Rashodi

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:17:58

gorgoroth

671

netko

Jeli i kod vas postojao isti problem kao i u Splitu? Dostupnost i skupoća djelova za staru generaciji Conectoa.

I danas na slikama barem izgledaju u 3 puta boljem stanju nego Prometovi koji su doslove bili ofucani i istrošeni ko neznam šta.

Zglobni i solo su kod nas skončali u srpnju/rujnu 2020.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Volim autobuse

674 bez tablica dali je razlog jer je razbijena šoferšajba ili

Volim autobuse

Gotov i 670

Zmajhir

Zato je 669 i dalje živ, vozi 6-icu  :)

pehar_11

Objavili su i natječaj za prodaju motora. Na stranicama Autotroleja je dokumentacija. U pitanju su 4 motora, jedan Euro 2 i tri Euro 3 motora.

Vanjac

Citat: Volim autobuse  u Srpanj 08, 2022, 13:54:56
674 bez tablica dali je razlog jer je razbijena šoferšajba ili
Zna li se kada i zašto je razbijena?
"U raju je dobro, al u paklu je ekipa"

marko745

670 se sjećam iz vremena kad je prvi u Troleju dobio all-over reklamu, za Riječki karneval i televizije unutra, bio je prava atrakcija, a reklama je bila pun pogodak. Kasnije je sličnu dobio i 708.
669 praši na šestici već tri-četiri dana i to sam baš imao priliku voziti se njime par dana zaredom, da ga na taj način "ispratim."

gorgoroth

594

MateV

Citat: pehar_11  u Srpanj 08, 2022, 17:46:15
Objavili su i natječaj za prodaju motora. Na stranicama Autotroleja je dokumentacija. U pitanju su 4 motora, jedan Euro 2 i tri Euro 3 motora.

Kod MAN-ovih modela zadnja znamenka označava Euro kategoriju motora (SL283 ili SG312)

1. i 2. motor po snazi i Euro kat. odgovaraju Classicu, samo me čudi iznenađujuće mali broj prijeđenih kilometara, moguće da su oni kupljeni novi prije nekoliko godina?
Ali mi nije jasno zašto ih se nije ugradilo u neke koji su ih trebali (npr. 678, 691, 700 ili čak 689 koji je dobio motor iz 694 sa 1.3 mil. km umjesto jednog od ova dva)? Ako nisu novi, moguće da su iz 698 i 699, samo me opet čudi mali broj km.

Motor br. 3 je meni dosta čudan, po snazi odgovara minibusu, ali je dizelski tako da sigurno nije iz kapene. Od Cacciamali-ja bi mogao biti, to je jedino što mi donekle ima smisla, iako se snaga i ne poklapa. Alternativno moguće da su od nekog ne-linijskog ili invalidskog (106, 107, 115 ili 116).

Motor br. 4 mora biti iz 651. Odgovara po snazi, prijeđenim km, Euro kat. i donekle cijeni.

MAN truck bus

Citat: MateV  u Srpanj 09, 2022, 12:18:08
Kod MAN-ovih modela zadnja znamenka označava Euro kategoriju motora (SL283 ili SG312)

....

Po tome bi Euro6 solo Lion's Cityi trebali imati oznaku MAN NL366, a nemaju, nego imaju NL363. Mislim da taj zadnji broj označava nešto oko karoserija autobusa, ali nisam siguran, znam da nije euro norma.

Prva dva motora su iz SL283, treći iz Cacciamalija (jer ZETovi također imaju tu oznaku), a četvrti iz SG312.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

ikar

Zadnja znamenka je do nove serije označavala generaciju karoserije. Nova serija nema više takav sistem označavanja.

NP-549

Da, za očekivat je bilo da će NL323 bit nasljeđen sa NL334,  ali nije tako

gorgoroth

589

Volim autobuse

Di su nestali 674 i 689 zna možda netko