ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

421

pivkangood_boy !
Obećo si i filmiće s novom opremom, pa ispala samo jedna s cugerom u  bus123
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

ChRiStIaN

Propala karijera u filmskoj industriji  kava  bacam se sindikalne vode.
@ Autobusi Hrvatska @

STIB

Citat: Putnik79  u Siječanj 03, 2023, 19:43:12https://m.vecernji.hr/zagreb/ekskluzivno-zet-konacno-otkriva-kad-ce-biti-dostupna-aplikacija-stizu-i-nova-vozila-mijenjaju-se-linije-1645807
Naravno da je novinar krivo prepisao:
Citat:...a autobus 223 će od Mihaljevca prometovati do Markuševečke Trnave.
Radi se naravno o 233, a ne 223!
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

sniff

269 na 227. Pješak inače ima prednost na zebri, naročito ako je bus zakočen i stoji na stanici i znaku stop. Lijep pozdrav  :)

Putnik79

Kad bi on stajao na znaku stop kako ti kažeš nebi nikada skrenu s obzirom da ne vidiš desnu stranu dok ne izađeš kao on na slici, a moraš ući i u traku za kontra smjer da bi skrenu.Malo tolerancije svih u prometu nebi škodilo,a pješaku neće otpasti kosa sa glave ako priceka bus sekundu....

421

I to još kaže forumaš.
S objektivom.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sniff

Bez brige, sasvim drugačija situacija  ;)

Putnik79

Pa objasni onda detaljnije prije nego što odmah napadneš vozača da je zblokirao zebru,ovako ispada da si samo čekao ovakvu situaciju i ajmooooooo.

Putnik79

Čitam javni poziv za vozače autobusa tj.izmjene javnog poziva jel je još uvijek otvoreni poziv i po novome više netreba ni ta 1g radnog iskustva.Znači drito u autobus i ajmo voziti 100 ljudi po krugu,a po novoj skorašnjoj odluci EU o vozačkim dozvolama niti godine više neće biti problem, 18g uvijet......

MAN truck bus

U Švedskoj sa 18 godina mogu voziti autobus na relacijama do 50km u jednom smjeru, a nakon 21 godine mogu voziti bilo kuda.
Tko taj posao želi raditi sa 18 godina sigurno će ga raditi odgovorno, a neće se igrati sa životima.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

@ Putnik79
Bazeni su ispražnjeni, sad slijedi prebacivanje na Daleki istok.
@MAN truck bus
Dociranje uvrijeđenog pripadnika ciljane skupine pod točkom 2 ili osobni stav?
Ne zaboraviti da je day before vrlo bitan, ne samo working day. Većina nije svjesna koliko je odricanja potrebno za ovaj naporan posao.

Putnik79

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 14, 2023, 15:47:47U Švedskoj sa 18 godina mogu voziti autobus na relacijama do 50km u jednom smjeru, a nakon 21 godine mogu voziti bilo kuda.
Tko taj posao želi raditi sa 18 godina sigurno će ga raditi odgovorno, a neće se igrati sa životima.
Kao i svaki klinac od 18 god, odgovorni do boli.Mislim da su ipak još nezreli za ovakav odgovoran posao....,bar gledam sebe kad sam imao 18.Adrenalin, hormoni još uvijek divljaju..... 8-8 ,a uostalom stalne usporedbe sa nekim daleko uređenijim i bogatijim zemljama pogotovo skandinavskim, nema smisla.....

MAN truck bus

Ne mogu si predočiti koja odricanja smatrate potrebnima, a da istih nema na kamionu (s prikolicom) / šleperu.

@Putnik79
Ne znam što želiš reć da odgovornost boli, ako želim od malih nogu voziti autobus onda sam svjestan koja je odgovornost i koja su odricanja. Onaj tko taj posao radi samo zbog zarade on taj posao ne gleda istim očima kao primjerice ja kojem je to ljubav, a ne samo profit. Znači s obzirom da imam 18 godina hoćeš reći da trenutan posao vozača radim neodgovorno jer eto imam 18 godina. umnik2
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Putnik79

Uvijek postoje izuzetci,a Vi ste onda jedan od njih.Jedino tako mogu to shvatiti ako je to jedna velika ljubav prema tom poslu ali svejedno smatram da je ipak potrebna koja godina više,malo iskustva da bi se vozio npr. jedan katni autobus sa 82 putnika recimo kroz Alpe sa 10 cm utabanog snijega na cesti po zavojima i serpentinama.Za neke stvari jednostavno treba malo pričekati, pa neće nigdje pobjeći vožnja autobusa.Samo sve u svoje vrijeme.Razlika između vožnje slepera i autobusa je ogromna.Primjer zadnja nesreća kad je poginulo 13 putnika zbog izletanja autobusa, da je bio sleper možda nebi bilo ljudskih žrtava......Ne umanjujem sa time sve odgovornosti koju imaju vozači slepera ali su u drugačijem obliku.....