Linije - razno 2014.

Autor Ivan, Siječanj 06, 2014, 14:09:42

tamlover

Upravo sam vidio da je krajnje stajalište 120 na pločniku na početku Sigetja!!! Dakle, radi cijeli krug nizašto. Zar u ZETu misle da bus ne moze smotat desno iz Dubravice u Sigetje? Inače, bus se penje na pločnik na spomenutom privremenom stajalištu. I naravno, prva iduća stanica mu je Gospodska. Tragikomično...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

A nije napravljeno najavljeno stajalište u oba smjera kod mjesnog ureda na Sigetju? Uostalom, nije mi jasno zašto ne bi stao na dugom stajalištu Medpotoki prema centru, malo je nespretno skrenuti na njega ali kakvih sve loših stajališta ima po gradu, u usporedbi bi ovo bilo sasvim regularno. I da, naravno, ako je poanta samo skratiti s Huzjanove potpuno je neobjašnjivo zašto je potrebno ići na Karažnik.

Uglavnom, još jedna glupa regulacija zadnjih godina, ZET je očito s ovim vodećim kadrom sve nesposobniji prilagoditi se i izvanrednim situacijama, a još manje izvesti veći trajni koordinirani racionalni plan da se prilagodi potrebama i uvjetima putnika u bilo kojem dijelu grada (i prigrada).

tamlover

Kad smo kod izvanrednih situacija. Ovo je slika od prije tjedan dana kada je bila pljačka Splitske banke na Črnomercu. Osim ovoga za kojeg mi nije bilo jasno što radi na tom mjestu ulovio sam još dva 'Zaprešića' na Oranicama - jednog u podvožnjaku prema Ilici, a drugog na skretanju iz Zagrebačke ceste (iz smjera juga) u Oranice. Dva su imala putnike. WTF zapitao sam se. Inače, gotovo duž cijele ulice Oranice protezala se kolona i ta tri busa su u njoj bila doslovno zarobljena, ma kud da su krenuli a očigledno je da su se morali kretati prema Zaprešiću, sudeći po displayu. Ali odakle? Info je bila da je autobusni promet u prekidu, a neki su javljali da busevi iz Zaprešića voze prema Ljubljanici! To nisam nigdje našao napismeno od ZET-a, ali svejedno mi ne objašnjava zašto su se ovi našli ovdje. Jedino ako nisu išli od Ljubljanice prema Zaprešiću pa koristili Oranice kako bi pokupili putnike u Vrapču i Gajnicama za Zaprešić. Uglavnom kaotično i užasno dugotrajno. I sam prekid prometa je trajao strašno dugo. Čini mi se da je policija nekako morala omogućiti barem jedan trak za ulaz i izlaz s terminala, isključivo za autobuse jer ovako nisu postigli ništa. Imali su na istoj udaljenosti od banke pun terminal ljudi. Ako netko nije pratio, sumnjalo se da je pljačkaš u banci ostavio bombu prije nego je pobjegao.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

To nisam ni htio počet komentirat da si ne ispijam živce i postavljam pitanja koja baš nitko ne zna odgovoriti (a trebalo bi biti nekoliko ljudi koji znaju, no očito takvi ne rade ni u ZET-u ni u MUP-u niti bilo gdje drugdje). Da je Črnomerec i zatvoren za autobuse postojala je hrpa privremenih opcija, a sve je prepušteno slučaju praktički bez pokušaja organiziranog prijevoza. Recimo, parkiralište kod ciglane koja je sad praktički prazna, ili okretanje kroz Kustošiju, uz par stotina metara hoda za presjedanje umjesto totalne blokade moglo se svašta izvest, no izgleda da su svi mozgovi zakazali.

marin

Taj dan apsolutno niti jedna linija s Črnomerca nije vozila, na Reljkovićevoj sam vidio 172, 126, 135 itd, sve ostale...
109 i 146 na Zagrebačkoj, ma svašta je tu bilo, nemam pojma kako su uopće uspjeli do kraja dana sve rasporedit da je "po planu".

822DoDo

koja je sad to fora za 2.1. linije 275, 277 i 282 ce polaziti iz Dubca (peron 9) a 274 s perona 7 zbog neke sanacije na raskrizju Lj. Posavskog/Zagrebacka...3 linije s jednog perona s tim da ce 282 bespotrebno vozit jer ce ic ISTOM trasom 279
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.