Slike unutrašnjosti autobusa

Autor man134, Prosinac 01, 2007, 14:38:51

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

421

Citat: Shole  u Prosinac 23, 2010, 12:41:22
Jesi siguran  ;) ?
Svakako da nisam, jer ovo je NAJbolji forum!
Nepredvidiv, stručan, apolitičan, bez granica, tematski, širok......
Nastavi dalje!
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

A čuj, šta da ti kažem, i Citelis ima 1-2-3-D-N-R pa........

421

Citat: Shole  u Prosinac 23, 2010, 13:51:28
A čuj, šta da ti kažem, i Citelis ima 1-2-3-D-N-R pa........
Bez obzira na tastaturu, mjenjač je stalno u prvoj brzini, tako da tipka D može biti treća,četvrta ili šesta brzina (ovisno o ugrađenom mjenjaču).  ;D good_boy

medo

bem li vam sunce gdje ovo ide, naravno da je mjenjač stalno u prvoj, pa iz prve i kreće bez obzira u koju ga ti staviš na 1 2 3 dnr tastaturi, stavi ga u 3 on isto kreće prvom i ponaša se kao da je u d, zar to nije logično? mislim... :-\ :-\ zar je to uopće potrebno objašnjavat?
svi pričate potpuno istu stvar i nepotrebno trujete temu koja se zove "slike unutrašnjosti autobusa" (i sad će mi neko reći "pa i mjenjač spada u unutrašnjost")
A da ja vama stručnjacima postavim pitanje iako ste svi debelo u off topicu, dakle, u specifikaciji za man lins city stoji da se može naručiti sa automatskim mjenjačem Voith 4 brzine i sa opcionalnim mjenjačem ZF astronic 6 brzina, vidim da je netko naveo da city ima samo 4 brzine pa..... ajd objasnite.

maky

Naši Lion`s Cityji su pola pola. Pola ih je sa Voith 4 brzine, pola ih je sa ZF 6 brzina.

Ukratko - Voith  4 brzine je bolji u svakom pogledu, bar što se tiče gradske vožnje. Puno je uglađeniji, ljepše šalta, lakše se s njim barata, brže ubacuje u brzinu nakon što si stajao na semaforu sa uključenom staničnom, tj ne vraća se nazad ako je uzbrdica, ZF se zna koji centimetar vratit. ZF prvu brzinu dijeli po pola pa iako on to ne računa, ispada da ima u biti 7 brzina. A ta prva je i najgora jer krene, počme dizat okretaje, pa onda trzne, okretaji padnu, pa počme opet dizat, pa tek onda šalta drugu. To trzanje se najbolje riješi ako odmah krećeš sa kick downom jer onda rastegne do viših okretaja, tako da je prelaz bezbolniji i trzaja gotovo da i nema. Kad lagano dodaš gas, onda te unutra izvalja...

Uglavnom, za grad je definitivno bolji izbor Voith 4 brzine...

@421
mislim da je kolega Shole indicirao na to da si u onom postu gdje odgovaraš na tramvajčevo pitanje trebao staviti 4 autobusića i ispod 6 autobusića jer kao što  rekoh imaju i 4 gang i 6 gang getribe...  ;)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

421

@ maky
Citat:  tramvajac 92Ovaj City i Citaro kolko imaju brzina?
:P :)evil

tramvajac 92

Citat: medo  u Prosinac 24, 2010, 01:07:49
A da ja vama stručnjacima postavim pitanje iako ste svi debelo u off topicu, dakle, u specifikaciji za man lins city stoji da se može naručiti sa automatskim mjenjačem Voith 4 brzine i sa opcionalnim mjenjačem ZF astronic 6 brzina, vidim da je netko naveo da city ima samo 4 brzine pa..... ajd objasnite.
U Zagrebu i koliko sam shvatio u Dubrovniku te dio spllitskih MAN-ova ima VOITH mjenač sa 4 brzine.

stručnjak

VRATIMO SE MI TEMI...čemu služi ova crvena sklopka gore desno na prvoj slici baš ispod ovoga teksta i kako se upotrebljava i u kojim situacijama, u normalnoj upotrebi je zapečaćena olovnom plombobm   ??? ???

MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO, PAŠ VIDIT KAD TE STIGNE GLOBALNA KRIZA!!! ;)

nidi

Citat: stručnjak  u Prosinac 24, 2010, 12:59:15
VRATIMO SE MI TEMI...čemu služi ova crvena sklopka gore desno na prvoj slici baš ispod ovoga teksta i kako se upotrebljava i u kojim situacijama, u normalnoj upotrebi je zapečaćena olovnom plombobm   ??? ???
http://i817.photobucket.com/albums/zz100/zigedr/100_3357.jpg
To je sklopka koja u slučaju nužde automatski prekida struju, blokira kočnice i pali 4 žmigavca za opasnost, bar je tako bilo na takvom tipu busa kad sam je ja aktivirao.  ;)
*****  V     O      L       V       O   *****

Shole

vjerovatno blokira i dovod goriva.

medo

Citat: medo  u Prosinac 20, 2010, 13:32:57
svi noviji ti imaju D N R mjenjač, i classici i city, mjenjače 1 2 3  imaju sam SL 222 72-76, stručnjače ovo si slikao g.b.114 jel da? taj je isto trebao dobiti nove siceve kao i 113, ti sicevi su čak i došli u garažu međutim misteriozno su nestali (čitaj pokradeni, nosio tko je stigao) tako da 114 i 111 nikad nisu dobili nove siceve.

moram ispraviti samog sebe, nespretno sam izletio sa ovom izjavom, jer sam dobio krivu informaciju koju nisam provjerio i naivno je popušio (ne vjeruj svemu što čuješ),
naknadnom provjerom sam došao do saznanja da su sicevi naručeni i ugrađeni samo za g.b. 113.
dalje... tek sam sad primjetio da sam napisao da mjenjač prebacuje na 2500 o/min  >hammer< šalta višu na 1500 o/min, to pripisujem brzopletosti.

i nađoh sebi još jednu grešku, dubrovački city-ji imaju VOITH mjenjač.

eto.. ubuduće ne pišem  ne provjerene informacije i ne objavljujem post bez provjere.

nidi

Citat: medo  u Siječanj 09, 2011, 22:51:17
Citat: medo  u Prosinac 20, 2010, 13:32:57
svi noviji ti imaju D N R mjenjač, i classici i city, mjenjače 1 2 3  imaju sam SL 222 72-76, stručnjače ovo si slikao g.b.114 jel da? taj je isto trebao dobiti nove siceve kao i 113, ti sicevi su čak i došli u garažu međutim misteriozno su nestali (čitaj pokradeni, nosio tko je stigao) tako da 114 i 111 nikad nisu dobili nove siceve.

moram ispraviti samog sebe, nespretno sam izletio sa ovom izjavom, jer sam dobio krivu informaciju koju nisam provjerio i naivno je popušio (ne vjeruj svemu što čuješ),
naknadnom provjerom sam došao do saznanja da su sicevi naručeni i ugrađeni samo za g.b. 113.
dalje... tek sam sad primjetio da sam napisao da mjenjač prebacuje na 2500 o/min  >hammer< šalta višu na 1500 o/min, to pripisujem brzopletosti.

i nađoh sebi još jednu grešku, dubrovački city-ji imaju VOITH mjenjač.

eto.. ubuduće ne pišem  ne provjerene informacije i ne objavljujem post bez provjere.
Tko prizna pola mu se doda ;D Šala mala lijepo je kad čovjek prizna grešku ;)
*****  V     O      L       V       O   *****

medo

su220 g.b.18 dobio siceve iz nekog od 92-95 koji su prepravljeni u đačke autobuse.