Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

405GN2

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 25, 2017, 08:19:21
Danas je na 229. Naravno i dalje stražnji display ne radi. Ne kužim da se to ne može popraviti a svako malo je u Resniku na servisu
Nije stalno u Resniku. 401 je stalno u Resniku.

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Mnogo znati, znači prije vremena ostariti.

405GN2

306 ima 2 g.br na poklopcu motora, jedan a sredini, a jedan dole desno. 😤😤😤

Mnogo znati, znači prije vremena ostariti.

ManNLNG

Citat: ManNLNG  u Studeni 25, 2017, 14:54:02
Dali su Eurobusevi ikad išli na 102/103?

ODGOVOR MOLIM.......
EUROBUS AV120

MAN truck bus

Čekaj strpi se. Ne može sve odma i isprve.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Tomek

Citat: ManNLNG  u Studeni 25, 2017, 16:23:48
ODGOVOR MOLIM.......

Pretražiš malo forum pa svašta nađeš. Vozili su svi tipovi vozila koji su u ZET-u pa tako i neko kratko vrijeme dok su razbijana stakla na NL263 iz 99. slani su i stariji busevi poput SL202 iz Hernea.

Dreamwalker

Citat: ManNLNG  u Studeni 25, 2017, 16:23:48
ODGOVOR MOLIM.......

Za ovakav bezobrazluk bi trebao dobit jedan ban na neodređeno vrijeme. Odbanirat te tek onda kad odgovoriš na 10 pitanja čiji se odgovori nalaze negdje duboko na forumu. Čisto da se naučiš pretraživati forum koji, zahvaljujući  10to godišnjem trudu ostalih kolega forumaša ima pregršt korisnih i zanimljivih informacija. Time njihov trud ne bi bio uzaludan.

Moderatorima i ostalim članovima se ispričavam na off topicu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Shole

Nemože bit off topic u temi razno  ;)

ManNLNG

Citat: Dreamwalker  u Studeni 25, 2017, 20:35:31
Za ovakav bezobrazluk bi trebao dobit jedan ban na neodređeno vrijeme. Odbanirat te tek onda kad odgovoriš na 10 pitanja čiji se odgovori nalaze negdje duboko na forumu. Čisto da se naučiš pretraživati forum koji, zahvaljujući  10to godišnjem trudu ostalih kolega forumaša ima pregršt korisnih i zanimljivih informacija. Time njihov trud ne bi bio uzaludan.

Moderatorima i ostalim članovima se ispričavam na off topicu.

Moje isprike,sijecam se tih slika hvala!
EUROBUS AV120

Ivan

Da mi je znati kome je ova informacija ultra hitna...

No dakle...

Naravno da su vozili, prototipova EL je bilo i na 113, 219 i nemam pojma gdje još, ali serijski (bolji) Eurobusi iz prve serije (43-47) su bili rezervirani odmah, kad su bili najnoviji autobusi do jeseni 1999. kao i obično najbolji autobusi prvo idu na 101, 102, 103; uglavnom od 97. do 99. prototipovi 41 i 42 su vozili najviše 111 i 112 da kakti i Sm dobije nešto novo, prva serija kako već rekoh.

Posije nisu bili jako česta pojava iako su znali neki iz najnovije serije zujati tamo više dana zaredom, ali ne redovito jer su tamo 100-105 bili stalni; iako su bili malo noviji od serije 99, naravno da je tada svemirski NL263 bio privlačniji od zakašnjele serije EL202 2000. za "elitne" linije jer je nov izgledao daleko modernije od svega drugog što je ZET imao :p , dalje su uglavnom bili na Savskom mostu i u fazama na Črnomercu, možda najviše na 13x dok se nisu pojavili prvi LC.

Tomek

Citat: 405GN2  u Studeni 25, 2017, 16:00:14
306 ima 2 g.br na poklopcu motora, jedan a sredini, a jedan dole desno. 😤😤😤

Vidio i ja ovo večeras i ništa mi nije jasno, dva velika garažna broja (APPov font 306) na stražnjoj haubi, jedan u sredini jedan desno dole kod svjetla... Netko je bio u cugi...

dominik,

Mislim da je on imao reklamu na poklopcu motora zbog koje je g.b. u sredini bio pokriven, pa su morali zalijepiti dodatni g.b. dole desno gdje nema reklame. No sada su  skinuli reklamu pa se otkrio ovaj "pravi" u sredini ali se nisu sjetili maknuti i taj dodatni g.b., te zato imamo takvu blesavu situaciju.
Tako da ipak postoji neko logično objašnjenje.

421

Jučer D5 > 753 ka Resniku.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Diermeech

Zna li netko zašto je ZET odustao od krem-plave kombinacije na busevima i tramvajima? Negdje sam pročitao da je to zato što plava boja predstavlja grad, što mi je i očit razlog, no ako ima nešto više o tome? Mislim da bi busevi bili ljepši u krem-plavoj kombinaciji.
"Pofarbao" sam 158 u tu kombinaciju, i čine se ljepši ( jedna kombinacija sa krem ofarbanom klimom, a jedna sa plavom klimom )

Tomek

Zato jer noviji autobusi imaju velike crne plohe (stakla) na autobusima pa je odlučeno da se uvede jednobojni dizajn..

citaro

A i vjerojatno je jeftinije.