Autobusi na probi

Autor 822DoDo, Ožujak 27, 2015, 20:40:28

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Ožujak 18, 2016, 21:19:16
Foto: 1142007 član foruma

Zašto ovaj BUS nije na probi buljo
Daj ne spamaj ::|, zbunjuješ ljude stalno s tim nevezanim slikama po raznim temama.

man323

Hibridni je Volvo bio u vlasništvu Alpine iz Frankfurta na Majni (Vlasnik Alpine je francuski Transdev).
Evo slike kako je izgledao prije:

smogovci.bbb2

Citat: Ivan  u Ožujak 19, 2016, 13:00:36
Daj ne spamaj ::|, zbunjuješ ljude stalno s tim nevezanim slikama po raznim temama.

U čemu je problem?!
Pitanje je zašto na probi u ZET-u nije ovaj MAN-ov hybrid koji je bio na probi u Osijeku nego Volvo i Iveco
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

man323

Zašto su Iveco i Volvo na probi to najbolje znaju ZET-ovci. Mislim, ako planiraju nabavljati hibride, MAN je odličan bus, al je skuplji od Iveca i Volva, i vjerojatno se želi vidit, kakvi su Iveco i Volvo hibridi, jer su jeftiniji od MAN-a. Vjerojatno si upućen u smjernice javne (bagatelne) nabave. Najjeftnija se ponuda mora uzeti. A šta ako se na (mogući) ZET-ov natječaj jave za hibride Iveco, Volvo i MAN? Proć će upravo jeftiniji, ako ne bude namještanja natječaja da dobije MAN.

C2

Kad smo već kod cijena hibrida ja mislim što se tiče hibrida da je Solaris najjeftiniji, tako je barem govorio jedan članak u časopisu Kamion&Bus sad ne znam jeli se nešto u međuvremenu promijenilo.

tramvajac 92

Samo što Solaris nema uvoznika/zastupnika u HR, mislim da još uvijek imamo samo jedan u AT Karlovac.

C2

Da, to je jedna od prepreka za Solaris.

smogovci.bbb2

Mene zanima zašto su na probi stari modeli autobusa. Ništa drugo. Ako se recimo odluče za kupnju, kupiti će rabljene ili nove ali stare modele autobusa buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Shole

Na probi je ono što je zastupnik poslao.  E sad,  dal je ZET uopće tražio hibridne autobuse i zna li netko (čisto sumnjam) u toj firmi šta sve ima na tržištu, ili su se zastupnici sami ponudili to neznamo.  Gdje je završio žuti VOlvo koji je vozio po Splitu i Puli ?  Zašto nije bio u Rijeci i Zagrebu ?

421

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 20, 2016, 11:11:38
Samo što Solaris nema uvoznika/zastupnika u HR, mislim da još uvijek imamo samo jedan u AT Karlovac.
Postoji zastupnik.
Citat: smogovci.bbb2  u Ožujak 20, 2016, 14:15:05
Mene zanima zašto su na probi stari modeli autobusa. Ništa drugo. Ako se recimo odluče za kupnju, kupiti će rabljene ili nove ali stare modele autobusa
Tehnologija "starih autobusa" ne razlikuje se previše  od tehnologije "novih autobusa", razlika može biti samo u opremi naručitelja.
Citat: smogovci.bbb2  u Ožujak 19, 2016, 16:18:57
Pitanje je zašto na probi u ZET-u nije ovaj MAN-ov hybrid koji je bio na probi u Osijeku nego Volvo i Iveco
Tko kaže da neće biti?
Da si malo bolje gledao fotke, uvidio bi da MAN ima njemačke tablice i mogla bi se ponoviti priča od prije nekoliko godina kad je MAN CNG skupo platio svoju probnu vožnju Zagrebom.
Zato Volvo i Iveco imaju ZG pločice i nema problema s nekim nadobudnim reporterom 24 sata.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Jesu ti busevi automatici i jel imaju prekidač stanične ili ručicu?Jesu dizel/struja/benzin?Mislim na Iveco autobuse.

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

Da, automatici su (Postoji li niskopodni manuelac?). Koriste kombnirano struju i dizel.

I dobro došao na forum!

MAN truck bus

Hvala na dobrodošlici.Takve buseve ima IKEA samo visokopodne manualne pa zato pitam. ;) bus123 byeg
"kartu imamo?"

Shole

Nema visokog Citelisa,  vjerovatno se radi o nekom starijem modelu Karose ili Renaulta

MAN truck bus

Ne mislim na Iveco Crossway. ;) Tog tipa autobuse ima ikea
"kartu imamo?"