Kantić touristik – fotografije

Autor busfan, Prosinac 01, 2007, 14:32:52

Man lion's coach

S411HD
S415HD
S415HDH
S416HDH
S417HDH
S431DT

Nadam se da ce biti malo jasnije :D :D

Izvor: Facebook - Panturist-Veolia Vozači-drivers

elvis

Citat: 5AR  u Travanj 12, 2008, 23:49:49
NF

UL

GT i GT-HD

HD, HDH i DT

Nove dimenzije za 415 HD, 415 HDH,  416 HDH  i  417 HDH
                            12200mm,12200mm,13190mm, 14050mm zbog produženja prednjeg dijela ispred prednje osovine za 200mm.

Slike preuzete sa tehničkih specifikacija Setra.

Evo to isto sa ispod napisanim dimenzijama

amar

eh hvala vam lijepo na ovim prelijepim prikazima, sad mi je dosta jasnije ! jer ipak sam se ovdje rego da bi nesto naucio o busevima, jer imam zelje da znam nesto o njima ....  

a evo sta sam jos danas uhvatio !

ova je na povratku iz Europe ...

a evo i kraljice opet u mome kadru !

nadam se da vam se svidjaju slike ...

Mustafa YJM

Znači, ne postoji 415 HDH sa dvije osovine, već samo 415 HD koji je nešto niži od troosovinca. Ako se ne varam, HDH oznaku nose samo troosovinci, dok ljudi većinom takvu oznaku pišu i kod dvoosovinca pa se svi zbunimo.

amar

kako ja znam hdh je za vece bunkere ...

elvis

Kod serije 400 ne postoji,znaci HD - 2 osovine,ali kod serije 300 postoji,tu su upravo primjer Kanticeve S 315 HDH sa dvije osovine-razlika izmedju 315 HD i 315 HDH je sto je HDH visa,a mozete je prepoznati po poklopcima koje ima iznad svih tockova,dok HD nema te poklopce,odn. male bunkere

amare slike su extra,najbitnije da nije non stop jedan te isti bus i na istom mjestu ;)

amar

dobro ;) ... ja u sarajevu vise ne slikam, samo kad dodjem kuci u gracanicu, jer imam onda prevozno sredstvo i vise buseva na raspolaganju za slikanje ... kao i danas, promjeno sam lokaciju slikanja u odnosu na prosli put, sutra cu pokusati uhvatit ako mognem sta ... .

pozzz ....

elvis

Imao si ti i iz Sarajeva dobrih slika,na Ciglanama ako se ne varam si uslikao par puta CTS i AVIS,ali mislim da KANTIC ne ide tamo,nego na Stup pa na autoput ???

amar

da, to me zeza, jer ja zivim u Alipasinoj ulici nize americke ambasade, pokusajem uhvatiti CTSove autobuse ali mi neide od ruke, a inace nevolim slikati buseve na autobuskoj stanici kada su na peronima, sliko sam par puta, pa mi se nesvidjaju slike takve, pa sam odusto, tako jedino uhvatim CTS, a ovako u voznji eto nisam imo srece ima sigurno i vise od mjesec dana ... al otome po tome ... nadam se boljoj sreci, isto ko sto nisam kroz gracanicu mogao uhvatiti kanticeve buseve vise od 2-3 mjeseca, pa onda kad je krenulo, uvardo termine i sad znam kada prolaze ... .

tomo

Amare, prijatelju, samo ti nastavi fotkati kao i do sada... znamo svi da ti elvis ne misli ništa loše, ali u početku ste se nešto "zakačili" i nikako na zelenu granu.... da ne bismo ovdje vodili nepotrebne diskusije, završimo s time.... evo ti kratko i jasno razlike u 415 i 417 (za koje ni ja do danas nisam znao osim ako bih pročitao što piše, a sad vidjevši i buseve skontao sam) - 415 HDH je uistinu kraća i ima 5 prozora i bočni (ili kak se to već zove,) , a 417 HDH 6 prozora + bočni....
p.s. nemojte se inatiti, to nikud ne vodi.. Inače, slike su ti kao i uvijek turbo odlične.... hvala ti na fotkama....

kilometar

Amare slike su fenomenalne! Samo nastavi tako. Što se tiče raspoznavanja i oznaka naučiće se to s vremenom.Pozdrav..........

amar

nazalost danas nisam uspio uhvatiti ni jednu kanticevu limuzinu, jer sam ranije krenuo za sarajevo pa mi vrijeme nije dozvolilo ... medjutim nesto sam vdio sto do sada nisam sretao, zato i pisem ovaj post, u maglaju na magistrali cekajuci na semaforima iz maglaja izlazi kanticeva setra 215 SLOBODNI PRIJEVOZ, do sada nisam vidjao da kantic vozi slobodni prijevoz ? jel neko od vas mozda ?   

u zenici kod almy benzinske stoji setra 215 sto sam je slikao u sarajevu prije par dana ... ovaj put s tablom linija za zagreb

elvis

Jel bilo putnika u toj Setri sa tablom Slobodni prijevoz,mozda je posla prazna u Zenicu ili Sarajevo da preuzme neki polazak pa zato koriste tu tablu dok ne dodju na odrediste

amar

bila je nemal puna, i izlazila je iz Maglaja, znaci iz grada na magistralu u smjeru Doboja ..

amar

sinoc sam stigao u Gracanicu, svojoj lijepoj kuci i carsiji ;) ... kao i uvijek petak, 12:00 - 12:15 h ocekivao sam Kantic buseve, medjutim izgleda da sam ih fulio u nekih par minuta tako da nisam uspio slikati, tuzan sam se vratio kuci, ionako je dan tezak, kisovit, pun pritiska u zraku, koji udera u glavu, pritisce je :) ... to neraspolozenje i nezadovljan sto nisam slikao vratio sam se kuci :( , lezim i kontam, za nekih sat vremena trebam da izadjem s curom, kontam reko da odem do VF shopping centra u Doboj Jug  da kupim sebi tene ... i da produzim do Kantic benzinske pumpe, mozda iza na njihovom velikom parkingu ima parkiran koji bus pa da slikam, tako i bi , odem ja u VF pa poslije produzim prema Jelahu, i prolazim pokraj benzinske na parkingu iza parkirana cisterna i sky ... ajd reko da vidim imal gore kod Kuce familije Kantic koji bus da slikam, jer kad sam par puta isao u Tesanj vidjo sam gore parkirane buseve i skonto sam da je to kuca Kantic Touristik ...

odem gore, ulazim u krug, parkiram auto i pun parking i garaza buseva ... WOOOOWWWWW ... kontam sebi , idem u kancelariju i ulazim unutra, unutra osoblje od 4-5 zena, neznam tacno , jer sam van sebe kad sam dosao i kako su me primili, znaci ulazim, prilazi mi osoba i predstavlja se, ja sam ta i ta, supruga vlasnika, ti si sigurno Amar, wooowww , sta je ovo sad kontam, znamo po slikama kaze :) gospodja Kantic mene i moju curu tako lijepo ugostila da mi jos neulazi u glavu, stvarno joj hvala puno, prava gospodja !!!! upoznala me sa svim uposlenicama u kancelariji, cak i sa kcerkama, snahom itd itd, dala mi kantic majce, slikao sam buseve i takodjer popio s gospodjom Kantic kafu i ispricali se jedno 1h ... stvarno joj svaka cast i sad mi je jos vise jasno sto je toliko uredna, uspjesna i profesionalna firma, jer iza nje stoje odgovorne, kulturne, obrazovane osobe, i samo tako i uspijeva firma, takodjer mi je gospodja Kantic rekla ukoliko mi bilo sta treba, ili bilo kakav info da joj se slobodno javim i da sam uvijek dobrodosao, ako mi vjerujete svi me tamo znaju, stvarno sam iznenadjen i odusevljen, i ako iko od osoblja kantica ovo cita, jedan veliki pozdrav za vas i jedno veliko Hvala jos jednom, svaka vam cast... Nisam imao priliku da se upoznam sa vlasnikom jer nije bio u tom trenutku tu, ali su me pozvali da im navratim kad god mogu, i naravno gospodja Kantic mi je rekla da ce me upoznati sledeci put i sa vlasnikom, njenim suprugom, jos jednom Veliki pozdrav i veliko Hvala na gostoprimstvu, ovo cu dugo pamtiti, jer ipak je ovo prvi kontakt, a primili su me kao da sam dio svega toga, kao da sam familija, da bog da jos puno punooo toga stekli , jer zasluzujete !

uskoro jos fotos, dok obradim ;)

p.s. novosti,
new info ... uskoro nova prinova kod kantica, umjesto ove setre 300 serije dt, dolazi nova 431 dt, tako da cemo imati uskoro 2 u kanticevom voznom parku, i na moje pitanje o vanrednim prijevozima, to su krenuli od skora raditi, jer imaju buseva, a i prije su par puta za spaniju vozili ekskurzije ...