Linije razno + tipovi autobusa na linijama

Autor Servis, Veljača 11, 2014, 19:35:52

sibencan

#330
Citat: peron24  u Prosinac 16, 2014, 15:48:28
Najbolji bus u voznom parku Volvo 8700 LE, na tabli piše Knin? a vozi prema istoku ???


Autobusi prema Stublju-Vruljama, Knin, Skradin, Konjevrate itd. znaju ponekad ići onom magistralom i onda siđu kod Šubićevca (tamo gdje je ovaj zid gdje piše Vukovar)
1997 - 2017

sibencan

1997 - 2017

actros

#332
još otkad je probijen tunel u luci, svi autobusi osim JGP moraju ić preko istoćnog ulaza u grad, iliti na Vidice. Tj, trebali bi jer im tako govori unikatni šibenski znak isprid usjeka Splitskog puta: "Osim za lokalne autobuse"  ;D

peron24

#333
OK ,znam o čemu se radi,to je problematična "petlja" na Meterizama.  Lokalni autobusi nemoraju ići okolo kroz tunel "Vrulje" pa preko Vukovarske ceste, pa produžiti do Ražina i tek onda na raskrižju na Ražinama uključiti se na Magistralu i onda krenuti do par kilometara udaljene "petlje" za Bilice i Knin. Svi lokalni mogu normalno voziti kroz grad ulicom Kralja Zvonimira pa ravno na sjever. Ovi šta idu za Vodice,Raslinu,Stankovce,Murter i ostala  mjesta u zapadnom djelu županije mogu ići kroz Crnicu i Njivice pa se uključiti na Magistralu, a isto tako mogu ići ulicom K.Zvonimira pa se na "petlji' na Meterizama  spustiti na Magistralu.
Jedini lokalci koji koriste tunel Vrulje i Vukovarsku (ex. Tehnološku) cestu su ovi šta idu na istočni dio županije (Primošten-Rogoznica-Ražanj ili Vrpolje-Boraja-Vrsno).
Tunel Vrulje nedaleko od kolodvora izgradjen je u ljeto 2007 i spojen sa Vukovarskom cestom. Namjena mu je da se rastereti promet kroz centar grada a od tada postoji pravilo da svi turistički i medjugradski autobusi koriste taj tunel da idu kroz centar. Za lokalce to pravilo nevrijedi jer bi na taj način produljili put na linijama prema zapadnom i sjevernom djelu županije (tu se ubraja i linija za  Benkovac). Razlika je bar 6-7 kilometara. Dakle koriste je samo lokalci za istočni dio županije kojima je to usput jer ionako idu u istom smjeru pa im se udaljenost ne mijenja.

Btw. ovo pravilo naravno ne vrijedi nakon 22h navečer pa sve do 6 ujutro, kada su gradske ulice prazne

actros

To sam napisao zato jer u praksi ovo "lokalni autobusi" znaći svi autotransportovi autobusi kojima je to bliži put :-X ...uostalom, šta su to "lokalni autobusi" >:(

Teutonic

Lokalni autobusi-autobusi koji prometuju u određenom gradu ili prigradskom području,a mogu biti iz više prijevoznika,u ovom slučaju bi to bili ATP Šibenik,Stari Velim,Panturist Murter i Jezera Bus.

actros

Svi mi znamo šta su oni željeli postić, a komentiramo kako su to izveli.
Šibenik je grad u Republici Hrvatskoj, pa bi bilo uredu da i prometne znakove prilagode zakonima iste.

A tebi kad bude dosadno, obiđi istoćne ulaze u grad, i proući prometne znakove. I daj se molim te malo uozbilji good_boy

Teutonic

Prijatelju dobija si šta si tražija,postavija si pitanje šta su lokalni autobusi pa ne znam zašto se žališ,uostalom istočni dio grada mi je na krivoj strani za vidit pošto moj bus ide na zapad.
Još nešto - predlažem da se ovaj razgovor premjesti u temu sa diskusijom linija ili šta god bilo prikladno.

zlepur1

Ajde da ja malo pojasnim ovu zavrzlamu.Po uredbi grada Šibenika svi autobusi u međugradskom, međunarodnom i prigradskom prijevozu dužni su prometovati tehnološkom odnosno Vukovarskom ulicom do izlaza na cestu D-8 odnosno jadransku magistralu i dalje prema svojim odredištima.Ali sad dolazimo do onog bitnog, putnici iz Vodica su se pobunili da im to  za nekoliko km produžava putovanje pa su zamolili da se i njihova linija uvede u lokal šta je i učinjeno kao i sa linijom za Boraju koja staje na svim gradskim stanicama.
   Znači svi prijevoznici su obavezni provoditi odluku grada u cilju smanjenja zastoja u samom centru kroz koji smiju prometovati samo ove dvije navedene linije i linije u gradskom prijevozu putnika(1,2,3,4,5,6,7), a šta se neki toga ne pridržavaju problem je komunalnog redarstva i policije.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

TAM

Krkini Volvo B10R dobili nove registracije

ŠI 601-FL --> BJ 439-EZ
ŠI 602-FL --> BJ 438-EZ
Dani ponosa i slave!
    

zlepur1

Znači počelo je .Lagani prelazak buseva na BJ tablice označava početak ere Čazmatransa u Šibeniku.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

Teutonic

Nisam ni primjetio to a vozio sam se u jednome od tih buseva danas.Sad samo treba još da ih se preboji u bijelo i stavi crvena ČZT shema,barem natpis.

TAM

#342
Gospoda iz Knina i Drniša su dobili što su zahtijevali, sada ih vozi Temsa Safari, a kršinu od Bove su uvalili kome drugome nego nama iz Primoštena.
Nema to veze jer za nekoliko mjeseci Autotransport Šibenik će ostali bez dopusnice za prijevoz putnika na području općina Primošten i Rogoznica bolje rečeno, ostati će bez istočnog dijela županije.
Neće više niti jedan prokleti, šugavi, smrdljivi autobus Autotransporta Šibenik kročiti u Primošten i Rogoznicu.
Sada slobodno neka drugima uvaljuju kršine nama više neće jer 30 godina diskriminacije i lopovluka je previše.
Dani ponosa i slave!
    

Shole

Jesi siguran da će vam bit bolje ?   Šta ti vrijedi da ti dođe Autotrans sa novim Setrama ako ti karta bude duplo skuplja !?

TAM

Pa tko kaže da će nas voziti Autotrans, Samoborček ili Čazmatrans?
Mi imamo svoga privatnika u Primoštenu i koji nam je spreman ponuditi kvalitetniji i jeftiniji prijevoz.
Mi smo putnici već obavili svoji dio, poslali smo dovoljno prijava policiji, prometnoj inspekciji i USKOKu pa neka se oni "zabavljaju" s njima jer je dosta tiranije koju provodi Autotransport Šibenik nad stanovnicima Primoštena.
Dani ponosa i slave!