Rashodi

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:17:58

Shole

Kakva god vlast da je u Rijeci (a nažalost još uvijek je samo u Sjevernoj Koreji, na Kubi i u Rijeci cijelo vrijeme ista ona od 03.05.1945.) ipak se ponaša puno realnije, odnosno troši uglavnom onoliko koliko i ima bez nekakvih mega zaduživanja i kredita, leasinga i šta ja znam čega.  Kad ima para kupi se 30 buseva, kad nema kupi se 10. Stadion se ne gradi jer nema love, a ni neke velike potrebe, a dvorana se gradi shodno potrebama, a ne vaša megalomanska ARENA za 20 tisuća ljudi koja će sad bit prazna, ali uostalom što nekoga briga što je prazna kad nije njegova nego je data na upravljanje pitaj boga kome. 
Svim Autotrolejevim autobusima piše u prometnoj knjižici da im je vlasnik K.D. Autotrolej Rijeka d.o.o.  a ne nikakav UniCredit, ni Euroleasing, ni Erste pushing.  Kakvi su takvi su, al su barem naši.  A tako i sve ostalo u gradu. Izgrađeno je novcem građana Rijeke i okolice, i vlasnik toga je Grad.

shef

Evo jedna za oproštaj sa 424:

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Šta misliš SHEFE, koliko puta ti je prošao ispod prozora?  Ko nov je vozio na liniji 12, i zadnjih par godina u rotaciji, ali ostatak života uglavnom na duji.  ma sigurno je više od 100.000 puta.

kico101

424 je karijeru započeo1981. isključivo na jedinici. Tek u proljeće 1982. povremeno stiže i na duju. Tek nešto kasnije ide na 12-cu ( tabela 12 Podhum ). ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

To bi bila valjda ova:

mivano

Citat: shef  u Travanj 29, 2009, 19:58:11
Evo jedna za oproštaj sa 424:

jesu li jedan od ovih TAM-ova na slici 576?
btw.: Zbog čega su otišli 449 i 498? U 449 su mogli samo zamijenit motor. Nisu izgledali loše. Ali to ništa ne znači. Možda imam krivo.

ikar

498 je cijeli bio trul.

Shole

Busevi koji su ostali su izabrani s obzirom na stanje šasije i rešetke karoserije.  Limove same po sebi nije problem promjenit, bitno je stanje onog ostalog.  Oni koji su kvalitetno obnavljani (ARZ, i pogotovo Autoremont Matulji) ti su ostali do sljedeće nabavke novih monotrala.  446 je obnovljen '97 u Matuljima i još i dan danas je u jako dobrom stanju (odozdola) jer su radovi jako kvalitetno izvedeni. Vanjska limarija mu se isto dobro drži.  498 je obnovljen otprilike u isto vrijeme (+/- par mjeseci) ali u vlastitoj radinosti i to je pokazatelj kvalitete radova.  Nisu naši ni toliko loši, ali im za kvalitetnu obnovu jednog monotrala treba obično oko godinu dana, i pola materijala se pokrade u tom vremenu.  Upravo zato su se u zadnje vrijeme izbjegavale vlastite generalne obnove (osim 466, 565) i koristio se ARZ.

shef

U principu u najgorem je stanju limarija kod onih koji su imali integralne reklame. Treba pogledati samo kakav je 586 sada.  Tamo gdje je limarija naknadno rađena, spojevi nadižu ljiepljene reklame ispod kojih se samo skuplja vlaga.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Prva serija 581-590 je čak imala original one "lajsne" na spojevima limova ispod svakog prozora, dok je na drugoj seriji 591-603 bilo sve od jednog lima, ali su ARZ modernizacijom dobili isto više manjih komada i lajsne. A ko što je SHEF rekao, takva mjesta su pogodna samo za zadržavanje vode kad bus ima all-over reklamu.  Doduše, već sam naglasio da stanje karoserije nije presudno za rashod  (562, 564, 570 )  već stanje šasije i rešetki i komplet donjeg postroja.

5AR

Jučer sam naišao na ovu skupinu autobusa koji su čekali u koloni i svi su bili na liniji RIP

Shole

Čudo neviđeno, Valjan nije kupio 580 !!!!
Žao mi ih je, stvarno su bili ( i još uvijek su) kvalitetni i praktički nikada u kvaru, limarija je na nekima bila u super stanju, ali šta ćeš brate mili kad imaju 30 godina i blizu 2 milijona.  Moje mišljenje je da bi jedan ovakav autobus uz minimalno održavanje mogao vozit praktički 50 godina i preć par milijona km.  Ove Avtomontaže karakteristikama više liče na šinska vozila nego na autobuse.  Za tramvaje i vlakove je općepoznata činjenica da bez beda mogu vozit 50 godina.

shef

Ovo su za mene najtužnije slike objavljene na ovom forumu. Kad samo pogledam recimo ovaj 421...sjećam ga se kad je došao kao novi, RI - 163 -024, blistav, sa maglenkama Saturnus (tada je to bio zakon, kao da danas ima Xenone) ugrađenim u branike, papirnatom krpom za linije koja se vrtila, kao da je bilo jučer...a prošlo je 28 godina...

(c)Teutonic

Berlingo

Cesto sam na carini na Kukuljanovu.Kratim vrijeme.Nekad odem do Gradje.Od tamo se ovaj prizor vec vidi i cak iz daljine izgleda jadno i tuzno.Mislim da i onaj vas TAM-ic (slikan ispred Peveca) u zadnje vrijeme obavlja jako teske poslove, jako tuzne.

dragec52

Nema davno sam vozio 421 na "6" i bio sam baš krcat i jedava sam se uspio popeti do Teta Rože, makina bila na izdisaju i zaista mi je žao takvog kraja tih veterana. A i kakav bi njihov kraj mogao biti drugaćiji nego ovakav. Samo vozače vežu nekakve uspomene za bus i nostalgija. Mehaničarima je to samo jedan u nizu na kanalu ili remontu, ali vozaču je nešto sasvim drugo pogotovo ako su zajedno duže vrijeme.. On taj bus pazi i mazi i održava i moljaka da ga se što bolje održava i kolege moli da ga također paze i ne preforsiraju. Zaista tužno. Poslije toliko stotina tisuća kilometara i sam bog zna koliko vozača sad je samo stara gomila lima. >:( >:( >:( >:( >:(/ posuđivan od prigrada i bio pričuvni bus u zadnjim mjesecima svog radnog vijeka/.