Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

STress

Pješaci su i u ona doba bili dosadni i spori...

STress

A vidi ovu ergelu... i nikad prežaljenu izvornu boju "Prometa"...

STress

bojcicivan7

connery

STress

E, mislin da ovo još nismo imali - Mercedes, MAN i ikača na jednoj slici, i još Mercedes od makarskog Prometa za žuntu... jedino mi nije jasno iz koje je godine slika - MAN-ovi su došli za PEP '81, ikače negdi 1986., a Riva je za promet zatvorena 1980 - 81.

Shole

Ovaj drugi u nizu mi nije baš jasan.  Po krovu izgleda kao SU220, ali oni su žmigavac imali iznad fara (Avtomontažini), a originalnih niste imali.

maky

Oba MAN-a imaju žmigavce sastrane. Zanimljivo...

Inače, imamo još par fotki na forumu gdje se u pozadini vidi slika dragog vođe. Možda nam to može pomoći u određivanju godine...
I još jedna svar, prvi MAN-ovi SU220 su stigli za mediteranske igre 1979. godine...

BTW, postoji li mogućnot da je ona "guzica" od MAN-a 890?!  ???

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Starije avtomontaže su imale te žmigavce, evo jedan ZETov SU220 sa početka 80-ih s njima.

Shole

Guzica je definitivno Ikarusova,  ako niš drugo onda je sigurno po duploj šajbi.

A što se tiče žmigavaca,  99,9 % mogu reć da su sve Avtomotaže imale okrugli žmigavac iznad fara, dok su originali i Stefi Graf imali ovako.  Pretpostavljam da je na ovom  Zagrebačkom promjenjena portela i zamjenjena sa nekom od polovnih uveženih, a ne vjerujem da je tako brzo, u godinama dok je bilo i para i djelova splitski došao u ovu fazu:

Tomek

Evo još dvije slike di se vidi da su starije Avtomontaže imale takve 'Njemačke' žmigavce :)
Privremeni autobusni terminal "Savski most" u jutarnjim i poslijepodnevnim "špicama", vrlo je opterećen
(lol, "privremeni"...)

Autobusni terminal Kolodvor Jug povećanjem broja linija s područja Novog Zagreba postaje preopterećen i veoma skučen

Shole

Da da, morat ću opovrgnut sam sebe i to baš splitskim busom

Iskreno,  ja sam bio uvjeren da su SVE avtomontaže bez obzira na godište imale okrugli žmigavac.  Znam da su naše riječke izašle među prvim serijama (klizni prozori za otvaranje) a imali su te okrugle žmigavce.  jbg, čovjek uči dok je živ

markost

Kod nas su samo ove zadnje  zglobne avtomontaže imale okrugle žmigavce iznad fara , ali su onda morale imat i žmigavac  sa strane iznad prednjeg kola jer ovaj prednji nije bija vidljiv sa boka. Svi ostali koji su došli prije u PROMET imali su žmigavce na kantunu i zato nisu imali onaj bočni jer im nije ni trba.

Shole

A onda je valda bilo do narudžbe.  Zagrebački su imali mješano, Riječki i Dubrovački strogo samo okrugle

Shole

Kad smo već kod tih starih MAN-ova,  jel zna netko tko je proizvodio SG220 za Istanbul ?   Imaju četvora vrata iako su s početka 80-ih i to ona četverokrilna. Nisam nikad takva vidio na nijednom MAN-u nakon 890

STress

Citat: maky  u Prosinac 01, 2013, 14:26:37
Oba MAN-a imaju žmigavce sastrane. Zanimljivo...

Inače, imamo još par fotki na forumu gdje se u pozadini vidi slika dragog vođe. Možda nam to može pomoći u određivanju godine...
I još jedna svar, prvi MAN-ovi SU220 su stigli za mediteranske igre 1979. godine...

BTW, postoji li mogućnot da je ona "guzica" od MAN-a 890?!  ???

Za MIS 1979. su došli manovi, ali 890. 220 je doša za Prvenstvo Evrope u plivanju (PEP) '81.
MAN 890 je ima obliju guzicu i drukčiji raspored svitala.
Dragog vođu su arhivirali 1990., tako da ni to nije od velike pomoći. Stavljen je, koliko se mogu sitit, negdi '78.-'79...