Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

Irisbus 109 745

Kaj im nije dovoljno kaj bus s glavnog za donji dragonožac ide u AP Podsused  o-0 bus123

dean25

Citat: atr-zgb  u Kolovoz 27, 2014, 20:26:20
rukovoditelj je danas rekao do kraja ugovora a to je još par godina. . .
Blago vašem rukovoditelju koji sve zna.
A nezna da mu se pogon ukida s 1.1.2015.
Baš je pravi rukovoditelj.

lovac27

ostalo je manje od mjesec dana do zatvaranja pogona vg. ima li kakvih novost?

atr-zgb

Dean 25, rukovoditelj sve zna i obaviješten je o svemu, pogon ostaje u centru VG.
Pozdrav

lovac27

Opet spekulacije da se planira zatvoriti pogon VG i da ce se rasporediti na postojece dvije garaze,ali se ne zna termin...Zar nije bilo receno da se od toga odustalo?

Ivan

Pa ne čudi me, to se na mahove razmišlja pa odustaje već barem 10 godina, ako ne još od osamostaljenja Grada Velike Gorice... To što je ovo zadnje bilo samo najbliže pa se odgodilo ne znači da se odustaje od ideje.

MAN19464

Ja mislim da ovu temu treba zatvoriti.
Od selidbe nema ništa, sve kaj su preselili iz radione sve su vratili, sve te silne strojeve odvezli, pa vratili.
Nebi vračali da misle opet selit. Nema smisla.
Mislim da pogon ostaje sve dok zet vozi goricu, nadam se zauvjek.

atr-zgb

Večeras u pogon APVG dovezen GB 26 iz podsuseda

MAN19464

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/12475/sat-vremena-bilo-je-premalo-za-sve-upite-goricana.aspx

Tribina je otvorena s pitanjem o poboljšanju javnog prijevoza i pregovorima sa ZET-om o poboljšanju mjesnih autobusnih linija, kao i linije Zagreb-Velika Gorica. U odgovoru gradonačelnik Dražen Barišić osvrnuo se na nedavne sastanke sa zagrebačkom gradskom upravom.

- Naši zaključci su da bili da ćemo napraviti evaluaciju broj polazaka u dnevnom, mjesečnom i godišnjem zbroju, da ćemo dobiti ponudu za prijevoz putnika do Zagreba istočnom obilaznicom, i da ćemo definirati naš odnos u svezi autobusnih linija između Velike Gorice i okolnih naselja, Velike Gorice i zagreba jer bi htjeli veći broj polazaka i da ZET napusti prostor garaže u centru grada – rekao je gradonačelnik dodavši kako nije isključena ni mogućnost novih autoprijevoznika jer javni prijevoz nije dovoljno kvalitetan, posebno na linijama koje okolna naselja povezuju Veliku Goricu.

MAN19464

I tako če se garaža vg zatvoriti.
Gorica trazi da zet ostane na 268 i 330 i da uvedu liniju vg kvatrič, a gorica če nači druge prjevoznike za okolna mjesta pod izgovorom kvalitete kako taj Barišič jadno obmanjuje građane,
Bit če im kvalitetnije kad budu morali imati 2 pokaza u đepu i platiti duplo.
Zet-u ovo savršeno odgovara, tad netreba imati garažu u gorici i njima super, a Barišiću ionako nije stalo do mještana okolnih sela njemu je bitan grad Gorica i Gradići (njegovo selo ).
Svaka čast Goričanima na izboru gradonačelnika.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

travel0101

Koliko znam zet ima ugovor do 2017 za prijevoz na području Velike Gorice a onda.bi trebalo ići na novi natječaj za prijevoz ili sam u krivu?

MAN19464

Upravu si, al sad traže kompromis za aneks ugovora, zato je bio sastanak Bandić-Barišić.

NP-549

Kakva je situacija na područjima gdje vozi Autoturist ?  Koje imaju cijene, da li su ljudi zadovoljni.....

Ivan

Hm, no ako traže drugog prijevoznika ne razumijem koja je poanta toga da ZET ostane na linijama ZG-VG, kao da drugi ne mogu kupiti velike autobuse i preuzeti sve linije... Isto tako ako im se ne plaća dodatne subvencije za istu kartu za okolna sela ne znam zašto ZET ne bi uveo dodatne zone za mjesečne i godišnje karte.

Otkad je ZET poskupio nije ništa bolji cijenom nego Autoturist ili Čazmatrans za istu udaljenost, osim što se tiče lakše mogućnosti švercanja... Na mnogim mjestima je čak i skuplji za istu udaljenost, pogotovo drastično za pojedinačne karte gdje je uvjerljivo gori od ostalih pa recimo karta Ogulinec-ZG košta više nego Sisak-ZG, jedina značajna iznimka je spomenuti slučaj kad se kroz više zona može voziti pokazom za jedno tarifno područje.