Linije APD-a koje bi mogle bit pod APP-om i obrnuto

Autor lav0607, Travanj 14, 2014, 10:02:22

lav0607

Pozdrav svima,kak ste?
Evo otvorio sam ovu temu nakon dugo razmišljanja pa možete i vi reć svoja mišljenja.
Naime riječ je o linijama 107-222 i 106!

106 Kaptol-Mirogoj-Krematorij.
Liniju drži APP,a završava na krematoriju.
Naime,po povratku u garažu ide se dakle s jednog kraja grada na drugi,skroz do Podsuseda.
Zar ne bi bilo logičnije da ju drži APD? Od krematorija do Dubrave je za cca.20ak minuta preko Remeta i Svetica.
Što vi o tom mislite?

107 Žitnjak-Jankomir.
Linija dosta dugačka,zeznuta u popodnevnim satima kad je gužva.
Ali prolazi velikim djelom teritorijem APP-a od Selske na dalje u smjeru Jankomira.
Po meni,logičnije bi bilo da ju APP uzme,a navodno da je bila već APP-ova pa su dali Dubravi.
Ali dobro,s druge strane priče po izlasku iz Mandlove je puno bliže.

222 Remetinec-Žitnjak.
Meni najdraža u APD-u,ne znam iskreno zašto.
Prolazi kao 109 do rotora pa se odvaja ljevo kao linije sa Save.
Čista podsusedska linija može bit,npr. da se preuzima u garaži puno je bliže Remetincu nego da ide iz Mandlove.
Isto tako da se završava npr. u Remetincu vozači iz Podsuseda su puno bliže centru i zapadu.

Naravno to su moje misli. Neki će se možda složit a neki me popljuvat ko mačku.
Ja sam samo iznio mišljenje,ukoliko mislite da sam u krivu shvaćam.
Sretno svima!
Never drive faster than your guardian angel can fly!

STIB

Na brzinu:
Za 106 se slažem
107 bi mogla biti podijeljena između APD i APP (slično kao i tramvajska linija 11)
Za 222 nisam siguran što je bolje, ali možda se i ona može podijeliti.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Portos

Citat: lav0607  u Travanj 14, 2014, 10:02:22
Pozdrav svima,kak ste?
Evo otvorio sam ovu temu nakon dugo razmišljanja pa možete i vi reć svoja mišljenja.
Naime riječ je o linijama 107-222 i 106!

106 Kaptol-Mirogoj-Krematorij.
Liniju drži APP,a završava na krematoriju.
Naime,po povratku u garažu ide se dakle s jednog kraja grada na drugi,skroz do Podsuseda.
Zar ne bi bilo logičnije da ju drži APD? Od krematorija do Dubrave je za cca.20ak minuta preko Remeta i Svetica.
Što vi o tom mislite?

107 Žitnjak-Jankomir.
Linija dosta dugačka,zeznuta u popodnevnim satima kad je gužva.
Ali prolazi velikim djelom teritorijem APP-a od Selske na dalje u smjeru Jankomira.
Po meni,logičnije bi bilo da ju APP uzme,a navodno da je bila već APP-ova pa su dali Dubravi.
Ali dobro,s druge strane priče po izlasku iz Mandlove je puno bliže.

222 Remetinec-Žitnjak.
Meni najdraža u APD-u,ne znam iskreno zašto.
Prolazi kao 109 do rotora pa se odvaja ljevo kao linije sa Save.
Čista podsusedska linija može bit,npr. da se preuzima u garaži puno je bliže Remetincu nego da ide iz Mandlove.
Isto tako da se završava npr. u Remetincu vozači iz Podsuseda su puno bliže centru i zapadu.

Naravno to su moje misli. Neki će se možda složit a neki me popljuvat ko mačku.
Ja sam samo iznio mišljenje,ukoliko mislite da sam u krivu shvaćam.
Sretno svima!

Pozdrav i tebi, hvala na pitanju, odlično.

106 je od davnina u APP mada bi zbog blizine garaže mogla biti i u APD. Koliko je teško vozačima relativno uskim gradskim ulicama dovesti bus iz APP do Kaptola ne znam ali očito to nije neki problem niti su troškovi vožnje iz i u garažu toliko visoki da bi to ikoga zabrinjavalo.

107 je bila APP linija Prečko-Kozari Bok s vremenom je zbog manjka autobusa prešla pod APD i ostala. Vozni red joj je prilagođen izlasku iz APD i povratka u garažu, nedavno su ju pokušali vratiti u APP ali je bila predviđena i izmjena voznog reda koja se putnicima nije sviđala pa je sve ostalo po starom.

222 je interesantna linija ali nedovoljno opterećena i sa relativno malo polazaka pa je tak svejedno da li je u APD ili APP. Tokom 90-ih su na njoj neko vrijeme vozili APP autobusi i vozači.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Anders

Odlično sam, hvala lijepo :)

Za podjelu 107 se slažem. Kad bi još i cijeli dan vozila...
27302

Ivan

Za 107 i 222 se slažem, potpuno logično je da prvo kreću sa zapada gdje su naselja pa tek onda u industrijsku zonu na istoku kud ljudi idu raditi, samo ovdje postoji problem raspoređivanja dvokratnih smjena, no kako god bilo mislim da treba iskombinirati da se vrate Podsusedu, put iz Dubrave tako daleko na zapad i to dvaput dnevno nema smisla, no to se dogodilo poslije zatvaranja Samobora kad je Podsused postao dosta veći od Dubrave, 222 je negdje '99 otišla Dubravi kad je Podsused preuzeo prve dugogodišnje samoborske linije poput 119, a 107 na dan kad je Samobor zatvoren, no sad bi zatvaranje VG moglo biti povod za ponovno prebacivanje.

106 bi mogla biti prebačena i ne vidim probleme ako treba napraviti novu raspodjelu, ali, kao prvo, zbog zatvaranja VG ne očekujem velike pomake prema Dubravi nego obrnuto, a ako bi bilo obrnuto baš za 106, onda ne zbog napisanih argumenata jer ne drže vodu. Kako sad 106 naginje na jedan kraj grada ili drugi kad je linija ravno u centru prema sjeveru? Podsused je par kilometara dalje od Dubrave ali ne toliko da to zovemo "drugi kraj grada" jer i Dubrava je za centar kraj grada koliko i Podsused. Zglobni inače može proći kroz Remete ali mislim da je to jako loša ideja, ima dovoljno problema i za provesti solo tako da nema razloga riskirati, ako bi i išao direktnije na istok onda bolje preko Srebrnjaka ili Laščine jer tamo nema uskih grla kao u Remetama, ali to ionako nema smisla - zadnja vožnja u 19:30 i da Dubrava preuzme opet zbog groblja, škola i fakulteta ionako ne bi trebala biti za Krematorij nego nazad u centar.

Kad smo već počeli o linijama koje bi se još mogle prebacivati, a možda je izgledno ako Dubravi ide većina Gorice, preko Domovinskog mosta su mnoge linije 10-15 km bliže nego Podsused a samo neke poput 311 i 315 su otprilike jednako udaljene, onda bi još ove linije bile izgledne za prebacivanje -

234, kao i 222 naginje Podsusedu za prve polaske logičnije sa zapada i čini mi se kao najizgledniji kandidat za prebacivanje

219, 220, 221, 229 - već se dogodilo da 219 i 220 vozi APP kad je sredinom 90-ih imao viška zbog uključivanja Samobora na zagrebačke zapadne gradske linije, ako nastane velik nesrazmjer zbog VG ovdje bi lako moglo biti promjena

Ako možda treba još biti obrnuto (a kažem, zbog VG ne vjerujem da će se to događati), u mutnom sjećanju mi je ostalo da su svojevremeno i 102 vozili MAN SU 220 iz Dubrave negdje sredinom 90-ih, tako da možda i Britanski trg može Dubravi.

lav0607

Hvala svima na odgovorima,a eto ko zna,možda će jednom i te ideje zaživjet.
Do idućeg slušanja ugodan Vam svima dan, i sretni kilometri u našim plavim limenim ljubimcima.
Never drive faster than your guardian angel can fly!

tamlover

Ti ko da radiš za radio ZET :) Al sviđa mi se da si nas pitao kak smo, to je skroz revolucionarno ovdje! I odmah sam bolje. Kak si ti? :D

I nisi ništa krivo rekao kad si napisao da se 106 vozi na drugi kraj grada. Kaptol možda i je na osi koja grad dijeli na pola, ali podsusedska garaža je od te osi na zapad otprilike kao što su Sesvete na istok. Najbržim, i sasvim realnim putem, Ribnjakom i smjerom 'osim za tramvaje' u Vlašku, pa Maksimirskom do Mandlove je 5 km. Na drugu stranu, putem kojim 106 ide u garažu to je preko 12 kilometara.

Za 222 se slažem da bi mogla biti APP, a 107 idealna da se dijeli kako je napisao STIB.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

marin

Ma ak si pravi šofer ti si za 20 minuta u garaži APP, vozio sam se i manje  ;D tak da ne vidim razloga zašto bi bila prebačena, još bi APD morao davat onih 20 autobusa za Sve svete.