Slike autobusa 2019.

Autor Paško, Siječanj 12, 2019, 21:26:04

Paško

Citat:Od subote, 06.07.2019. g. na liniji br. 14 dolazi do izmijene trase te se uvode novi polasci. Linija će prometovati na slijedeći način: Brda (kružni tok) - Sarajevska - Mostarska - Hercegovačka (Kopilica) - Dubrovačka - Velebitska - Žnjan - Duilovo te istom traseom i u povratku.

Evo nam i prve slike s preuređene linije, koja je dobra jer spaja Brđane s bolnicama, a izbjegava centar u potpunosti.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Slike iz lipnja:
#181 na liniji 21. Vidi se da jedva čeka svoju skorašnju mirovinu.
#272 ispred novogradnje Trstenik 3
#214 na putu za (staru) liniju 14
#216 s gadnim udarcem po boku i Yugom
U zadnje vrijeme prve ture 5A voze klimatizirani autobusi pa tako i #299 (poslao vozač)
Stari ljudi, stari #147 ujutro na liniji 8

Paško

Još malo #147, koji se u srijedu probijao do trajektne luke puževim korakom. Mijenjao je #308, kojem je otišla glava motora. Slikao sam mu i volan, prebačen iz nekog od turskih MAN-ova. Sanosi su originalu imali sličan, ako ne i isti volan. Na ovoj stanici izašao sam iz njega jer je pješačenje daleko brža i zdravija opcija. Dvadesetak minuta kasnije slikao sam #301. Iako se to na slici ne vidi, bio je okružen svim mogućim vozilima i polagano se micao. Otišao sam do Pojišana i tamo dočekao #177 na liniji 27 s tko zna koliko zakašnjenja. Izašao sam na drugom kraju grada, Mertojaku i sreo poznanicu - dotad je čekala svoju šezdesetku sat i deset minuta.

XDonald

Citat: amfan  u Srpanj 14, 2019, 17:13:07
Mijenjao je #308, kojem je otišla glava motora.

Pitanje sta njemu nije otislo  >hammer<

#230 u Omisu kupi putnike
#252 u kanjonu Cetine, povise njega se vidi Omiska tvrđava
#288 između Zrnovnice i Srinjina
#203 na putu za Zrnovnicu, i Mosor iznad njega.
#232, 269, 194 i 275:

RV

Citat: markost  u Srpanj 19, 2019, 20:09:53
#220 je pokvaren i čeka na put u Split. Sad je u Rogaču..

Lion's Driver

Bože sačuvaj na šta ovo sliči a ona kamera ne služi valjda ničemu nego da pusti malo vode unutra  >hammer<

Paško

Ovu nedjelju, 14. srpnja, bio je posljednji dan festivala Ultra Europe u Splitu, koji se ove godine prvi put održao na Parku mladeži umjesto na Poljudu. Tom prilikom otišao sam pogledati kako funkcionira prijevoz posjetitelja koji su bili smješteni u kampu u Omišu. Raspored na relaciji Kamp - Park glasio je: od 10 do 18 sati svaki sat, od 18 do 22 sata non-stop, a od 22 do 1 sat svakih pola sata. To ,,non-stop" značilo je da će autobus otići jednom kad primi dovoljno putnika. Kako partijanera nije bilo puno do 19 sati, posljednja kolona autobusa koja se iz garaže zaputila prema Omišu krenula je tek oko 19:35, a u njoj su bili redom: #255, 268, 270, 272 i 274.

Svi koji su se vozili rutom od Splita do Omiša znaju koliko je lijepa scenografija koja ju okružuje. Kad i ako nabavim pravi fotoaparat, potrošit ću koji dan snimajući te lijepe kadrove. Međutim, stari aparatić odavno je u lošem stanju pa trenutno imam samo mobitel. Svakako, morao sam čak i mobitelom okinuti dosta slika kolone Prometovih autobusa prema Omišu jer to nije nešto što se često viđa, a siguran sam da će vam se slike svidjeti iako je na svakoj u prvom planu isti autobus. Pa, izvolite.

Na putu prema Omišu sreli smo #223 na regularnoj liniji i #267, još jedan sa Cinestar reklamom, na putu iz Omiša.

Paško

Slijedi još sličica na istoj trasi. Za one koji ne prate, četrnaest uzastopnih stajališta ove linije bit će ukinuto jer je općina Dugi rat izglasala da neće potpisati novi desetogodišnji ugovora o financiranju s Prometom, već je prednost dala Dalmatincu. Na samom je ulazu u kamp kružni tok koji je zenut ako ne pazite sa zglobnim autobusom.

Paško

Pri našem dolasku taman je otišao jedan od zagrebačkih Citara. Ono što nije bilo dobro je da skoro ni u jednom od njih nije radila klima. Problemi zagrebačkih autobusa s klimom dobro su poznati čitateljima zagrebačkog podforuma. Evo i njihovih slika.

Paško

Promet je Ultru odradio uspješno kao i svih dosadašnjih godina. Kako je bila nedjelja, taj dan vozili su najnoviji zglobni autobusi nakon C2. Prevladavali su Citari #266-275, a osim njih bio je tu već spomenuti Classic G #255, Citaro #308 koji se taman bio vratio s remonta (uzrok ovaj put: glava motora) i troosovinac #226 koji nije bio na dobroj poziciji za slikanje.

Nakon 20 sati autobusi su se već počeli dobro puniti. Neki od ultraša bili su pametni pa su čekali da se jedan autobus napuni kako bi u drugom ugrabili mjesto za sjedenje. Većina ih je bila pristojna te nisam čuo za bilo kakav incident. Najzabavniji bili su Irci, a najglasniji Srbi koji su lupali u jednom od Citara, ali ništa strašno. Vjerujem da je i vozačima bilo zabavno u takvoj atmosferi, a evo i tipične scene iz jednog od autobusa zaduženih za prijevoz: većina ultraša u laganom raspoloženju s nečim malim za popiti po putu, a neki od njih napravili su krug po sredini autobusa. I za sam kraj slika ZET-ovih Citara idući dan, kad su ih Prometovi vozači odveli natrag u Zagreb. S obzirom na to da uskoro dolazi i dvadeset novih zglobnih Citara, vidjet ćemo hoće li biti potrebni i iduće godine.

josipgrgin

Super slike, 😊😊😊😊

man323

Hvala amfan na detaljnom izvještaju, slike su odlične kao i prateći tekst. Kvaliteta slika je vrhunska

COVIK

Kakve će tek biti slike kad nabavi profi aparat perfeto
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

Paško

Hvala, hvala. And now back to our regular programming.
#245 iz RJ Trogir došao je u Split vjerojatno na popravak i dobio nove tablice, treće svoje. U ponedjeljak je vozio na 68A, a do kraja tjedna vratio se u Trogir.
Nedavno opiturani #198 s ratkapama koje su preuzete od #167 nije izgledao ovako dobro vjerojatno deset godina.
#299 u pokušaju provlačenja kroz trajektnu luku
#158 jedini je Volvo koji će u rashod otići s originalnom shemom. Mislim da je vozio na liniji 25, a nadam se da mu ovo nije posljednja fotografija.

Intouro

#245 je bio u remontu skoro 3 mjeseca