Kantić touristik, Tešanj

Autor busfan, Prosinac 01, 2007, 14:32:52

damir050

Amare 415 HDH je kraca od 417 HDH , i ja to polako znam koji pojma o Autobusima nemam , Kao Sto pojedini ovdje na Forumu

elvis

To je samo njegova greska koja dokazuje njegovu povrsnost na forumu,odn. pokusaj da se negira moj post u kojem sam pisao da uopste ne prate forum nego samo pisu pa ako prodje prodje...vec sam pisao o tome pa ne bih da kvarimo temu

damir050

Ova 415 HDH je barem 1 - 2 m kraca od 417 HDH

amar

reko sam vam odma u predstavljanju na ovom forumu, da sam obozavatelj buseva, a da nemam pojma strucno nista o njima, stim da sam vremenom provedenim na forumu i zanimanjem o setri dobio info i znam oznake ... i znam da je 417 duza od 415 , al nisam obracao paznju na to da je ova kraca, jos nesto, javno priznajem da sam mislio da je 415 dvoosovinac, a ne troosovinac, kao sto je to slucaj kod 300 serije ako sam dobro primjetio, opet me molim vas ispravite ako grijesim, elvise, nas spor nije bio oko znanja na forumu, nego oko pojedinih slika ... ;) ... priznajem javno da nemam pojma o busevima, da znam samo povrsno, ali volim buseve, sto se vidi i po slikanju, e to mi nemozete zabraniti da volim, i priznajem da dosta znas o busevima i neporicem to , svaka ti cast sto se toga tice, ja bi volio da imam barem 10% tvog znanja, al nazalost nemam, nije svako u svakoj oblasti jak, ja sam sto se tice motora dobar ... a buseve volim kao velike masine ... pozzz

elvis

Onda da te ispravimo jos jednom,naravno u cilju edukacije,nista zlonamjerno,postoji i Setra S 315 HDH sa 3 osovine,primjer u firmi BOZIC,ne znam ima li slika na forumu,isto tako postoji i 215 HDH,takodjer 3-osovinka,sve one su krace od svojih vrsnjakinja sa zadnjom cifrom 7,osim toga kod Kantica osim 415 i 417 mozes naci i 416 HDH...

Man lion's coach

S411HD
S415HD
S415HDH
S416HDH
S417HDH
S431DT

Nadam se da ce biti malo jasnije :D :D

Izvor: Facebook - Panturist-Veolia Vozači-drivers

elvis

Citat: 5AR  u Travanj 12, 2008, 23:49:49
NF

UL

GT i GT-HD

HD, HDH i DT

Nove dimenzije za 415 HD, 415 HDH,  416 HDH  i  417 HDH
                            12200mm,12200mm,13190mm, 14050mm zbog produženja prednjeg dijela ispred prednje osovine za 200mm.

Slike preuzete sa tehničkih specifikacija Setra.

Evo to isto sa ispod napisanim dimenzijama

amar

eh hvala vam lijepo na ovim prelijepim prikazima, sad mi je dosta jasnije ! jer ipak sam se ovdje rego da bi nesto naucio o busevima, jer imam zelje da znam nesto o njima ....  

a evo sta sam jos danas uhvatio !

ova je na povratku iz Europe ...

a evo i kraljice opet u mome kadru !

nadam se da vam se svidjaju slike ...

Mustafa YJM

Znači, ne postoji 415 HDH sa dvije osovine, već samo 415 HD koji je nešto niži od troosovinca. Ako se ne varam, HDH oznaku nose samo troosovinci, dok ljudi većinom takvu oznaku pišu i kod dvoosovinca pa se svi zbunimo.

amar

kako ja znam hdh je za vece bunkere ...

elvis

Kod serije 400 ne postoji,znaci HD - 2 osovine,ali kod serije 300 postoji,tu su upravo primjer Kanticeve S 315 HDH sa dvije osovine-razlika izmedju 315 HD i 315 HDH je sto je HDH visa,a mozete je prepoznati po poklopcima koje ima iznad svih tockova,dok HD nema te poklopce,odn. male bunkere

amare slike su extra,najbitnije da nije non stop jedan te isti bus i na istom mjestu ;)

amar

dobro ;) ... ja u sarajevu vise ne slikam, samo kad dodjem kuci u gracanicu, jer imam onda prevozno sredstvo i vise buseva na raspolaganju za slikanje ... kao i danas, promjeno sam lokaciju slikanja u odnosu na prosli put, sutra cu pokusati uhvatit ako mognem sta ... .

pozzz ....

elvis

Imao si ti i iz Sarajeva dobrih slika,na Ciglanama ako se ne varam si uslikao par puta CTS i AVIS,ali mislim da KANTIC ne ide tamo,nego na Stup pa na autoput ???

amar

da, to me zeza, jer ja zivim u Alipasinoj ulici nize americke ambasade, pokusajem uhvatiti CTSove autobuse ali mi neide od ruke, a inace nevolim slikati buseve na autobuskoj stanici kada su na peronima, sliko sam par puta, pa mi se nesvidjaju slike takve, pa sam odusto, tako jedino uhvatim CTS, a ovako u voznji eto nisam imo srece ima sigurno i vise od mjesec dana ... al otome po tome ... nadam se boljoj sreci, isto ko sto nisam kroz gracanicu mogao uhvatiti kanticeve buseve vise od 2-3 mjeseca, pa onda kad je krenulo, uvardo termine i sad znam kada prolaze ... .

tomo

Amare, prijatelju, samo ti nastavi fotkati kao i do sada... znamo svi da ti elvis ne misli ništa loše, ali u početku ste se nešto "zakačili" i nikako na zelenu granu.... da ne bismo ovdje vodili nepotrebne diskusije, završimo s time.... evo ti kratko i jasno razlike u 415 i 417 (za koje ni ja do danas nisam znao osim ako bih pročitao što piše, a sad vidjevši i buseve skontao sam) - 415 HDH je uistinu kraća i ima 5 prozora i bočni (ili kak se to već zove,) , a 417 HDH 6 prozora + bočni....
p.s. nemojte se inatiti, to nikud ne vodi.. Inače, slike su ti kao i uvijek turbo odlične.... hvala ti na fotkama....