TAM - Tovarna Avtomobilov in Motorjev

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:38:14

netko

Pa jeli uopće TAM radio ikad ovako naprijed nakošene autobuse(krov) i ovakve šoferšajbe?? ;) :) :D
Prednji kraj totalno čudan,a meni je i visina prozora čudna.A kad pogledaš mogao bi biti i 260A119 ako mu se doda umjesto ovog prednjed kraja prednji kraj od 260A119(bar po meni). :)
Uglavnom ona kosina na kojoj je klima je jako čudna i šoferšajba.
Treba pitati Maky-a kakav mu je zadnj kraj.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

mb0404

jeste vi sigurni da ovo nije prepravljen neki drugi tam ili mikseta tama i nekog na yu proizvodjaca taza,sanosa ili tako nesto,posto ja cisto sumnjam da bi slovenac ovako nesto napravio

Shole

maky

Citat: Shole  u Veljača 10, 2009, 11:41:05
Maky jesi zapamtio tablicu?
Nisam, iznenadio me iza okuke, srećom sam imao upaljen fotić...
Sa slike se ne razaznaje jer je mutna, slikano je u brzini, ali motat ću se i danas po tim krajevima pa ću valjda naletjet na njega i zapamtit tablicu da vidimo...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

O tom smo ti Maky govorili kad smo te posjetili u Splitu!

TAM_fan

Na početku kolone stoji nitko drugi nego....260A119...:)) slikano u Moskvi kasnih osamdesetih

Shole

Ko zna dal je to onaj iz Policijske akademije ?

arsenal

E, da.... Bio je to legendarni prizor u onoj jurnjavi po moskovskim ulicama ;D

netko

Citat: Shole  u Veljača 11, 2009, 21:05:44
Ko zna dal je to onaj iz Policijske akademije ?
Ako je Policijska Akademija 7 onda je godina 1994 ;) :).
Znao sam i točan naziv firme,ali sam zaboravio.Trebao bi biti isti TAM jer je i ovaj s boka imao dvije ovakve debele svijetlo-tamno plave linije.  :)
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Shole

To je bilo original Avtomotažino bojanje u slučaju da naručitelj nije posebno naručio boje svoje firme.  Autotrans je imao jednog identičnog ovakvog (814) i još dva sa krem podlogom (764,765)

zlikowszky

Bila ih je i mala hrpa s ovavim bojanjem u Zagorjetransu i Croatiatransu, a mislim da Viadukt još svojeg ovak obojanog vozi.
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

EuroTrakker

Slavijatrans je prije rata imao 2 takva Tama, samo je jedan bio plavo a jedan crveno bojanje
Pozdrav iz 53nje

mansg313

Citat: Shole  u Veljača 10, 2009, 00:13:25
Bože sveti, kakva je ovo spodoba!?   Pa nije ovo valjda klima montrirana na prednju kosinu?   Ne sliči mi a ništa, osim što je branik od novosadskog 260a116
Grozno,prednji farovi su TAM a i oblik liči na 116-icu ???

zoki.man.fan

malo sam kopao doma i pronašao  sliku Tamovog minibusa slikanog u Kopru. 

i autobusni kolodvor     

mb0404

Koje su godiste te "rerne".Ovde to uveliko vozi cak mislim da je jedan bio i u auto skoli ;D