Privremene trase

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 00:20:31

ikar

Jučer ujutro zbog prometne nesreće u Tizianovoj, 4ke prema Brašćinama vozile preko Drenove.

mivano

Da li se išlo skroz nadomak Benaša (do skretanja za groblje ili su skretali kod marketa)  ???
Sigurno su nagomilali kilometre...

ikar

Ovisi tko vozi. Ako vozi onaj tko zna put, išao je desno kod škole. U takvim situacijama uvijek vozač prepušten sebi za određovanje trase.

mivano

Koliko ih je vozilo (ako možda znaš) ?

Sad si me sjetio na neke događaje od prije deset godina i više. Sjećam se da je negdje u ljeto '95 bila nesreća niže Pešćevca i da se jedan TAM sa zelenim stolicama vraćao cca 500m u rikverc prema Lokvi. Okrenuo se kod mehaničara na Lokvi i pronašli su jednog starog iskusnog vozača koji je vozio u grad preko Grohova.

Negdje '99 je bilo asfaltiranje Drenovskog puta na potezu Benaši - Pešćevac. Cijelo popodne je taj dio ceste bio zatvoren. Većina nije vozila dalje od Benaša. No bilo je ljudi koji su znali kuda se može. 648 je tada vozio trasom Brune Francetića - desno u Kuzminački put - kraj igrališta (vrlo nezgodnih 100 m) - raskrižje Drenovskog puta i Grohovskog puta (i to po noći).

Toliko o prošlosti (i ja se svačeg sjećam).

Berlingo

Centar Marinica danas. Izgleda da je sve spremno za privremenu trasu 3A.

MB Citaro

znak je postavljen jučer u popodnevnim satima

NP-549

Odlično !  Do sad nisi mogao normalno proć sa 20/21, ako je sedmica na okretištu, a sad će bit još interesantnije pošto će i minibus bit stalno tamo.
Naravno, nije problem u autobusu linije 7 nego u pakiranim autima.  Stane točno na stajalište 20-21 i onda nemožeš uhvatit luk dovoljno široko da se uspiješ provuć uz sedmicu.  Doduše, puno bi poglo i kad bi ta sedmica stajala skroz naprijed, al ne, gospodi je valjda teško napravit 8 umjesto 2 koraka do kafića pa mu valjda prednja vrata moraju bit tik do stola na terasi

MB Citaro

Citat: NP-549  u Lipanj 26, 2011, 12:13:08
Odlično !  Do sad nisi mogao normalno proć sa 20/21, ako je sedmica na okretištu, a sad će bit još interesantnije pošto će i minibus bit stalno tamo.
Naravno, nije problem u autobusu linije 7 nego u pakiranim autima.  Stane točno na stajalište 20-21 i onda nemožeš uhvatit luk dovoljno široko da se uspiješ provuć uz sedmicu.  Doduše, puno bi poglo i kad bi ta sedmica stajala skroz naprijed, al ne, gospodi je valjda teško napravit 8 umjesto 2 koraka do kafića pa mu valjda prednja vrata moraju bit tik do stola na terasi

Bez puno filozofije o koracima, dođi jedan radni dan pa provedi na okretištu sedmice pa ćeš vidjet šta se dešava

NP-549

Ne da ću doći jedan dan tamo, nego jesam svaki dan tamo.  Rekao sam da je problem u debilima koji parkiraju osobne aute na prvom stajalištu (lin 20/21) i onda nemožeš dovoljno široko uhvatit luk da se provučeš uz monotral linije 7 kojem je prikolica pola metra vani od trotoara jer je i njemu smetao isti taj auto dok je radio krug.  Donekle bi ipak pomoglo kad bi gradski kolege odpeljali taj monotral skroz do kraja pa bi se prikolica približila trotoaru, a iza bi ostalo više mjesta da prigradski bus može napravit luk.  A ne ovako. On stane kod kioska i boli ga briga šta je metar od bankine. Koda nismo iz iste firme.  A naprijed ima mjesta još barem 7,8 metara

MB Citaro

Ta prigradska stanica nije trebala biti napravljena u okretištu, trebala je biti napravljena uz cestu.
A što se tiče parkiranja to stoji, ali isto tako u tom autotroleju rade ljudi koji su nekada bili traktoristi i dizaličari u luci i koji blage veze o vožnji nemaju

mivano

Citat: MB Citaro  u Lipanj 26, 2011, 23:43:02
Ta prigradska stanica nije trebala biti napravljena u okretištu, trebala je biti napravljena uz cestu.
A što se tiče parkiranja to stoji, ali isto tako u tom autotroleju rade ljudi koji su nekada bili traktoristi i dizaličari u luci i koji blage veze o vožnji nemaju
Znam ih nekoliko takvih. Bili varioci u 3.Maju pa prešli u vozače.
Nikad nisam vidio da je stanica prigradskog busa na okretištu gradskog (osim kad sam bio na Pehlinu). Ko da bi 11-ica nastavila vozit na groblje.

NP-549

Stanica je mogla bit, al na cesti, pod uvjetom da je onda onaj krug sa spomenikom uvučen 3 metra unutra.

celicana

Danas sam se vozio linijom 1B. Na dijelu trase spomenute linije , dionica Strmica-Trsat zbog radova vozilo se umjesto Rose Leard -Vrlije-Trsat privremenom trasom Rose Leard-Josipa Kulfaneka-Put Bože Felkera-Trsat (znači da je dio jednosmjerne trase bio dvosmjeran).

ikar

A obavijesti nigdje. Da nisam slučajno bio gore nebi niti znao!