Rashodi

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:17:58

amalok.95

Možda naprave solo bus od njega  :D

Berlingo

Nakon toliko godina zamjena za 273! Valjda ce naprijed imati jedno krilo. ;D

kico101

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Nije Eurobus, ali ne znam koji je.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kico101

Ako nije Eurobus, onda je neki od 616-620 ( gledam po linij krova ). 618 vidjam svaki dan, a za ostale ne znam.

shef

Teško je tamo vidjet koji je koji bus, toliko ih je nagurano, čini mi se da je tamo skroz na kraju 604, rastureni 576, jedan od starih turčina, 648...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

zvone16

Po meni se čini da je iza 604 do 610 neki jer se vidi da je ono željezo ili šta je već ko uvućeno iza ko na njima.
ZvoneXp

M.A.N. boy

i meni se čini da je iza sg 220 neki iz serije 604-610 vidi se po stolicama, nisu fainsa

Shole

Pa naravno da je 604. Ko što čovjek kaže, odma se vidi po stolicama.  Jutros vidio da je sigurno riječ o 604.  I dalje je bez tablica, isto kao i 669 (koji se često mota po garaži u zadnje vrijeme sa displejem 2A pa bi mogo van brzo), osim njega i 644 i 650 su bez tablica, a na Fiumari  viđeni 582 Ri-699-SP i 610 Ri-569-SR

shef

Evo ga, groblje slonova. Nekako sam se nadao da su sakrili ovaj 436 negdje jer ga jako dugo vremena nije bilo u prometu, kad ono... Sad mi ostaje upitnik jesu li već izrezali 455 jer je on do pred par dana bio na ovom mjestu bez tablica. Ovo do s podignutom maskom je 499, iza njega 466 pa onda dvojica na liniji 15A katastrofe 614 i 624 i na kraju 496.

Kako brzinski ostajemo bez najstarijih Avtomontaža! Još ostaju sva 4 solo, a od zglobnih još voze samo 418,423,454,497,500,535,536,566,567 i 569.

(c)Teutonic

Shole

Neki dan je 436 svojim vlastitim pogonom vozio u jednu od hala.  Možda je u trenutku slikanja i 455 bio negdje.  Vjerovatno skidaju sa njih stvari koje bi mogle trebati za ostale

kico101

Meni je dovoljno pogledati fotografiju ovog 436 i reći ( ako je AKZ gornjeg dijela ovako dobra, očekujem i sasvim solidan donji postroj, iako ne mora biti ) da je ovo vozilo solidno moglo voziti još godinama. 496 isto tako. Očito postoji stvarno "jak" razlog da se u središtu jedne od najvećih kriza u voznom parku ( ja se doista ne sjećam kada je bilo manje ispravnih vozila nego danas, pa čak ni 92/93 ) olako rješava 5 vozila koja itekako mogu pomoći u punjenju linija. I isto tako, zdravorazumska logika mi govori da troškovi održavanja ove petorice nisu veći od superautomatiziranog o530II. Rezultanta ovoga jedino može biti daljnje "povećanje" standarda.
Oprostite mi, ali mislim da današnje rukovodstvo od drveća ne vidi šumu. Kratkoročne uštede, donijeti će dugoročno ogromne štete u tolikoj mjeri da potpuni oporavak neće biti moguć. Logično je očekivati uvođenje privatnika u sustav JGP, a tu je prostor za mućke ogroman.
Ovaj grad doživljava potpuni slom na svim razinama.

Shole

Nažalost,  slažem se sa svakom napisanom riječi.   Da su rashodovali 614 i 624 nebi riječ reko. Prvi ima skoro 18 godina, od toga je kod Mesokombinata proveo više od 10, i ponovo mu je po 3 tisućiti put izvađen motor.  Bez motora je i 624, kao i 621.  622 je stajao godinu i pol, sad vozi,  623 i 625 su također pred malo provozili nakon barem godine stajanja. A mi pilimo ono šta se nikad nije pokvarilo

Paško

Šteta. Slična stvar u Prometu. Neki vječno u kvaru autobusi se pokušavaju (loše) servisirat svaka 2 tjedna, a neki stariji busevi (recimo g.b. 118, 132, 685 {2,5 godine} i dr.) leže u garaži mjesecima jer jednostavno nema volje, a ima dijelova (rashodovanih autobusa) i mogućnosti za njihov popravak. Imaš hrpu beskorisnih autobusa u garaži, a dogodi ti se da zbog manjka autobusa ne održavaš liniju. O ponedjelju ujutro ne treba trošit riječi.
Sve je to zbog (ne)održavanja, ali, recimo, 2008. su u par dana rashodovali par buseva koji su bili skroz ispravni. I onda ih se sjete nakon par godina...
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

M.A.N. boy

slažem se s vama, ah sta reci, kad se oni u upravi vode nekom višom nama neshvatljivom logikom. meni nije jasno u ovakvim vremenima kad se s busevima jedva pokriju linije rashoduju još solidni busevi (osim ako nije neki veći kvar, al nije na svima sigurno). a neki busevi su malo malo na popravku i stoje. da se nebi povijest ponovila pa da zale za busevima ko sto su za onim sanosima sto su rashodovali a kasnije je falilo buseva.