Croatia Bus Zagreb - rasprava, linije, razno

Autor shef, Siječanj 27, 2014, 09:12:34

Casper

Ovo će biti vrlo zanimljiva tržišna borba za putnike... Baš me zanima koliko će sada Croatia bus na taj načina linija "ukrasti", jer siguran sam da ima još linija koje su im zanimljive

Shole

Pa na ovu foru se onda može riješit sve linije iz Zagreba prema interesantnijim odredištima.  Mislim da to neće dugo potrajat

Casper

Zašto misliš da neće dugo potrajat? pa realno isplativo je je je to 50 km od Zagreba

tramvajac 92

Citat: hochdecker  u Listopad 19, 2014, 12:10:12
A Puntamika?

http://i58.tinypic.com/156vnup.jpg

Puntamika se sjetila napravit liniju za Brežice, ali nisu napravili tak da su minutu prije nekog za Zagreb nego konkretno sat vremena, povrat je pola sata prije konkurencije. Brežice su prvo značajnije mjesto nakon granice pa ima smisla do tamo vozit.

Casper

Puntamika: Zagreb-Bržice karta košta 50 kuna
Croatia bus: Zagreb-Brežice karta košta 120 kuna

kako je moguće da im karta košta 120 kuna? kao onda za rijeku 60 kuna? Pa koliko onda košta karta Rijeka Brežice? Deru kozu na krivom mjestu

Shole

Ma u Brežice se ide samo zbog dozvole, a ne zbog zarade na kartama

shef

Rijeka - Brežice 200 Kn.
Čim uhvatim vremena idem za ZG samo za probu, nisam se vozio sa CB od 2001. 8-8
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

5AR

Dobra ideja, jeftinije ti je da se provoziš do Zagreba nego do Punta jer ipak do Krka je 64 kune, naravno sa ATR-om.

Shole

60 i nešto kuna je cestarina za osobni auto,  pa dodaj još 100 kuna goriva (za jedan smjer).....   Ako nema 3 čovjeka u autu više se isplati ić busom

actros

Panorama/Croatia bus: Split-Zagreb/Zagreb-Rijeka ukupno 8 sati, 190 kn
Atr Rijeka: Split-Rijeka traje 8 sati, 290 kn

...sad kad bi ovi prvi bili pametni, pa malo bolje uštimali vozni red, a da ne govorim ponudili presjedanje npr na Bosiljevu, dobili bi svaku vožnju još po par putnika, il bolje rećeno, obe linije bi bolje radile  ;)

Shole

Rijeka—Split nije interesantna linija zbog krajnjih odredišta,  nego zbog svih onih mogućih lokala između.  To ti je skoro pa ko gradska linija.  Svugdje staje,  dugo vremena vozi i skoro nitko ne ide od prve do zadnje stanice.  Rijeka-Crikvenica,  Novi-Senj,  Senj-pod Velebit,  pod Velebit - Zadar,  lokali oko Zadra,  Biograda, Šibenika, Vodica, Trogira...

actros

Slažem se da večina putnika ide stanicu-dvi, al svaku vožnju ima i nekoliko putnika šta idu Split-Rijeka, šta nije zanemarivo u ovoj današnjoj borbi za svakog putnika...
Ja sam putovao nekoliko puta, i mogu ti reć da ima dosta "škverana" iz Splita koji rade u riječkim i pulskom brodogradilištu, i redovito vikendima idu kući, a tu je i dosta naših ljudi na radum u Italiji, koji idu do Rijeke najjeftinijim prijevozom, jer od tu imaju nekoliko puta dnevno bus do Trsta za 50 kn, a dalje idu talijanskim vlakom

tramvajac 92

Bilo bi zgodno probat s linijom npr. Rijeka-Senj-autocesta-Zadar-Šibenik-autocesta-Split, makar s BMCom, pa ako bi bilo profitabilno super, ako ne, onda nekaj ne štima u tom konceptu.

actros

pa dobro, netreba sad pretjerivat (iako nešto slično već postoji)  ;)
ja sam pucao na linije koje već postoje i voze, a koje bi uz malo dobre volje, bez ikakvog dodatnog troška mogle bit punije...
npr. sada iz splita kreće linija u 0.45 i u 6 je u zagrebu, dok iz zagreba kreće u 5.30 i u rijeci je u 8.30. Kada bi se polazak bilo koje od te dvi pomaknuo za samo pola sata, putnici bi ih mogli kombinirati, obe dvi linije bi bolje radile... čak nije nužno ni pomicati vozni red, jer se ta dva busa itako mimoiđu oko Karlovca, trebalo bi samo omogučiti presjedanje  :-\

fakincic

Citat: Shole  u Listopad 21, 2014, 18:04:26
Rijeka—Split nije interesantna linija zbog krajnjih odredišta,  nego zbog svih onih mogućih lokala između.  To ti je skoro pa ko gradska linija.  Svugdje staje,  dugo vremena vozi i skoro nitko ne ide od prve do zadnje stanice.  Rijeka-Crikvenica,  Novi-Senj,  Senj-pod Velebit,  pod Velebit - Zadar,  lokali oko Zadra,  Biograda, Šibenika, Vodica, Trogira...

Apsolutno si u pravu.
Pa najviše para donosio je Murter u 10 sati. Više od Dubrovnika i sve ga ostalog,
Kontrole su haračile od Pirovca od rane zore pa preko Ribarice, Cesarice i Gorskog kotara. A onda su to ukinuli.
Murter u 10/Straža u 18 sati bila je svojedobno kombinacija koja je donosila najviše para i koju je obično držao jedan auto. Straža puna, a najkraća linija po kilometraži.