Tipovi autobusa na linijama 2018. (neuobičajena vozila za tu liniju)

Autor 405GN2, Siječanj 02, 2018, 16:49:01

MAN truck bus

Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

ManNLNG

Sa britanca svim Manovima ne radi!
Gbr.303 je katastrofa,lupa sve unutra vrata ne rade,zaista tuzna situacija.A vani kak izgleda da ne pricam....
EUROBUS AV120

MAN truck bus

Vrata ne rade? Pa kako si onda ušao u bus i čuo da sve lupa? umnik2
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Marek

jakov5

Danas bilo ili još uvijek je:
školski na 232 (Policijska akademija)
gbr. 3 na 110
MAN NG 312 na 112 Lučko
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Ivan

jakov5

Citat: Ivan  u Lipanj 08, 2018, 20:26:27
Što je gbr 3?  ???
Žao mi je kaj ga nisam uspjel slikat, uglavnom ne drži me za garažni broj, al sam siguran da je neki turistički autobus.
EDIT: mislim da je gbr. 9
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

marin

A od solo najnovije gbr.324 i dal je još neki?
Ovo je fakat nepravda prema vozačima u app, također i putnicima. Dal su oni niža klasa ljudi? Zašto se ne može poslat gbr. 30 i slično umjesto 324? I od zglobnih, eto kocki kolko hoćeš, al ne, samo Citari se dopelavaju. Čemu to? morao sam

MAN truck bus

Pretpostavljam da je to zbog toga što je lakše vozačima se prilagoditi na APP Lion's Citye i Citare Facelift nego na NG 312 i NL 263. Sjetimo se kakvi su problemi bili prije par godina kad su na posudbu došli NG 312. Vozači nisu znali foru s vratima i stisnuli bi gumb za zatvaranje prije nego što su vrata kliknula te su imali problema.

marin

Kakve to veze ima s prilagodbom, čak nije ni druga marka nego samo model, to bi bio samo izgovor a ne razlog. Ako ne znaju vozit MAN-a iz 2003, u što sumnjam, onda su fulali profesiju. Uostalom, na tim tipovima autobusa nema nikakvih finta i fora.

tramvajac 92

Jednostavno, kad smo kupili hrpu istih autobusa, najlakše je poslati isti tip ovamo ili onamo. Doduše, APD je isto poslao solo Citara i Conecta kad je bila kriza u APP, a bila je slika i solo kocke na 119.

Ivan

Citat: marin  u Lipanj 09, 2018, 14:56:43
A od solo najnovije gbr.324 i dal je još neki?
Ovo je fakat nepravda prema vozačima u app, također i putnicima. Dal su oni niža klasa ljudi? Zašto se ne može poslat gbr. 30 i slično umjesto 324? I od zglobnih, eto kocki kolko hoćeš, al ne, samo Citari se dopelavaju. Čemu to? morao sam
Joj daj molim te, zbog ovakvog kratkovidnog i sitničavog pogleda na stvari i jesmo gdje jesmo. Samo žalosno je da tako stvari vide i svi veliki "stručnjaci" u ZET-u, zavidno i samo na svoju stranu i s diletantskim forama.

Kakve veze ima ako Podsused pošalje par "novijih" komada kad je općenito stanje daleko bolje? Recimo u APP bar pola autobusa kako-tako radi klima, u APD što ima veze je li bus star 9 godina kad ima 200.000 km više i 30% sati održavanja manje tako da zvuče i voze kao stari traktori makar bili stari samo 9 g. Koja te onda jaka zavist prema APD muči kad je tamo i vozačima i putnicima u skoro svakom busu svaki božji dan (osim u maloj nekolicini novih pod leasingom) stanje kao u NG312?

Valjda se stanje mjeri samo u godinama i u markama a ne u bilo čemu u vezi stvarnog stanja.

No valjda je činjenica da je poslan APD-u još jedan Mercedes jako ponižavajuća i nepodnošljiva, nema veze što su u APD-u Mercedesi u stanju za k....

I da, naravno da ćeš razmjenjivati tipove za koje servis oba pogona ima dijelove i s kojim su mehaničari i vozači upoznati. Koliko mudrosti treba da bi to bilo jasno...

421

Citat: marin  u Lipanj 09, 2018, 15:20:22
Kakve to veze ima s prilagodbom, čak nije ni druga marka nego samo model, to bi bio samo izgovor a ne razlog. Ako ne znaju vozit MAN-a iz 2003, u što sumnjam, onda su fulali profesiju. Uostalom, na tim tipovima autobusa nema nikakvih finta i fora.
Postoji razlog zbog kojeg vozač može odbiti vožnju:
Članak 54.Pravilnika o prometnoj službi na autobusima
Vozač može biti raspoređen na sve linije i autobuse za koje je prethodno obučen i osposobljen te smije obavljati samo onu službu koja mu je određena rasporedom rada ili usmenim rasporedom operativnog rukovoditelja.
Obzirom da APD vozači   nikad nisu prethodno obučeni i osposobljeni za vožnju  NG 312, kao što APP vozači nikad nisu prethodno obučeni i osposobljeni za vožnju Conecta, nastaje problem.
Nije nerješiv, ali čemu riskirati.
Pokojni Pevalek to je imao na umu kad je izabrao dvije marke.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Lipanj 10, 2018, 13:55:43
Pokojni Pevalek to je imao na umu kad je izabrao dvije marke.
U postu si napisao da niste osposobljeni voziti ni te dvije marke th-down
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN19464