Kvarovi autobusa (2)

Autor MB FAN, Veljača 06, 2018, 22:17:24

jakov5

Citat: Tomek  u Travanj 08, 2022, 23:11:50
Na Citelisu 771 već barem 3 dana ne radi prednje lijevo kratko svjetlo. Sva tri dana vozi do kasno navečer. Zar nema ni žarulja za promijeniti?
Nema. 189 stražnja desna lampa komplet u mraku isto.
Skidaju žarulje s autobusa koji čekaju popravke no očito se ni tamo više nema što skinuti. Nabavka dijelova užasno spora.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Akropola

542 u kvaru na stanici Bundek smjer MSU

MAN19464

Pitanje za majstora.
Kakva je situacija sa rezervnim dijelovima?
Opće je poznato da je veliki nedostatak žarulja u svim pogonima, zanima me kako dolazite do ostalih djelova za autobuse?
Koliko ja vidim situacija je jako loša, mislim da javna nabava mora odmah počet radit inaće doći će do totalnog kolapsa zbog čekanja rezervnih dijelova.

smogovci.bbb2

Tko kaže da se ne vozi bez žarulja  ;D
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

ChRiStIaN

Još jedno pitanje kad smo kod žarulja...kad se u Citaru upali rasvjeta putničkog prostora, meni se čini ko da svaka druga lampa svijetli? Jel to stvarno tak ili je toliki razmak između tih žarulja (katodnih cijevi)? Dosta slaba je rasvjeta...
@ Autobusi Hrvatska @

MAN truck bus

Uzmi u obzir da vjerojatno nisu mijenjane otkad su stigli u ZET, tako da još uvijek solidno svijetle.

Evo izvukao sam sa foruma fotku dok su bili novi.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

@ChRiStIaN  :-X

Katodna cijev (eng. Cathode Ray Tube ili CRT)) je elektronska cijev u kojoj se elektroni, izbačeni iz užarene katode, zbog visokog napona između katode i anode ubrzavaju prema anodi u obliku snopa (katodno zračenje).

Fluorescentna cijev je električno rasvjetno tijelo kojemu svjetlost emitira fluorescentni sloj na stijenki cijevi, pobuđen električnim izbojem u smjesi živinih para i plemenitog plina (argona ili kriptona) pod niskim tlakom (luminiscencija).
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Citaro je malo mračan sam po sebi, zbog tamnih boja i jako tamnih stakala, potpuna suprotnost Citelisu.

Kocka O405

Kolko ja znam katodne cijevi se koriste u (starim) televizorima. Ove cijevi u busevima i prostorijama su fluroscentne ili kako se u narodu kaže "neonke"
Kocka je zakon :)

ChRiStIaN

No, na to sam mislil, da...krivo sam napisal. Šteta kaj nemrete videti dok se posipam sa pepelom i sramim. Bude još neko napisal da sam se krivo izrazil ili je dosta?

@MTB - thnx. Znači tak je od prvog dana...
@ Autobusi Hrvatska @

vrba

743 crko na MUP-u prema Črnomercu.

marin

Sređen fino znači, prekjučer bio na tehničkom  ;D

ChRiStIaN

Danas na 109 je samo jedan VR promjenio 3 busa. A di su tek ostali...

Najvise me brine kaj jos nije niti pravo proljece a autobusi vec kuhaju niti su se klime popravile / napunile.
@ Autobusi Hrvatska @

filip123

D-4 šlepa 672 s terminala u Sesvetama, na autobusu sva vrata otvorena

MAN truck bus

Bio je na 225/2.
665 danas također povučen sa 222, upalila se smetnja kočionog sustava.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"