sjedala u autobusima jer na skoro svim nl263 iz 2003 ima nova i stara sjedala zatim malo iz nl263 iz 99 kak to ide općenito kako ide taj proces u Zet-u za takve stvari?

822DoDo

odi u ZET pa pitaj i ne pisi jedan post za drugim nepotrebno
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

tramvajac 92

Što se tiče tapeciranja sjedala, dosta starijih autobusa je dobilo pretapecirane stolice (ili su nove, u što ne vjerujem) za vozača, a očito da su neki i putničke pretapecirali. Točan odgovor kad se mjenjaju nemam, ali otprilike kad se ona tkanina istroši, i kad se nabavi nešto tkanine za presvlačenje, onda se to odradi na nekoliko autobusa.

Putničke stolice se u pravilu ne mijenjaju, samo ta tkanina, osim ako je sjedalo oštećeno jako.

MAN truck bus

Puno Mercedesa ima stolice iz LC mislim na vozačke i MAN NG 313 isto imaju neki od LC. Sto je vozačima jako dobro jer ima i grijanje i hlađenje. ;)
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Shole

A zašto su ih skidali iz MAN-ova ?

MAN truck bus

Ne znam. Mozda neko drugi zna.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

MAN2001

Što je onda sa onim novim sjedalima u tramvajima jel su to nova buduća za sva vozila ili?

tramvajac 92

Neka su nova a neki imaju novi tapecirung.

U KT4 su ugradili nova sjedala, i u dio TMK 2100, drugi dio je pretapeciran.

marin

Citat: Shole  u Prosinac 03, 2016, 11:54:34
A zašto su ih skidali iz MAN-ova ?
To niti Isus Krist ne zna!! Apsolutne bezvezarije, došli smo do toga da svi autobusi imaju sve moguće kombinacije siceva i da ih se vade bezveze tj. samo kako bi se ubacilo npr iz "biodizela" u NL iz 2003. Čak i Citari imaju iz Lionsa one s naslonima za ruke, da ne pričamo o graničnicima koji su podešeni valjda da na sjedalu sjedi dijete visoko 120 cm. Užas živi, točno jedan ZET-ovac prati sve i njemu ma kakav god dobar autobus bio, i dalje ne valja ako mu je sic loš-i to s pravom. Pogotovo mu je apsurd bilo kad su sve dobre siceve iz "biodizela" stavljali u NL-e koje su kasnije slali u APVG  >hammer<
Da se vratim još na hod sica...on je postavljen tolko da skoro naslon od sica udara u volan  >hammer< , pitam ja njih kome to treba?? U toj poziciji i još 20 cm iza nitko ne može niti ući za volan, a kamo li ne vozit. Tu je znači viška na toj strani prema volanu, a prema otraga ne ide daleko, a ima još ful mjesta. Na kraju najbolji hod imaju Citelisi, idu skroz do grebena otraga. A seljakanje znači nije zbog novog tapecirunga, nego eto tako bezveze. Isto je i s felgama.

Shole

Citat: marin  u Prosinac 04, 2016, 16:10:38
.....seljakanje znači nije zbog novog tapecirunga, nego eto tako bezveze. Isto je i s felgama.

Nemogu vjerovat da sam ovako glup komentar pročitao.   Da felge su se bezveze seljakale.   O zemljo otvori se