Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

Portos

Citat: lovac27  u Listopad 16, 2013, 17:32:46
kada kreće zamjena u apvg?
Ne znam. Punionica još nije SLUŽBENO puštena u pogon pa se vjerovatno to čeka. Inače bi već valjda zarotirali solo autobuse.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tramvajac 92

Slažem se sa Portosom i dodajem da se sa 5 solaša u APP od kojih su bar 3 vani radnim danom (114 2 kom i još jedan, najvjerojatnije na 118) ne može raditi nekakva kombinacija za premještaj buseva u APVG.

Portos

Citat: tramvajac 92  u Listopad 16, 2013, 18:21:20
Slažem se sa Portosom i dodajem da se sa 5 solaša u APP od kojih su bar 3 vani radnim danom (114 2 kom i još jedan, najvjerojatnije na 118) ne može raditi nekakva kombinacija za premještaj buseva u APVG.
Zglobni nisu problem, prebačeno ih je izgleda dovoljno u obe garaže da se može osigurati izlaz. I prebačeni su Citari s g.b. iznad 200 što vjerovatno znači da će oni i ostati u APD. Nisu prebačeni svi koji se planiraju prebaciti uostalom niti ne znamo koliko će Citara preći u APD. Kod solo očito još ne rade rošade jer punionica u APP još nije službeno otvorena te postoji rizik da CNG autobusi ostanu nenapunjeni. Stoga 16 solo Citelisa koji su još u APD pune u Radničkoj i njima pokrivaju izlaz. Rošade će uslijediti kada punionica proradi u potpunosti, da li će biti onakva o kakvoj smo pisali ili nekakva druga vidjet ćemo.

Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

U APP bi trebalo ostati barem 20 Citara jer je sa ovih 175-220 i još njih par bilo knap za izlaz, a sada ako ih ostane 20 i još ako se svi zgl Citelisi ne prebace opet neće bit dovoljno. Čuo sam od jednog vozača da navodno na carini negdje stoje novi plinski i da su sigurno Mercedesi ili MAN-ovi. Sad to je ono rekla-kazala, tko zna ko je to njemu rekao.

Tomek

Citat: Portos  u Listopad 16, 2013, 20:25:46
Citat: tramvajac 92  u Listopad 16, 2013, 18:21:20
Zglobni nisu problem, prebačeno ih je izgleda dovoljno u obe garaže da se može osigurati izlaz. I prebačeni su Citari s g.b. iznad 200 što vjerovatno znači da će oni i ostati u APD. Nisu prebačeni svi koji se planiraju prebaciti uostalom niti ne znamo koliko će Citara preći u APD. Kod solo očito još ne rade rošade jer punionica u APP još nije službeno otvorena te postoji rizik da CNG autobusi ostanu nenapunjeni. Stoga 16 solo Citelisa koji su još u APD pune u Radničkoj i njima pokrivaju izlaz. Rošade će uslijediti kada punionica proradi u potpunosti, da li će biti onakva o kakvoj smo pisali ili nekakva druga vidjet ćemo.

Nisu svi Citari iznad 200 prebaćeni u APD, viđeni do gbr 204 na APP-ovim linijama.

Portos

Citat: Tomek  u Listopad 16, 2013, 23:28:38
Nisu svi Citari iznad 200 prebaćeni u APD, viđeni do gbr 204 na APP-ovim linijama.
U APP sam vidio 205 i 223 znam da nisu svi prebačeni. Ali nije prebačen niti jedan ispod 200.

sokre

Možda cjepidlačim, ali nije li ova tema vezana za selidbu u pogon Velika Gorica?

Shole

Citat: marin  u Listopad 16, 2013, 23:01:47
Čuo sam od jednog vozača da navodno na carini negdje stoje novi plinski i da su sigurno Mercedesi ili MAN-ovi. Sad to je ono rekla-kazala, tko zna ko je to njemu rekao.

Čuj ovoga šta baljezgari

221

U APP bi trebalo ostati barem 20 Citara jer je sa ovih 175-220 i još njih par bilo knap za izlaz, a sada ako ih ostane 20 i još ako se svi zgl Citelisi ne prebace opet neće bit dovoljno.

Nema razloga da se ne prebace svi! Punjenje u Radničkoj je bilo nužno zlo i najavljivano kao privremeno rješenje (eto prošlo 4 godine).

Portos

Citat: 221  u Listopad 17, 2013, 20:44:11
Nema razloga da se ne prebace svi! Punjenje u Radničkoj je bilo nužno zlo i najavljivano kao privremeno rješenje (eto prošlo 4 godine).
Ima itekako razloga. Kada je stiglo 214 autobusa dijelilo se pola-pola odnosno zglobni 53:52 u korist APP. Onda je APD jer nije bilo punionice dobila od APP 170÷174 pa je bilo 48:57. Sada bi po toj računici u najgorem slučaju u APP trebalo ostati barem 13 Citara i svi Citelisi. U tom slučaju APP bi imao 30 MAN NG312+313, 13 Citaro i 40(1) Citelis=83 autobusa a APD 24MBO 405NG i 64 Citaro=88 autobusa

221

Sve ok Portose, nisam jasno napisao, nema razloga da se svi Citelisi ne prebace u APP.

Portos

Citat: 221  u Listopad 17, 2013, 22:08:46
Sve ok Portose, nisam jasno napisao, nema razloga da se svi Citelisi ne prebace u APP.
Ja mislio da se to odnosilo na sve Citare :-(

marin

Citat: Shole  u Listopad 17, 2013, 12:01:31
Čuo sam od jednog vozača da navodno na carini negdje stoje novi plinski i da su sigurno Mercedesi ili MAN-ovi. Sad to je ono rekla-kazala, tko zna ko je to njemu rekao.

Čuj ovoga šta baljezgari
U čemu je problem? Nije ti jasno pitanje? Vrati se u osnovnu školu onda. Ja sam rekao što sam čuo, jučer mi je opet rekao da je od nekog vozača čuo da su kao MAN-ovi plinski, nekoliko zglobnih i ostalo solo, a ja pitam na kojoj carini, on kaže nemam pojma.

dean25

Citat: Shole  u Listopad 17, 2013, 12:01:31

Čuj ovoga šta baljezgari

dean25

Marine,na carini nisu sigurno.
[Nema više carine na uvoz koječega iz EU]