MAN Lion's City G

Autor man323, Srpanj 16, 2017, 23:28:18

MAN truck bus

Tako je! Na 222 vozili najveći krševi i mislim da smo napokon zaslužili!
Nije na 107/1 već 107/2.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

545

I to što su ih stavili na dvokratne službe, ima razloga.

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

t4

Znači ipak ništa za sad za Glavni kolodvor, teško da ću se drugačiji voziti u njima :)

Ivan

Citat: 545  u Listopad 25, 2017, 11:40:01
I to što su ih stavili na dvokratne službe, ima razloga.

Daj onda objasni kakvog smisla i razloga ima, znaš li imaju li neku neispravnost koju na njima treba otkloniti između špica?

Uglavnom ne znam što ste toliko osjetljivi i što tko misli da je "zaslužio", čisto tehnički i za putnike i za vozače je bolje da najgori i polu-neispravni autobusi voze linije koje ne voze cijeli dan nego da ih drugi ili ostala dva vozača i ostali dupli ili trostruki broj putnika može koristiti, kao što je bolje i za ekipu u garaži da autobus za koji se plaća leasing održava netko drugi dok se oni tad stignu pozabaviti kršinama (a u principu jedva stignu).

Na kraju mislim da se na 107 i 222 moglo recimo slati po jedan-dva stara i ostalo iz nekih srednje starih serija ako je već netko tako osjetljiv na diskriminaciju dok bi O405GN mogli voziti i sve ostale dvokratne APD, za to se slažem, ali potpuno novi za koje je plaćeno održavanje na tako štednom režimu su potpuna besmislica.

tramvajac 92

Ima smisla zapravo da ih pošalješ na dvokratne. Barem prvih par dana.

A onda će se negdje poštimati.

545

@t4 Čuj ruku na srce, svaki put kad su dolazili novi autobusi išli su na Glavni kolodvor.
Od 1995. sa 501-505 na 221, i tako 22 godine uzastopno.

545

Ivane obrati se APD, pa ih pitaj.

Shole

Jesu svi na dvokratnima ili samo neki ?  Možda se vrši još neka dodatna obuka vozača u pauzi

Ivan

Citat: 545  u Listopad 25, 2017, 11:58:41
@t4 Čuj ruku na srce, svaki put kad su dolazili novi autobusi išli su na Glavni kolodvor.
Od 1995. sa 501-505 na 221, i tako 22 godine uzastopno.
Slažem se da Glk nije morao dobiti nove ovaj put.

290 bi bila najbolja linija iako očito nisu dobili dovoljni poticaj za to iz VG, no ide i na zagrebačku zračnu luku. Iako bi možda tako nabijali preveliku kilometražu za leasing ako opet postoji takva klauzula, no ista stvar je i s 269.
Ostalo može sve za Sesvete da se mene pita jer skoro nikad nisu dobivali nove autobuse, osim 2009. kad ih je došlo previše da ne bi vozili i tamo, i sad su 212 ozbiljno izmaltretirali ispadima tako da mislim da bi možda mogli za ispriku napraviti održivi vozni red pa staviti i samo 2 komada ako treba, samo neka bude reda.

Citat: 545  u Listopad 25, 2017, 12:00:10
Ivane obrati se APD, pa ih pitaj.
Pa zašto pišeš da postoje razlozi ako ih ne možeš opisati?

Ivan

Citat: Shole  u Listopad 25, 2017, 12:00:32
Jesu svi na dvokratnima ili samo neki ?  Možda se vrši još neka dodatna obuka vozača u pauzi
Nisu dvokratni na 269.

MAN truck bus

Ivane vidio bi tebe na -15 stupnjeva kada ti dođe kockica u kojoj je -20 stupnjeva. A gledaš kako se ostali voze u Citarima sa grijanjem. Tko kaže da se ne može nabiti kilometara? Ujutro ode na 222, a popodne na 269 i eto ti bit će kilometata. Zašto bi uvijek išli na 220 i 221?? Ne! Može i na 222!!
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

t4

Mislio sam jedan na 219, ona nikad ne dobi :P Neka ih, lijepi su, svejedno meni gdje voze.

545

Ivan po ne znam koji puta pokazuje tko je, tako da s njim nikad na "zelenu granu".

Odustajem od bilo kakvog daljnjeg razgovora s njim sad i ubuduće.

Toliko od mene.

Ivan

Citat: 545  u Listopad 25, 2017, 12:14:48
Ivan po ne znam koji puta pokazuje tko je, tako da s njim nikad na "zelenu granu".

Odustajem od bilo kakvog daljnjeg razgovora s njim sad i ubuduće.

Toliko od mene.
Ne kužim. Samo pričamo.

Citat: MAN truck bus  u Listopad 25, 2017, 12:08:24
Ivane vidio bi tebe na -15 stupnjeva kada ti dođe kockica u kojoj je -20 stupnjeva. A gledaš kako se ostali voze u Citarima sa grijanjem. Tko kaže da se ne može nabiti kilometara? Ujutro ode na 222, a popodne na 269 i eto ti bit će kilometata. Zašto bi uvijek išli na 220 i 221?? Ne! Može i na 222!!
Pa jesam li rekao da uvijek trebaju voziti kockice? Čitajte što pišem umjesto da ste tako emotivni.

Kažem da treba bolje rasporediti dvokratne a ne sve stare na ove dvije linije, i da je po jedan na svaku dosta ako moraju.

I što se dereš s 220 i 221 ako sam i sâm napisao da se slažem da ne moraju tamo.

Kažem da je vozni red 107 i 222 davno zastario, ali kad je kakav je, ne znam "čije" su to linije točno kad ih skoro nikad nema dok sve ovo pokrivaju 115, 116, 234, 281 koje obično imaju nove autobuse. Nema nikakvog smisla slati više starih na cjelodnevne linije (pa i one koje većinu dana voze putnike 107 i 222 kao 234 i 281) kad to znači da će to takvo stanje biti lošije i za puno veći broj putnika i vozače i ekipu u garaži kojoj će ovi na leasingu stajati ostatak dana za ukras.
Ovako u cijeloj smjeni dvokratni na 222 preveze 150 putnika, na 281 bi ih toliko bilo u jednoj turi.

Tako da smirite malo strasti. Radi se o praktičnim pitanjima.

smogovci.bbb2

Prije su novi autobusi završavali na GLK i linijama prema NZG iz razloga što su trase tih linija po "najmanje" lošim kolnicima a i autobusi su bili vlasništvo ZET-a pa su ih ajmo reći čuvali. Iako su ovi kupljeni od sredstava EU ne znači da ih se mora odmah izraubati tipa linija 269. Trebaju voziti na 206 (groblje), 228 (barem jedan)
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza