Fotoškolica – kako poboljšati kvalitetu fotografija?

Autor sniff, Svibanj 13, 2016, 18:30:13

citaro

Par primjera sto je po meni dobra fotografija:

Cijeli kolodvor i bus u slici, zanimljiva igra svjetla i sjene zahvaljujuci drvetu (inace fotkano mobitelom, dakle i mobom se moze napraviti dobra fotka):

Ova fotka je javni prijevoz in a nutshell. Okretiste - dva vida javnog prijevoza (tramvaj i bus). Bonus: misticna atmosfera noci, lijepa okolina uklopljena u fotku:

Bus lijepo ukomponiran u okolis:

Dreamwalker

Nisam neki fotograf, a i staklo na kameri na mobitelu mi je oštećeno pa su mi slike loše kvalitete. Pokušao sam po savjetima perona24 poboljšati sliku u Photoscapeu, pa bi volio čuti komentare, što i kako popraviti.

Prva je prije, a druga je poslije.

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

shef

Meni su obje ok, makar ja više volim malo širi kadar
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Marek

Druga je bolja, no ostavi još malo prostora s lijeve strane. ;)

sniff

Da oživimo temu:slika od Man-truck bus-a :D

STIB

Slika je trebala pokazati da na 549 ne radi displej i da nema niti tablu.
Niti jedno, niti drugo se zapravo ne vidi dobro (jer je u sjeni), pa je onda sasvim svejedno kakav je kadar izabran.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

citaro

Ne svidja mi se obrada, crop je ok, ali fali kontrasta i slika je presvijetla, a nebo je skureno.

Marek

@MAN truck bus: Lokacija je dobra, pokušaj u sliku uklopiti autobus i pješačku stazu s desne strane. Proguglaj malo o pravilu trećine u fotografiji.

sniff

Kaže se da wikipedia nije točna.Samo detalji nisu točni,a grublje je sve ok!

https://hr.wikipedia.org/wiki/Pravilo_tre%C4%87ine

lussin

Mislim ono, NHF, ali zar te taj stup ne bode u oci?

shef

Ako njega ne, bode svih nas, s tim razlogom su uklonjene.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

tramvajac 92

Smanji zoom pliz. 163 na 134? Moram se ići provozati  ;D

citaro

Iss, po 17 tisuciti put, pobogu, proberite slike koje stavljate na forum.

Dakle u najblazem slucaju trebao si nas postediti sljedecih fotki: 660, 687, 689, 181, 750, 159, 182, 35. Ili su mutne ili je na njima nesto a opet nista.

Shole

Meni nije jasno čime je to slikano!!!   Mobitelom ?  Pa ljepše slike na forumu imamo slikane mobitelom 2006. godine.   

221

Znači, obavezno prije slikanja provjeriti da li je leća masna...bilo od prstiju, ćevapa ili bureka. Nakon brisanja pristupiti slikanju, po mogućnosti, različitih kadrova. Hvala na pažnji!