Tipovi autobusa na linijama 2018. (neuobičajena vozila za tu liniju)

Autor 405GN2, Siječanj 02, 2018, 16:49:01

MAN truck bus

Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

lovac27

675 i 676 na 290..a treci zglobni (napokon) nema danas LE
Naravno ima nas koji stojimo.

lovac27

Čujem da su prekjucer, cijeli dan brojili putnike jer se ljudi žale što ne voze zglobni. Ili neka vrate zglobne ili neka uvedu još jedan solo bus. Pa nek bude polazak svakih 20 min a ne 35min i solo busevi. Nakon godinu i pol oni uvode solo buseve.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Citat: lovac27  u Rujan 21, 2018, 20:21:32
675 i 676 na 290..a treci zglobni (napokon) nema danas LE
Naravno ima nas koji stojimo.

Evo ga i fotodokumentirani 676.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

lovac27

leonardo123

ZAŠTO JE TO ZA TIPOVE??

Poslano sa mog CUBOT_X18_Plus koristeći Tapatalk

lovac27

leonardo123

Ali je i dalje uobičajeni tip. Kod mene nije bilo mjesec dana Citara pa nisam pisao.

Poslano sa mog CUBOT_X18_Plus koristeći Tapatalk

tramvajac 92

Izgleda da bude postao uobičajen solo na 113. 741 vozi većinom na 114, najbolji zglobni citelis valjda  ;D

Ivan

Citat: leonardo123  u Rujan 21, 2018, 22:14:37
Ali je i dalje uobičajeni tip. Kod mene nije bilo mjesec dana Citara pa nisam pisao.
Stvar je u tome da se vodi bitna rasprava treba li 290 zglobnog ili ne, manje je bitno je li Citaro ili koji drugi tip.

Mislim da bi prije svega trebali uskladiti polaske s 217 koja (tj. kojE) sve očitije treba(ju) duži krug i na krugu 70 / taktu 35 moglo bi se uskladiti linije, pogotovo dok su radovi ali ni novi podvožnjak to neće puno poboljšati jer se gradi na mjestu gdje i nije bilo gužve, pravi zastoji će ostati na Vukovarskoj, Branimirovoj i Zvonimirovoj.

Isto tako bi se možda moglo i skinuti jedan vozni red s 217 (pogotovo kratki petruševečki krak) jer ako polaze u isto vrijeme oba busa imaju po 25 putnika...

Dakle sve zglobni radnim danom da i glupo da najduža 290 ima najmanji bus, ali uvođenjem 290 je nastalo i djelomično rasterećenje 217. To treba uskladiti i mrvicu podrezati gdje se može umjesto u prazno gubiti resurse dok neke linije svaki dan imaju divlje redukcije (pa ponekad i 217).

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 21, 2018, 21:16:09
Neka VG kupi zglobne pa se vozite
Da, naravno, pogotovo jer se radi o liniji koju ne koristi niti jedan Zagrepčan kad ide do ZL jer svi imamo 200 kn za bacit na taksi, a ako ostavlja loš prvi dojam na posjetitelje, neka se voze tačkama...

smogovci.bbb2

Dobro je dok vozi i solo kakvo je stanje sa ispravnim zglobnim bus123 bus123 u APD-u

Ivan

A gdje ih fali? ZET jednostavno do daljnjeg i s rashodom svih kockica ima previše zglobnih a onda ih još šalje na krive linije... Zašto bi vozili na 206, 241 ili 242 kad nijedna skoro nikad nema 25 putnika, a nisam nikad vidio ni stvarno pun solo ni na 218, 222, 234 ili 237 i kad bi se solo našli tamo, dok 290 cijeli dan može imati preko 40 putnika (neki dan sam tako bio u 290 koji je do Petruševca u prilično ne-vršno vrijeme 19:20 vozio s više od 45 putnika). Da ne pričam o svim glupostima koje se vide kod APP...

Pogotovo s obzirom na oscilacije prometa na ZL kad više aviona sleti i više putnika se odluči za ZET umjesto drugih opcija a toga ima sve više, bez problema uleti 50% dodatnih putnika na bilo koji polazak, i s obzirom na očitu besmislicu da kraća linija za Petruševec ima veći bus  ???...

smogovci.bbb2

Fali ispravnih zglobnih kava Osim toga ako ćemo po PS-u sa prtljagom ne bi ni smio u JGP (Ručna  prtljaga  koja  se  unosi  u  vozilo  ne  smije  biti  dimenzija  većih  od  80  x  50  x  40 cm  ili  teža  od  30  kg). Koji su to putnici da imaju za avion a nemaju za Pleso prijevoz good_boy