Slike iz Zagreba 2014.

Autor plavi ZET-ov bus volim, Siječanj 04, 2014, 20:22:09

Shole

Čini ti se.  Ovisi o set-upu fotoaparata

Ivan

Citat: COVIK  u Kolovoz 11, 2014, 15:18:21
Jel se to meni čini ili su dvije nijanse plave boje zglobnih citara u Zg ???
Ne, na svim Citarima je ista boja. Inače postoje dvije nijanse, na starijima s krem krovom je i dalje RAL 5012 (i koliko vidim opet se koristi ako ih poprave a ne prebojaju cijelog u novu boju), na svim novijima od 2003. uključujući Citaro RAL 5015, no mislim da je veća razlika u boji kad bus poslije nekoliko godina poblijedi, a neki dijelovi karoserije prije dobiju blijedu boju pa izgledaju nejednako.

sokre

Stručni izraz - boja je apšisala.

Najviše se vidi razlika na Citelisima na pokrivalima za tankove na krovu.

A i dosta tramvaja izgleda šareno.

421

Dvije nijanse iste boje su moguće zbog podloge: jedna je metal, druga stakloplastika koja lakše "apšisa".
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sokre

A i vrijeme koje je prošlo između lakiranja igra dosta veliku ulogu ..

Kao što se vidi na primjeru 670 - dio oko desnog fara.

NP-549

RAL bi trebao uvijek bit isti, al to je samo kad je boja nova.  Naravno da nije iste kvalitete neko smeće i Glasurit od Ivičeka ili Standox boja.  Rezultat se vidi nakon nekog vremena, a ne odma.   Isto tako,  vrlo važna stvar je kako je pripremljen dio koji je farban i kako je tretiran nakon.  Dal je u komori zapečeno, il je bezveze vani na zidu farbano.

421

Citat: sokre  u Kolovoz 11, 2014, 20:35:02
A i vrijeme koje je prošlo između lakiranja igra dosta veliku ulogu ..
Kao što se vidi na primjeru 670 - dio oko desnog fara.
+ "schuss" u p/d kraj. thumbs
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

plavi ZET-ov bus volim

Današnje avanture po istoku grada. klinac (Uuuuuu, imamo nekoliko novih emotikona! :D)

1. dio

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

plavi ZET-ov bus volim

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

plavi ZET-ov bus volim

3. dio

Gbr. 452

Gbr. 459 zdesna

plavi ZET-ov bus volim

plavi ZET-ov bus volim

citaro

citaro

citaro