Najava stajališta

Autor tomobrad, Rujan 02, 2008, 21:20:02

MAN19464

ljudi iz centra kad mjere linije idu busom a u atronu natipkaju dva puta f zatim stisnu tipku mjerenje linije kada stignu na slijedeću stanicu prepišu prijeđene metre zatim stisnu gumb dijagnoza i tamo dobe gps kordinate  x  y  z zatim te kordinate upišu kao mjeru linije tj poziciju te stanice, zatim se vrate na slijedeće mjerenje i tako na idućoj stanici, često vam se dogodi da piše još 150m kad ulazite u stanicu kada otvorite vrata atron prepozna stanicu bez obzira na tih 150 m. to je zato što su se poklopile kordinate  x   y   z  sa gps-a.

STIB

Citat: MAN19464  u Studeni 26, 2009, 21:03:59i tamo dobe gps kordinate  x  y  z zatim te koordinate upišu kao mjeru linije tj poziciju te stanice,
Hvala na pojašnjenju - sad je jasno da je netko pri upisivanju malo predugo držao prst na tipki 8 pa se znamenka podvostručila.
Sad me jedino još zanima kad će se pogreška ispraviti.
Kontroliram svaki dan na putu do doma...  ;)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

brunok

dali možeš vidjet na liniji 115 kod križanja zagrebačke avenije i zagrebačke ceste atron izbaci i napiše vozni put če biti napušten.
To ti je kod onog ružnog merkatora preko puta ti je Omv, ugl autobus mora biti u smjeru Španskog

MAN19464

Citat: STIB  u Studeni 26, 2009, 21:15:26
Citat: MAN19464  u Studeni 26, 2009, 21:03:59i tamo dobe gps kordinate  x  y  z zatim te koordinate upišu kao mjeru linije tj poziciju te stanice,
Hvala na pojašnjenju - sad je jasno da je netko pri upisivanju malo predugo držao prst na tipki 8 pa se znamenka podvostručila.
Sad me jedino još zanima kad će se pogreška ispraviti.
Kontroliram svaki dan na putu do doma...  ;)
tu grešku mogu  jedino ljudi u centru popraviti jer oni ubacuju te podatke u atron nakon mjerenja, trebala bi postojati neka komunikacija između vozača i te ekipe jel bojim se da to što vi upišete u knjigu kvarova ta se informacija njima neprosljedi i u tome je problem, jer ovo su za njih sitnice koje bi oni brzo riješili  ali šta vrijedi kad informacija o problemu ne dopire do njih.
a što se tiče linije 115 ista stvar nešto nije dobro snimljeno  i trebalo bi to promjeniti, jedini je problem što vi takav kvar nemate kome prijaviti, vjerujem da ako to napišete u knjigu kvarova da od te informacije  prave sprdnju u radioni umjesto da to prosljede dalje do ljudi koji bi to sa lakoćom riješili.

STIB

Citat: brunok  u Studeni 26, 2009, 21:27:36To ti je kod onog ružnog merkatora preko puta ti je Omv, ugl autobus mora biti u smjeru Španskog
Bilo bi mi puno lakše kad bih znao točan naziv stajališta - nisam baš često u tom dijelu grada...
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

brunok

može danas ti javim, Pozdrav

tramvajac 92

Citat: STIB  u Studeni 27, 2009, 06:03:02
Citat: brunok  u Studeni 26, 2009, 21:27:36To ti je kod onog ružnog merkatora preko puta ti je Omv, ugl autobus mora biti u smjeru Španskog
Bilo bi mi puno lakše kad bih znao točan naziv stajališta - nisam baš često u tom dijelu grada...
Stajalište je Zagrebačka

Александар

Kako funkcionise najava stanica u Zagrebu? Da li koristi samo koordinate ili meri i predjeni put ili nesto slicno?

U Beogradu mi se cini da koristi samo GPS, evo i glasa:

822DoDo

Koliko ja znam mjeri prijeđeni put i po tome govori stanice. Pomalo glupo jer Atron ponekad prebrzo očitava metre pa i ranije govori stajališta
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.