Okretišta i terminali

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:34:23

221

Nadam se da će sravniti sa zemljom one ruševine i straćare.

Ivan

Ehm, a kako se taj terminal uklapa u sliku Novog Zagreba do kojeg ide metro sa Jelačićevog trga preko Gl. k.? :) Ne bi li tada većina autobusa sa terminala Gl. k. bila nepotrebna, i ne bi li bilo bolje da tada neki terminali za daljnja naselja budu na raskrižjima u N. Zg.?

Valjda o tome u ovom kršu od gradske uprave o metrou nitko ni ne razmišlja više ozbiljno, koliko god su o tome lupetali svojevremeno... Očito samo ušminakavanje prolazi, a neka dugoročna perspektiva oko infrastrukture nikome ne pada na pamet.

sokre

Citat: Ivan  u Svibanj 05, 2012, 12:30:32
Ehm, a kako se taj terminal uklapa u sliku Novog Zagreba do kojeg ide metro sa Jelačićevog trga preko Gl. k.? :) Ne bi li tada većina autobusa sa terminala Gl. k. bila nepotrebna, i ne bi li bilo bolje da tada neki terminali za daljnja naselja budu na raskrižjima u N. Zg.?

Valjda o tome u ovom kršu od gradske uprave o metrou nitko ni ne razmišlja više ozbiljno, koliko god su o tome lupetali svojevremeno... Očito samo ušminakavanje prolazi, a neka dugoročna perspektiva oko infrastrukture nikome ne pada na pamet.

Dobro si se sjetio toga.. Vjerojatno taj metro nikada i nije bio ozbiljno razmatran.

Uostalom, sagradit će taj centar, pa ako treba, srušit će sve i graditi novo i tako u krug.

221

Prema karti za LGŽ, terminal ne bi smetao. Prema njoj, linija LGŽ-a za NZG bi bila ukopana do Slavonske. Nakon nje bi postala nadzemna i preko mosta Bundek nastavila dalje po SR Njemačke.

Ivan

Citat: 221  u Svibanj 05, 2012, 20:28:50
Prema karti za LGŽ, terminal ne bi smetao. Prema njoj, linija LGŽ-a za NZG bi bila ukopana do Slavonske. Nakon nje bi postala nadzemna i preko mosta Bundek nastavila dalje po SR Njemačke.

Pa ne kažem da bi smetao trasi nego da bi bio ostao beskoristan ili samo u maloj mjeri iskorišten ako bi sada na njega išle pa bile maknute sve linije koje trenutno voze u Novi Zagreb.

221

Moj odgovor je išao sokretu. Nisam ga citirao jer sam pisao odmah ispod njega.  ;)

Tomek

Nije me bilo neko vrijeme u gradu pa nisam vidio, ali danas me ugodno iznenadilo što je okretište Črnomerec nakon 20-ak godina ponovno iscrtano - ovaj srednji dio gdje autobusi parkiraju...

tramvajac 92

marin

sokre

Nije loše.

Trebali su razmišljati i o pješacima .. Zebra na pola okretišta ne bi bila loša ..

plavi ZET-ov bus volim

Citat: sokre  u Svibanj 15, 2012, 18:57:13
Trebali su razmišljati i o pješacima .. Zebra na pola okretišta ne bi bila loša ..

Stavili su zebru. Vidim da ju mnogi nisu primijetili, a nisam ni ja ispočetka, trebalo mi je dan, dva. Nalazi se u blizini ZET-ove kućice i proteže se od nje prema peronu gdje stoji bus za Bistru. Smještena na toj lokaciji, zebra kao takva nema previše efekta, budući da većina putnika prelazi cestu na sredini terminala (baš preko tog novog iscrtanog dijela za buseve) i ne ferma ju previše.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

221

Vezano uz zebru:
Sjećam se, kada sam bio mali da su uređivali neki park. U parku su trebale biti i staze za šetače. Međutim, radovi završili a staza još nema. Pita moj stari radnike, zašto nema staza? Kaže radnik, da ne bi radili uzaludan posao, prvo neka šetači ugaze travu a onda ćemo po tim tragovima napraviti staze.

Pouka priče vezane uz zebru na početku terminala je...  ::| ::|

conecto

Zebra na terminalu, hahaha, pa po terminalima svi hodaju kao ovce, klinci se ganjaju na biciklima ili rolaju, u Dubravi Cigani prodaju švercanu robu baš na izlaznom peronu...
Onda kad dođe do pizdarije zna se tko je kriv.

Što se staza tiče, ako čekaju da ljudi razgaze, mogli bi napraviti nakon 10 i kusur godina na terminalu u Dubcu stazu između terminala i stajališta linije 225 i 269 koje je na glavnoj cesti.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

STIB

Na plakatu za izložbu o Dubravi u Muzeju grada Zagreba je ova slika tramvajskog okretišta i autobusnog terminala u Dubravi.
Za ljubitelje autobusa će sigurno biti zanimljivi zglobni Ikarus u prvom planu, a vjerojatno i ostali koji se još mogu vidjeti.

Međutim, slika je zanimljiva i za ljubitelje tramvaja jer se na tramvajskom stajalištu vidi gomila ljudi, a tramvaja niotkuda.
Očito je negdje bio neki zastoj. Vremena se nisu puno promijenila...  ::|
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

421

Ja bih pak rekao da je u pitanju otvorenje  rekonstruiranog okretišta Dubrava sudeći po obnovljenom kolniku,novo iscrtanom horiznontalnom signalizacijom  i nedostatkom zelenila na  zemljanim površinama .
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln