Tipovi autobusa na linijama 2014.

Autor Dreamwalker, Siječanj 02, 2014, 17:18:00

822DoDo

lik trolla maknite ga...cak mi je poceo vise ic na jetru s tim ng neg marin s citelisima i citarima (marine sala  :P :) )
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

DominikNG312

Mislim uvijek su na 172 Citari, i 1 ili 2 NG312

dominik,

I zato bi sada trebali biti samo NG 312, dobar ti je zakljucak. ;D

marin

Citat: Ivan  u Lipanj 04, 2014, 16:40:01
::| Hvala na prosvjećenju jer s 2k+ postova na ovom forumu ne bih nikad pomislio da postoje kvarovi na autobusiam, ali probaj malo razmišljati što drugi pišu i računati prije nego nastaviš, vidim da će biti prebacivanja i napisao sam, recimo da je samo malo više od 10-ak Citara u Podsusedu, zglobnih dizelaša je opet blizu 40, a treba ih 10 za te cjelodnevne, i zašto onda dalje tjeraš svoju priču? Kad je zadnji put u ZET-u 75% vozila bilo neispravno? To se ni približno niti s Ikarusima nije događalo.
Eh, ti se javi sa svojim razmišljanjima i prijedlozima koji nemaju veze s vezom. No dosta o tome sad. Uopće mi se neda više o tom raspravljat. Stvar je samo u tome da meni ne paše da odlaze bilo koji autobusi osim Citelisa. Sad ćeš ti reć opet, tebi ne paše ovo ni ono, nije samo meni, svim ljudima ne paše, evo već su se počeli pojavljivat (Citelisi) na 109, što mi nije drago, niti bilo kojem vozaču. Rađe bi da je kao do sad NG312/313. Ali eto što je, tu je.

Ivan

Citat: marin  u Lipanj 05, 2014, 10:03:46
Eh, ti se javi sa svojim razmišljanjima i prijedlozima koji nemaju veze s vezom. No dosta o tome sad. Uopće mi se neda više o tom raspravljat.
Koji moji prijedlozi, ako ti se nešto ne sviđa piši na pravoj temi, to nema nikakve veze s trenutnim stanjem o kojem ovdje pričamo, no baš za trenutno stanje redovito krivo pišeš a ponašaš se kao dežurni sveznalica kojemu se ne smije prigovoriti.
A ovo da ti se ne da više umjesto da priznaš da nemaš pojma, pa takav stav je svuda dobrodošao. Napišeš totalnu baljezgariju i onda ti se ne sviđa kad ti netko kaže da je 40 autobusa itekako dovoljno da pokrije 10 voznih redova, i tjerat ćeš svoju priču dokle god možeš, a nije ti prvi put da brojeve i nepostojeća stanja izmišljaš kako god ti se sviđa. Svaka čast, svi trebamo učiti od tebe.

tramvajac 92

Što se tiče Citelisa, mislim da se većini ljudi na forumu oni ne sviđaju.
Biodizele se je jako razvalilo vožnjom na 172, 176, 177, i sad kad su se vratili na gradske linije poslani su na najtežu gradsku liniju (za zglobne buseve, APP) umjesto na neke druge linije. Tih 310 dizel konja bi bilo bolje da voze linije na brijeg gdje ne mora ići u prvoj brzni jer nema snage (106 npr.) a da plineri preuzmu veći dio 109ke.

marin

Ma biodizeli su bili baš najbolji dok su bili na 172, 176/177. Nikad prenatrpani (pogotovo na 176), ravna linija, dosta dobra cesta, samo gas, bili su razrađeni skroz. Ne znam zašto misliš da su se tada razvalili? Upravo suprotno, razvaljuju se na gradskim stani-kreni linijama (109 naravno najgora).

tramvajac 92

Tako dobri da ljetos kad je završio neki na 134 je zvonio bolje neg katedrala u podne

Ivan

Da, neki primjerci NG313 su prilično očajno izrabljeni, ne sjećam se kad sam zadnji put vidio na nekom drugom autobusu tako klepetave lajsne, ovjes ne radi kako treba i lomi kosti, kad se malo srede svi oni valjaju ali prosječno stanje je jedno, čak su i starije Citare koji su uvijek klepetali pritegnuli s vremenom i radije bih se vozio u njima. Skoro da me podsjećaju na inače dobre SG242 koji su završili u katastrofalnom stanju jer su poslani da se raspadnu na 172 s minimalnim održavanjem...

Naravno da su u do ovoga došli vožnjom na 172 i 176, na 109 se nisu baš stigli razvaliti kad ju redovito pokrivaju tek pola godine...

tramvajac 92

Zapravo, nisu toliki problem ni linije, i na njima mora nešto voziti, problem je održavanje.

Back to topic: osim redukcije voznog reda na 114 danas smo dobili i manji  bus123, umjesto uobičajenog zglobnjaka danas je 700.

marin

Citat: Ivan  u Lipanj 05, 2014, 12:00:39
Da, neki primjerci NG313 su prilično očajno izrabljeni, ne sjećam se kad sam zadnji put vidio na nekom drugom autobusu tako klepetave lajsne, ovjes ne radi kako treba i lomi kosti, kad se malo srede svi oni valjaju ali prosječno stanje je jedno, čak su i starije Citare koji su uvijek klepetali pritegnuli s vremenom i radije bih se vozio u njima. Skoro da me podsjećaju na inače dobre SG242 koji su završili u katastrofalnom stanju jer su poslani da se raspadnu na 172 s minimalnim održavanjem...

Naravno da su u do ovoga došli vožnjom na 172 i 176, na 109 se nisu baš stigli razvaliti kad ju redovito pokrivaju tek pola godine...
Pola godine na 109 je dovoljno, ja u koji god sam ušao prije pola godine bio je zvijer. I sada, ja znam barem 5 koji su predobri (155,157,158,161,162,163,166), ovi ostali su dosta loši, ali kad bi ih se sredilo bili bi kao i ovi nabrojeni-vrhunski. Najdraži mi je gbr. 163, dajte se provozajte malo u njemu, bus je savršen, niš ne klapara, a ide ko avion.

lovac27

gbr. 190 i danas na liniji 268, malo prije viđen

tramvajac 92

Na 115 (pretpostavljam da je #4), je neki biodizel.

tramvajac 92

Danas je na 114 izašao 109, jedino je šteta kaj nema klime, inače je bus prilično dobar.

Na 113 je 791 kojem je klima krepala...  ::| unutra je gore neg u gorespomenutom NLu.

hrvoje.skoc

ja vidio gbr.109 na liniji 131 danas ujutro  ???