Libertas - slike (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 13:03:13

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

Paško

Evo nešto slika i od mene. Ove bi bile puno bolje i bilo bi ih više da je bilo više vremena. Ali eto.

g.b. 103:

g.b. 105:

g.b. 114:
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

đivo

Shef me ispravio. Ovo je Peugeot Expert, a ne Boxer.

narancasti

đivo

Evo slike garažnog 23 na liniji 8. Praši ko lud, ali radi radova  u ulici

narancasti

stručnjak

Eo jedna fotografija primjer krute veze prednje osovine i sasije TAM-a 260A autokaroserije iz Novog Sada proizvedenoga koncem 80-ih godina prosloga stoljeca   :)
Na slici se moze vidjeti prednja osovina, rukavac se ne vidi ali skoro sve osim gume i felne, amortizer i zracni jastuk, i cijevi za zracnu instalaciju, spona upravljaca i još puno detalja.
Obratiti paznju na detalj KAROSERIJA-JASTUK-OSOVINA

MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO, PAŠ VIDIT KAD TE STIGNE GLOBALNA KRIZA!!! ;)

Mario

Shole

Lijepe slike, samo jedan savjet:  stavi aparat na zid ili nešto fiksno jer samo nek ti malo zatrese, i uz sve moguće stabilizatore slike, uvijek će ti displej ovako ispast.  Kad je "na čvrstome" onda ostane lijepo

stručnjak

???

Eo gospoda iz Remize spašavaju od raspada garažni br.  ???  ako ga netko prepoznaje neka se javi odgovorom ?

bus123

Shole

Šta su sva stakla kompletno skidali ?   Mama Šuja se hvalila sa 60 novih autobusa, a sad se radi generalna na 25 godina starom.

Dal mi se čini, ili vaši imaju bok napravljen od jednog lima ?  Naši su svi imali limove spajane u razini spajanja prozora, a ovdje se to uopće nevidi.  Nešto kao metalna lajsna je nastavljala od mjesta gdje se dotičnu međusobno dva prozora pa do dna autobusa

medo

Na slikama je g.b.25, bilo je i vrijeme da ga srede, stručnjače slikavaj to tamo, nisam bio u blizini remize već 3 mjeseca, a ni na forumu, i daj vidi gdje zapravo otišao g.b.58 jer mi je neobično da je odnesen na labudici,i poslikaj to tamova što vise po garaži.

Shole, svi su limovi od iz jednog komada, dobio ih je na generalnom remontu u avtomontaži 1996 godine, isto kao i pokojni g.b.11 i još uvijek živi g.b.18 i pokojni tam 260a120 g.b.53 s tim da je g.b.25 imao sudar u cavtatu sa tamom 190a11 g.b.145. ostali živi manovi su isto dolili bočne limove iz jednog komada pri generalkama u zagrebu i mostaru. u zagrebu 23 i 27 a u mostaru 15, 19, 21, 26 i28, svi su prije imali limove iz više komada isto tako spajani metalnom lajsnom, ovaj g.b. 25 je ipak kasnije ponovno "popušio" tu metalnu lajsnu na zadnjoj stijeni ispod registarske tablice, sad su vidim i to sredili, nadam se da će dobiti i drugi motor jer mu je ovaj koji je sad u njemu gadno oslabio.

stručnjak

Citat: medo  u Srpanj 30, 2011, 00:15:58
"daj vidi gdje zapravo otišao g.b.58 jer mi je neobično da je odnesen na labudici"

;)  Pozdrav medo

Koliko ja znam  G.Br. 58 odveden je u poduzeće "JADRANSIROVINA doo. Kanal bb. 20340 Ploče." Istog dana motor mu je prodan za 1000,oo€. 
Na labudici je odveden jer mu je istekla polica osiguranja i tehnički preged odnosno -registracija-.

Ploče  <---- bus123 G.Br.58.    zzz.

stručnjak

Citat: Shole  u Srpanj 29, 2011, 11:42:20
a sad se radi generalna na 25 godina starom  bus123  G.Br.25.

Stara uzrečica "Staro krpi konce trati", od serije buseva dovoljno ye sačuvati nekoliko primjeraka, po meni max. 5% od ukupnog broja vozila iz serije, za muzej! Mada je dovoljan samo jedan primjerak !!! Vrijeme ide dalje!!! Godine prolaze!

:) :) :)