Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (2)

Autor lovac27, Svibanj 24, 2016, 21:54:12

Robert

Vrlo lako moguce. S obzirom da su novi busevi nabavljeni sredstvima EU  moguce da je uvijet je bio da se otpise isti broj starih autobusa koliko je nabavljeno novih. Nesto slicno kao i u Splitu. A nalakse se rijesavat najstarijih.

MAN19464

MAN19464

Vjerovatni rashod GB. 67,68,104,107,876,877,879,650,651,654.
To bi bio kraj MB Citara u Velikogoričkom pogonu.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN19464

Mislim da neće, u garaži Gorica bit će samo M.A.N. autobusi.

MAN truck bus

Planiraju rashodovat dva MAN SL283 iz 2005. sa klimom, a ostavit još MANova iz 1999.? glavauzid
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Dreamwalker

Opet nema strategije. Da su pametni, mogli su uzet još 25 autobusa i zamijeniti sve solo Citare koji se i tak već neko vrijeme raspadaju.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

Citat: MAN19464  u Kolovoz 26, 2020, 09:02:35
Koji je izvor ove liste?

Ne vidim po čemu su VG Citari spremni za otpis a oni u APD ne, prema onome kako ZET radi, ako serija nije otpisana u rashod idu prije svega autobusi koji imaju problema s održavanjem a nikad prema tome gdje su raspoređeni, ako se događa seljenje tipa to je druga stvar, ali rashod svih Citara prve serije sad jednostavno nije moguć dok je 30-ak MAN-ova iz 90-ih očito prestaro, pa onda ne vidim smisao ni da svi gorički jednostavno otpadnu.

Za 67 i 68 jednostavno ne vjerujem da postoji razlog za tako rani rashod dok postoje puno stariji i lošiji autobusi i u VG i po drugim pogonima.
Pošto je ovo novo kupljeno s novcem od EU koji se mora opravdati prije svega ekologijom i dok je u zadnje dvije godine 30-ak autobusa iz 90-ih otpalo ili još treba, ne vidim da će bilo koji bus s E3 motorom ići u rashod a da nije zbog uništene šasije. Flota SL283 s D08 E3 je skupa sa školskima jedna od najvećih serija u ZET-u i jednostavno mi je nezamislivo da je ijedna robustna SL-ova šasija propala, a zamjenski dijelovi pogonskog sklopa za ovaj tip bit će potrebni još godinama... Jedino ako ih nekome opet poklanjaju.

Molio bih da se ovakve nepotpune stvari koje izgledaju dramatično a očajno fale informacije (o kojima ćemo sad ispisati 10-ak postova a pola će ispasti krivo pretpostavljeno) jednostavno ne stavljaju na forum bez jako dobrog obrazloženja.

lovac27

Bilo je rečeno svi manovi iz 99,a sada ispada da nece u rashod 100,101,103,106 i 885. Bezveze

Tomek

Nije ni cudo da ne odu svi MAN-ovi iz 99. u rashod jer su zadnjih mjeseci u njih utukli vise stotina tisuca kuna, neki su i trenutno na generalnim obnovama u ARZ-u. S druge strane MAN-ovi SL 283 su zapusteni, prosli krug registracija su prolazili iz trece ili cetvrte registraciju.

Inace, za svaki bus od ovih 29 jedan mora ici u rashod tako da ja imam informaciju da ih 20ak odlazi, a ovih 9 ce pribrojiti neke koji su vec rashodovani, al nisu izrezani zadnjih godina.

Dreamwalker

Ne trebamo grube tonove na forumu. Popis od kolege MAN19464 je vjerojatno točan jer su prije mjesec dana friško registrirani 100, 108 i 885 kojih na popisu nema :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Citat: MAN19464  u Kolovoz 11, 2020, 18:43:26
Prema neslužbenim informacijama, sljedeći mjesec svi autobusi marke MAN NL263 1999.g. idu u rashod kada krenu novi autobusi u promet.
Uskoro više na tu temu.
Citat: MAN19464  u Kolovoz 26, 2020, 09:02:35
Citat: Ivan  u Kolovoz 26, 2020, 11:21:25
Koji je izvor ove liste?
Molio bih da se ovakve nepotpune stvari koje izgledaju dramatično a očajno fale informacije (o kojima ćemo sad ispisati 10-ak postova a pola će ispasti krivo pretpostavljeno) jednostavno ne stavljaju na forum bez jako dobrog obrazloženja.
Nikad, ali baš nikad, iz ZETa nisi mogao dobiti (niti ćeš dobiti) info, dakle iz prve ruke, u kojem je sve, ali baš sve 100% točno.
Autor, MAN19464, dobro se ogradio u obrazloženju (vidi boldano), a svoju vjerodostojnost ( i točnost) je već masu puta dokazao na ovim stranicama (Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen!) jer tko će bolje znati od onoga koji radi u prozvanom pogonu i blizak je informacijama iz prve ruke  ???
Ili vijest: "rekao mi jedan vozać..." bolje kotira u tvojoj zoni interesa ???
Strategija je stihija, odluke se ne donose tamo gdje se trebaju donositi, dio ljudi je potkapacitiran i nedovoljno zna o poslu pa je stanje takvo kakvo jest.
Imaš škole, elokventan si, dođi u ZET pa mijenjaj brate, ja sam prvi koji bi ti pružio ruku dobrodošlice i podrške, ali neman je zasad (pre)jaka i ima previše pipaka pokrivajući previše prostora gdje ima interesa. Teško da će se tu išta promijeniti. Mora se posložiti mnogo kockica da bi se to dogodilo.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Portos

Citat: Tomek  u Kolovoz 26, 2020, 12:02:21
Nije ni cudo da ne odu svi MAN-ovi iz 99. u rashod jer su zadnjih mjeseci u njih utukli vise stotina tisuca kuna, neki su i trenutno na generalnim obnovama u ARZ-u. S druge strane MAN-ovi SL 283 su zapusteni, prosli krug registracija su prolazili iz trece ili cetvrte registraciju.

Inace, za svaki bus od ovih 29 jedan mora ici u rashod tako da ja imam informaciju da ih 20ak odlazi, a ovih 9 ce pribrojiti neke koji su vec rashodovani, al nisu izrezani zadnjih godina.

Da su bili pametni pa rashodovali ali ne i kasirali. Pod tih 29 moglo se utrpati hrpu MB kockica, NG MAN-ove, autobuse koji su izgorjeli...
Baš mi je ružno bilo za vidjeti ispravne registrirane autobuse Prometa Split koji su vlastitim pogonom, kompletni, registrirani odlazili u Šibenik u rezalište. Ružno je bilo i gledati nakon 2009 MAN-ove iz APP i APVG u žici u Dubravi.
Nitko normalan i razuman ne bi trebao samo tako u rashod poslati ispravne registrirane autobuse, pogotovo ne one nedavno obnovljene MAN NL 263 iz 1999 i pogotovo ne MAN NG 312 iz APP jer su u prve ulupani novci, a drugi su prijeko potrebni na linijama, barem dok se ne kupe novi zglobnjaci što još nije na vidiku.
Budu li samo tako neplanski povukli ispravne autobuse i poslali ih u rashod onda su stvarno nerazumni.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

MAN19464

Gb. 651 vozi još 3 sata i završio je svoju karijeru, od sutra nevozi. Sad je na liniji 305.

MAN truck bus

879 je izgleda završio svoju karijeru
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.