Tipovi autobusa na linijama 2015. (neuobičajena vozila za tu liniju)

Autor Dreamwalker, Siječanj 12, 2015, 18:45:03

Ivan

Pa ne znam što ste se toliko raspisali, nije to baš takva rijetkost... Ne znam kad je u zadnjih 5 godina prošao jedan tjedan da bar dvaput Citaro nije išao na 109.

822DoDo

haha gbr.511 koji je ujutro ostao u kvaru na 282 zamijenjen je gbr 512...unutra je valjda 70°
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

smogovci.bbb2

A na 222 je gb 513, temperatura približno ista  yahoo Mene sad zanima ako su mnoge linije u APD reducirane pa gdje su onda svi ti zglobMB Citari kad kockice pokrivaju izlaz ili ih možda štede?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Danas na 109 CITELIS gb 763. Nije neobično ali obično ih stavljaju vikendom u zadnje vrijeme. Kad usfali kockica onda zglob CITELIS radnim danom i nije tako mali za 109  :)evil

marin

Citelisi stvarno ni nisu loši za 109 zbog vrata i zbog klime koja konstantno radi i puše, jedino što su tromi jako. Također recimo solo Citelis na 118 je idealan isto zbog vrata, na toj liniji svako malo neko dotrčava dok se vrata zatvaraju, na MAN-u se mogu vrata ponovno otvorit tek nakon kaj odzvoni onaj signal, a na Citelisu odmah itd.

smogovci.bbb2

Danas 22.05. na lin 109 MB Citaro gb 191 a na lin 222 nedavno pokvareni gb 511  bus123

Ivan

Jučer je na 135 bio Stratos, na polasku 13:30 je bilo 38-39 putnika u pretrpanom busu što je debelo iznad dopuštenog 90% prema čemu bi se trebao raditi vozni red, a pretpostavljam da na nekim polascima na 135 subotom ima i više.

Kad se već ne povezuje vozne redove na jednog vozača i bus na više linija kako se napravilo na 103-138 (što bi bilo pravo ekonomično rješenje vikendom, no očito neshvatljivo ili su prelijeni da cijelu mrežu treba ponovo promislit umjesto jednog primjera), onda treba voziti češće umjesto svakih 60 minuta kad ukupno za krug na ovako kratkoj liniji treba 12 minuta...

I da, to je dokaz da je ZET trebao midi autobuse koji bi bili optimalni za mnoge linije, a ne mini, no za to je kasno, i vjerojatno i dalje teško objasniti "stručnjacima" koji odlučuju.

421

Max kapacitet Stratosa je 37 putnika (14 sjedećih i 23 stojeća mjesta) pa ne shvaćam termin pretrpani bus  " jer je na polasku u 13:30  bilo 38-39 putnika što je debelo iznad dopuštenog 90% prema čemu bi se trebao raditi vozni red, a pretpostavljam da na nekim polascima na 135 subotom ima i više."
Previše je tu hipotetskog umjesto da se barata činjenicama i suditi po jednom polasku je malo pretjerano. U EU je kapacitet  bus123 6 putnika na m².
Zašto si stalno uvrijeđen što nije prošla tvoja ideja kad ju ne možeš realizirati. Ili možda možeš, kroz VGČ? Jesi probao?
A nabavku nije teško objasniti "stručnjacima " već samo jednom, onom koji voli populizam i megalomaniju i koji sam sebi voli govoriti "Vi".
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Ne radi se o jednom polasku.

Prema Odluci o prijevozu putnika u javnom prometu Gradske skupštine Zagreba vozni red se određuje na temelju maksimuma od 90% kapaciteta vozila. Nisam ja to izmislio.

smogovci.bbb2

Ivan je u pravu što se tiče postotka putnika po kojem bi se trebao izraditi vozni red što je regulirano člankom 11. Odluke o prijevozu putnika u javnom prometu Grada Zagreba ali isto tako nije u pravu u svezi nabave mini buseva jer ih ZET nije niti tražio i umjesto 16 htjeli su im uvaliti 32  >:D

smogovci.bbb2

A prijedloge o izmjenama trasa linija, usklađivanju voznih redova i sl., ne treba slati ni u ZET ni VGČ nego srijedom prijepodne u 10.30 sati lijepo nazvati radio Sljeme kad u emisiji Zagrebi po Zagrebu gostuje BigBoss i mam će sve biti realizirano  :)evil

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 24, 2015, 17:34:20
Ivan je u pravu što se tiče postotka putnika po kojem bi se trebao izraditi vozni red što je regulirano člankom 11. Odluke o prijevozu putnika u javnom prometu Grada Zagreba ali isto tako nije u pravu u svezi nabave mini buseva jer ih ZET nije niti tražio i umjesto 16 htjeli su im uvaliti 32  >:D
Nisam ni napisao da je samo ZET uzeo minije, napisao sam da je "ZET trebao midije", a na "stručnjake" mislim na cijeli kolektiv u svim gradskim institucijama i firmama koji formiraju odluke. :P

A što se tiče ovog ranijeg, zaista ne znam kako bi žalbe g.č.Črnomerec i g.č.Vrapče-Podsused utjecale na nabavu autobusa... A što se tiče voznog reda, i mislim da slanje midija nije niti dogovoreno s g.č., no siguran sam da prije ili poslije stanje na liniji neće ostati isto ako nastave slati minije subotom po ovakvom voznom redu. Neke stvari se mogu poduzeti, koliko god bih bio sretniji da sam ZET ima bolji uvid u to što radi prije nego se ljudi počnu žaliti. ::| ::|

Ne znam koji je smisao stalno imati stav "idi se žalit" kad govorim da treba imati ljude (ili dati ovlastima ako takvi postoje) koji unaprijed imaju uvid i u ekonomiju ZET i potrebe putnika, i dugoročno što raditi s JGP-om u ovom gradu.
Ovako krpe na zakrpe dok ne dođu žalbe ili naređenja dugoročno nikud ne vode, ni u financijska poboljšanja za ZET ni u bolji prijevoz za putnike.

smogovci.bbb2

Ali pomlađen je vozni park sa 16 novih ekoloških vozila, nema veze što im nisu potrebna i što mene sutra na 109 ponovno čeka MAN kockica "nova" 18 godina ;D

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 24, 2015, 18:04:06
Ali pomlađen je vozni park sa 16 novih ekoloških vozila, nema veze što im nisu potrebna i što mene sutra na 109 ponovno čeka MAN kockica "nova" 18 godina ;D
Da, to vjerojatno dobro kažeš, jer kad dođu statistike o prosječnoj starosti u novine ovo je korisna stvarčica kad smanji prosječnu starost voznog parka za skoro pola godine.  ::|
I gradonačelnik se imao kraj čega slikati da dela poslije 6-7 godina potpune suše u investicijama u JGP. :P Vrlo ekološki i ekonomočno na slici koga briga ako je koštalo "samo" 18 milijuna kuna a koristi će jedva biti.

smogovci.bbb2