Montenegro Cruising, Budva

Autor arsenal, Kolovoz 15, 2008, 13:51:08

arsenal

Montenegro Cruising
Budva, Bečići bb
tel: +382 68 821300
www.montenegrocruising.com

U pitanju je jedna mala turisticka firma iz Budve koja raspolaye sa nekoliko manjih brodova za prijevoz turista po Boki Kotorskoj i u akvatorijumu Budve. Do pristanista u Tivtu, Kotoru i Budvi turiste iz hotela prevoze svojim autobusima od kojih je ovaj stari "van hool" doubledecker najinteresantniji. Rijec je o bivsem busu nekada cuvenog budvanskog "Montenegro expressa", sto potvrdjuje i ova kolor sema, cak i tip slova kojim je ispisano ime novog vlasnika koji je identican onome koji i danas na svojim busevima koristi "Montenegro express".
Inace, "Montenegroexpress" je u svojoj floti nekada imao jos jedan ovakav dvospratni "van hool".. Nisam siguran, ali mislim da je taj bus zavrsio u flotu firme "STUP" iz Vrsca koja je proteklih par ghodina kupila vise "Montenegrovih" autobusa, mada povremeno na liniji Banja Luka -H.Novi gledam i jedan isti ovakav "van hool" u bojama banjaluckog "Autoprevoza".
Osim ovog busa "Montenegro Cruising" ima i jednog "neoplan jetlinera" (takodje ex "Montenegro express"), jednog starijeg "citylinera" i jednu "setru S-215H".

arsenal

Jetliner

kajak

Plavi Citiliner koji je u vlasnistvu Cruising-a je isto bio u vlasnistvu Montenegroexpress-a

adriatica

Cityliner je u plavo ofarbala firma Montenegro cruising, inace je bus bio u originalnim bojama Expressa do prije 2-3 godine jer ga je od Montenegro Expresa 1998. godine kao rashod otkupio bivsi vozac te firme Nebojsa Kuc, sredio ga i registrovao na svoju firmu, medjutim kako je izasao iz turistickih poslova tako je i taj bus prodao.

aaaaa

Citat: arsenal  u Kolovoz 15, 2008, 13:51:08
U pitanju je jedna mala turisticka firma iz Budve koja raspolaye sa nekoliko manjih brodova za prijevoz turista po Boki Kotorskoj i u akvatorijumu Budve. Do pristanista u Tivtu, Kotoru i Budvi turiste iz hotela prevoze svojim autobusima od kojih je ovaj stari "van hool" doubledecker najinteresantniji. Rijec je o bivsem busu nekada cuvenog budvanskog "Montenegro expressa", sto potvrdjuje i ova kolor sema, cak i tip slova kojim je ispisano ime novog vlasnika koji je identican onome koji i danas na svojim busevima koristi "Montenegro express".
Inace, "Montenegroexpress" je u svojoj floti nekada imao jos jedan ovakav dvospratni "van hool".. Nisam siguran, ali mislim da je taj bus zavrsio u flotu firme "STUP" iz Vrsca koja je proteklih par ghodina kupila vise "Montenegrovih" autobusa, mada povremeno na liniji Banja Luka -H.Novi gledam i jedan isti ovakav "van hool" u bojama banjaluckog "Autoprevoza".
Osim ovog busa "Montenegro Cruising" ima i jednog "neoplan jetlinera" (takodje ex "Montenegro express"), jednog starijeg "citylinera" i jednu "setru S-215H".

SAmo još fali "Giga Moravac" sa svojom svitom ...šala naravno

arsenal

Njihov "cityliner".

miky

Citat: aaaaa  u Studeni 16, 2008, 18:34:27
Citat: arsenal  u Kolovoz 15, 2008, 13:51:08

SAmo još fali "Giga Moravac" sa svojom svitom ...šala naravno

Pa scena kad Giga Moravac ide na sindikalno putovanje se snimala u i oko VanHool-a katnoga...

brioni

Citat: arsenal  u Svibanj 24, 2009, 17:20:30
Njihov "cityliner".

Unakaženiji Cityliner u životu nisam vidio  :P
Oprostite ako ima pogrešaka

erobuss

Citat: brioni  u Svibanj 25, 2009, 22:08:31

Unakaženiji Cityliner u životu nisam vidio  :P

Bus izgleda odlično za svoje godine. Gazdi svaka čast

arsenal

To je jedan od ex-Montenegroexpressovih citylinera. Mislim da je 86 ili 87 godiste......

aaaaa

Citat: arsenal  u Svibanj 25, 2009, 22:16:20
To je jedan od ex-Montenegroexpressovih citylinera. Mislim da je 86 ili 87 godiste......

još koju godinu i stariji vjerovatno...

mb0404

Moda bi mogao bit i 78-81 ili malo starijividi se po ovom staklu iznad vrata i po vratima,koja ja mislim uopste nisu od njega.

aaaaa

Citat: mb0404  u Svibanj 26, 2009, 23:08:19
Moda bi mogao bit i 78-81 ili malo starijividi se po ovom staklu iznad vrata i po vratima,koja ja mislim uopste nisu od njega.

Ma to više nije ni važno ali eto sredili su ga fino u odnosu na godine. osim toga ovo vozilo vjerovatno ne ide na duže relacije....

arsenal

Evo ga danas opet u Tivtu.

adriatica

Ovo vozilo najdalje sto podje je do Dubrovnika i do Scepan polja na rafting. Agencija Montenegro Cruising se bavi organizacijom izleta za goste koji dolaze u Crnu Goru, i to tako sto je postavila svoje standove na glavnom budvanskom setalistu. Znaci ovaj bus se moze vidjeti u Boki, na Ostrogu, na Skadarskom jezeru, Scepan polju...po cijeloj Crnoj Gori i do Dubrovnika a to je brat bratu 200 km.