MAN SU 220 (ST-PV-1606)

Autor Metro, Prosinac 15, 2021, 12:23:04

MateV

Paško

Kao što smo pisali po drugim temama, Josip je odlučio ustupiti svoj autobus Prometu. Iako mi je žao što više neće biti njegov vlasnik, u potpunosti razumijem tu odluku. Skup je to i zahtjevan sport, pogotovo kad djeluješ sam. U svakom slučaju, Josip ostaje legenda na našim prostorima jer je imao dovoljno entuzijazma i volje da kupi ovaj autobus i održava ga tri godine.

Autobus će, dakle, prijeći u vlasništvo Prometa, stoga i dosadašnju temu premještam u Prometov podforum. Nadajmo se da će se Promet dobro brinuti o njemu i da će autobus često biti u pogonu.

Prvu službu u Prometu imao je 11. prosinca, kad je predstavljen javnosti kao simbol nekog prošlog vremena u kontekstu predstavljanja monografije "Prvih 75 godina Prometa". U tu je svrhu u garaži nekoliko dana prije prebojen u staru shemu. Nije bilo vremena za uređivanje gornje polovice (iz krem u bijelu) jer bi to zahtijevalo skidanje stakala. Također, nije mu još dodijeljen garažni broj, ali Josip i ja mislimo da je najbolje da ponese 689.

Autobus se mogao vidjeti i sljedeća četiri dana, do nedjelje 15. prosinca, kod HNK-a od 9 h do 13 h. U isto je vrijeme u Marmontovoj trajala izložba fotografija iz monografije.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Još nekoliko fotki s Dračevca, uključujući usporedbu s novim MAN-om :)

Josip ostaje njegov glavni vozač.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

mainz

Evo nekoliko fotografija od 11.08.2024. još u staroj boji. Hvala i pozdrav Josipu. :D