Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

Paško

Na stranici http://www.omnibuspage.info je izašla još jedna slika "bicikle". Evo ga prije 19 godina.

Nismo to spominjali, ali očito je kasnije i u Njemačkoj vozio po normalnim cestama, a ne specijalnim šinama.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Gohur

Jesu li koji stari prometovi busevi imali MANove 280ks motore al normalne,ne lezece?nekidan san u prici s ocem sazna da je on nabavia blok za svoga u Prometa(MAN 280 kamion,f8,'78) jer je on ima nekih problema sa svojim pa mu je to neki "mestar" iz ja mislin kastela radija i tako dobro napravija da je nakon malo vremena pukla radilica al to je sad nebitno,meni nije jasno koji bus je ima takav motor?

troosovinac

bela lađa

STress

Prapredak jedanajstice spušta se niz Spinčićevu...

STress

Ovo bi tribala bit izgradnja "Jugoplastike" na Solinskoj. Obratiti pažnju na kontaktnu mrežu trolejbusa.

STress

Malo stanice na Pazaru.
Fala ekipi sa skyscrapercityja!  ;)

STEFI- GRAF

Ma ja mislim da ono nije Jugoplastika nego zgrada koja je sad u nastavku Muslimanke zgrada Jugoplastike je bila malo udaljenija od ceste,ona kuća u nastavku ove zgrade koja je u izgradnji je na samom raskrižju sićan se ka dite u prizemlju te kuće dugo je radija jedan stolar sad je tu Techware.A onda ona sljedeća prazina do one kuće na Sukoišanskoj na tom mistu je sada zgrada kod te kuće bija je parking i tu su čekali privatni prijevoznici s kamionima u ono vrime registrirani na Livno tablice bilo je dosta Mercedesa i Manova tu je inače bija i ulaz za kolodvor na Sukoišanskoj.Malo skrećen sa teme ali jbg vratija sam film u vrime kad san bija dite. :) :)Koje su godine nastale ove fotografije ??? ???

STress

Je, u pravu si. Ovo je zgrada na kantunu, di je pokojni Šego drža maranguniju.

Kuća u pozadini je poznata pod imenom kuća Plenković. Svaki Prometov šofer s više od deset godina staža je popija bar kavu u gostionici koja je bila s južne strane. Sa sjeverne strane je bija krojački salon (i autobusna stanica), a sa zapada su parkirali privatni prijevoznici (oni koji se danas skupljaju u Solinu kraj Građe).

Slike su iz kasnih 50-ih i ranih 60-ih.

Evo još jedne, slikane malo sjeveroistočnije (opet fala ekipi sa Skyscrapercityja, posebno ST_dasi koji ihg je nabavija i postavija).

STress

I, za kraj, jedna mrvu starija - nepoznata linija (jedanajstica?) prolazi kroz Teutinu, a isprid HNK spomenik Luki Botiću (danas je na Marjanu).

netko

Citat: STress  u Listopad 22, 2012, 18:55:59
Ovo bi tribala bit izgradnja "Jugoplastike" na Solinskoj. Obratiti pažnju na kontaktnu mrežu trolejbusa.

http://imageshack.us/a/img571/3876/48990213.jpg
ST_dasa.
Ovdje se baš ističe mreža.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

jure

Ova gornja slika i ona u odgovoru STressa (#392) s kontaktnom mrežom bi odlično došle u trolejbusnu temu (autobusi.org »    Gradski prijevoz »    Split »    Trolejbus), ali bi zamolija  STressa da fotku s Pazara di su zajedno na stajalištu parkirani  Ikarus–Končarov trolejbus i FAP G-80 obavezno objavi u Trolejbus temu. Trolejbusnih slika je tako malo i jako su dragocijene. U  #395 je očito, kako i STress navodi, slika fotografirana prije 1964. jer još nema  trolejbusne mreže

jure

Citat: STress  u Listopad 22, 2012, 21:54:25
I, za kraj, jedna mrvu starija - nepoznata linija (jedanajstica?) prolazi kroz Teutinu, a isprid HNK spomenik Luki Botiću (danas je na Marjanu).

Mislija sam da više nikad neču vidjeti ovaj prizor provlačenja iza teatra. Mislim da se ulica i onda zvala Teutina. Ili griješim ???

Gohur

kolika mu je onda visina poda ako ima uspravni motor ;D

Shole

Nemože imat vertikalni motor smješten na sredini ispod poda ! Tamo dolazi u obzir jedino ležeći, a kad je motor na kraju autobusa, bilo da je solo ili zglobni onda može ić i i ležeći i vertikalni i viseći

Gohur

pa to i meni nije jasno,a gb. 93 je G&S GSGU sta je u biti skoro isto ka MAN SG koji ima motor po sredini lezeci,a moj stari je u kamionu ima uspravni motor,nije bia unterflur...nisan bas upucen u to al bi rekao da nisu isti blokovi na lezecem i uspravnom motoru