Autobusi koji više nisu aktivni - slike

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:54:00

kico101

Citat: NP-549  u Svibanj 29, 2008, 10:34:15
Da budem iskren, ja nikad taj bus nisam vidio u narančastoj boji, već samo sivoj.   A i povučen je iz prometa tokom rata, tako da bi prije rekao da je neki koji je kasnije povučen završio gore.  369, 370, 355.  Nema druge nego ić vidit
Slažem se s tobom u potpunosti. Ni ja nikad nisam vidio 379 u narančastoj boji. Ča se tiče onog "poć vidit", ja sam to već pokušao, ali je na porti neki mrki zaštitar, pa sam odustao. Ne znam kakva je situacija danas. Jedino da pokušamo grupnu akciju. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Citat: kriticar  u Veljača 14, 2008, 10:38:47

Ajde da smo i to konačno riješili.  Ipak sam cijelo vrijeme bio u krivu.  Uspjeli su me stari vozači uvjerit da su ti Sanosi bili kraći od kasnijih modela S14  (352-361...).  Ali očito to je starija izvedba modela S14  (zaobljeni krov, vrata na unutra, drugačiji branik odozada)
Dakle, dame i gospodo:

U spomen na pokojnog Gospodina Maria Sterpina,
Kolovoz 1973,  Zamet, Ul. Ćirila Kosovela,  autobus garažni broj 307

kico101

Svaka čast. Fotka je više nego dragocjena i vrlo dobre rezolucije za promatranje detalja. Još da nam je koja bolja fotka starih o317 ( serija 233-273 ).

NP-549

Poslije popodnevnog špica treba se uredno parkirat za sljedeći radni dan

boro

Neznam dal se to meni samo čini ili ovaj bus ima dosta mali zadnji prevjes.

dragec52

Haj. Ne znam koliko se članova te godine vozilo linijom 17 ali ja jesam jer sam stanovao na Gornjem Zametu a tad je najpoznatiji vozač 17 bio Mate i cijelo naselje Šumci,Starci, Bezjaki,Grbci su ga znali bilo po rodbinskim ili"zemljačkim" vezama. Linija 17 je prva linija koja me vozila na mjesto stanovanja. I ovaj vozač  sa fotke mi je poznat iz viđenja. Stvarno tek sad shvačam protek vremena. Hvala za instaliranu fotku.

kico101

Pogledajte tabelu: 17 Rijeka-T.( Trampov ) Breg-Bezjaki. Očito ova smjena nije išla u Šumce. ;)

NP-549

Maškare ispred crkve na Trsatu  60-ih godina.   G. Mario Sterpin i  FAP OHRID Saurer,  garažni broj 142.

kico101

Da te ni, trebalo bi te zmislet. ;)
Ovo je pravi raritet. Pogledajte registraciju. Ovo je snimljeno vjerojatno u prvoj polovici 60-ih. Ili se varam. :-\

NP-549

kico101

Shole

Kad bi se i ostali potrudili malo prekopat  arhive i pitat poznanike svašta bi se našlo.   Ali kad se realno pogleda,  uz Dubrovnik, riječki dio foruma je najbolje pokriven šta se tiče perioda prije 1990.  pa unazad tamo do vremena poslije 2.svj.rata.   Svaka čast svima koji su doprinjeli prikupljaju ove arhivske građe.    U  Zagrebu se pojavi tu i tamo nešto sitno,  ali Split nikako da se pokrene po pitanju povijesti.

NP-549

Odavno već bivša linija 24 Rijeka-Matulji-Novokračine.   Ovo je još starija varijanta iste do Dolenja.
Fap Ohrid,  gar.br 154,  krajem 60-ih u Dolenju.

Pa da dodamo i jednu posuđenu iz monografije;  isti takav FAP Ohrid na Fiumari odostraga.

Sad ga konačno imamo sa svih strana.