Kantić touristik, Tešanj

Autor busfan, Prosinac 01, 2007, 14:32:52

kilometar

Ja mislim da Kantic nece uopste prodavati ovu Setru 300 serije.Ako ce sta prodavati to bi moglo biti Setre 200 serije.I da ubrzo dolazi nova Setra 431dt!! ;)

amar

i to je moguce, ukoliko nepostignu dogovor s setrom, a da 431 dolazi ubrzo ... vec je spremna :) jedva cekam :)

amar

vozacima ce biti fino, malo promjene :) ... a i meni je drago da cu to moci dokumentisati ...

The_Dubster

Danas sam pričao sa vozačem ovog sky-ja i ponovo se na djelu uvjerio da su jako ljubazni :D

amar

ma stvarno su profesionalni, sutra idem pokusati uhvatiti bus za berlin ...

busfan

Citat: balja  u Svibanj 26, 2010, 23:41:54
Ja mislim da bi bolje prosli da je prodaju ovdje vec da je vrate u setru, kad bi se prodala ovdje mogo bi se uzeti solidan nov autobus, i niko ne uvozi autobuse iz bosne u njemacku vec obrnuto   8)

Samoborcekove Setre su se prodavale u Njemackoj, a ne znam gdje su zavrsile na kraju. Samo problem je u BiH sto niko osim Kantica nema dobar autobus koji bi zadovoljio u Njemackoj  ;D  Mogu Kanticevi autobusi i u Njemacku bez problema.

Ali i ja mislim da ce ostati 328 jer je jos u extra stanju, a nije ni stara

The_Dubster

Citat: amar  u Svibanj 28, 2010, 20:59:04
ma stvarno su profesionalni, sutra idem pokusati uhvatiti bus za berlin ...

na parkingu ga možeš zateć, barem sam ga ja uhvatio oko 10 pa do 13, kad kreće :)

Man lion's coach

ljubaznost, pa to je cilj svake firme, mozes nekad zadestiti na vozaca koji ima jako los dan, ali sigurno kad ides u prodavnicu prvo sto mozes primjetiti jest ljubazost, pa tako da je malo danas neljubaznih vozaca, konkurencija je jaka bas kao sto elvis jednom rece borba za svakog putnika, a da bi taj vozac dobio platu mora voziti putnike naravno  ;)

Man lion's coach

ali ja mislim da ima nekih stvari oko poreza i carine, primjer jedna firma u bih je kupila starlinera 98 god platila ga je 250 000 KM(oko 125 000 €), dok autobus starliner isto u hrvatskoj kosta 100000€, i mnostvo stvari...

aaaaa

Citat: balja  u Svibanj 28, 2010, 21:46:38
ali ja mislim da ima nekih stvari oko poreza i carine, primjer jedna firma u bih je kupila starlinera 98 god platila ga je 250 000 KM(oko 125 000 €), dok autobus starliner isto u hrvatskoj kosta 100000€, i mnostvo stvari...

brate lazu ko psi.....mora da peru pare

amar

Evo sta je Michael Rougraff na FB grupi Kantic postavio i ispod slike napisao, kako sam skonto na njegovom profilu, to je stariji njemac, takodjer shole, vozi setru, i da srece buseve kantic na cestama i da je odusevljen, bas je kantic postao bred, europski vozaci zapazaju tu firmu i pamte

The best coaches in BIH! It's great

Man lion's coach

Jos sam garazne brojeve da se ove setre nekako mogu raspoznati osim po reg.tablicama  ;)

kilometar

Citat: balja  u Svibanj 28, 2010, 23:55:00
Jos sam garazne brojeve da se ove setre nekako mogu raspoznati osim po reg.tablicama  ;)
Cini mi se da garazni brojevi postoje i egzistiraju samo na ovim nasim balkanskim prostorima.To jednostavno nije pravilo i trend na zapadu.Pogledati velike prijevoznicke kompanije u Njemackoj, Francuskoj, Austriji itd. ;)

amar

ma ja nebi volio da se pojavi na ovim busevima g.b. , nekako mi to ono, nije to za ove buseve, ko da koga interesuje koji je garazni broj, vlasnik zna koji j koji i kliko ih ima, i to je to , sta ce im g.b. , neke brojke lijepiti po busevima ...

amar

ovaj Michael Rougraff je Francuzski vozac, i ovo je napisao na svom FB profilu, jer sam ga vec doda, naravno na Francuskom je napisao kao ispod kantic touristik group objasnjenje sto se uclanio u gruou, naravno pomocu google translate sam preveo, jer neznam francuski ... "Velika tvrtka iz BiH, sa super opremom i autobusima, često susrećem na njemačkim jeziku autocestama"