Subotica-trans -- razno, novosti

Autor negas, Siječanj 31, 2008, 16:14:04

aaaaa

Ma što se tiče kvaliteta i udobnosti to su bila idealna vozila za to vrijeme. Samo ih je trebalo vizuelno dotjerati.

mb0404

Hihi dobri su i danas.Ali pogledaj TAM i Sanos su 70 i 80 bili ispred Ikarbusa daleko daleko a danas je Ikar skoro stigao Marbus,Sanos se jos drzi al nije to to:)

Suboticanin

Pitanje je,gde su sada TAM i SANOS?Ikarbus i dan danas radi punim kapacitetom i stalno radi na obnavljanju serija,mada to nije jeftino.Pogledajmo samo JSP SKOPJE.Muzej na ulicama,pošto SANOS više ne proizvodi autobuse u toj količini kao 80-ih godina.Koliko autobusa proizvodi TAM?DUBRAVA?Gde su te poznate fabrike autobusa?Mađarski Ikarus je zatvorio kapiju.A naš Ikarbus i dalje radi.Da Ikarbusovi autobusi nisu kvalitetni,fabrika bi već davno bankrotirala.Razmislite o tome.Nije sve u komandnoj tabli.Ona se izrađuje po želji kupca.Može se i u IK-206 ugraditi komandna tabla od IK-218N.

mb0404

Realno gledano danas Ikarbus nema jake konkurencije na Yu trzistu,dosta je napredovao ali tek posto se konkurencija povukla.Prije 20 i vise godina nije se mogao zamislit doabr prevoznik a da u svojoj floti nije imao TAM-ove i neozbjezne Sanose 415 kao i mnoge druge,dok su recimo Ikarbusa koristili pojedini gradovi za gradski saobracaj ili u nekim slucajevima prigradski,TAM-ovi i Sanos-i su obavljali i jedno i druge.Danas je situacija drugacija,rijetki su oni koji imaju Marbusa ili Sanosa u garazi,dok recimo Ikarbus nabavljaju prevoznici iz svih vecih gradova Srbije i Bosne.Autobusi kao autobusi su izvana lijepi i vjerovatno kvalitetni ali enterijer mora biti bolji.Neki ce vjerovatno reci da sam zaboravio Nibus i Neobus.Prvo Nibus su autobusi radjeni za lokalno trziste,trziste Juzne Srbije konkretno Nis,ima ih i u Teslicu ali nij to to.Drugo Neobus kao firma svoje buseve prodaje Novom Sadu,Vojvodini i mozda Beogradu i tim vecim gradovima.Busevi sto su oni do sada proizvodili vjerovatno ne zadovoljajvaju kvalitetom cim su bazirani na jednu terotorijalnu jedinicu ili jednu grupu potrosaca.Vozio sam ja sa Neobusom starim mozda 6-7 godina i mogu reci da mi je Setra 215HD ili 303 ili 404 daleko bolji bus od njega.

Slobelix

Citat: mb0404  u Svibanj 19, 2009, 11:14:35
Realno gledano danas Ikarbus nema jake konkurencije na Yu trzistu,dosta je napredovao ali tek posto se konkurencija povukla.Prije 20 i vise godina nije se mogao zamislit doabr prevoznik a da u svojoj floti nije imao TAM-ove i neozbjezne Sanose 415 kao i mnoge druge,dok su recimo Ikarbusa koristili pojedini gradovi za gradski saobracaj ili u nekim slucajevima prigradski,TAM-ovi i Sanos-i su obavljali i jedno i druge.Danas je situacija drugacija,rijetki su oni koji imaju Marbusa ili Sanosa u garazi,dok recimo Ikarbus nabavljaju prevoznici iz svih vecih gradova Srbije i Bosne.Autobusi kao autobusi su izvana lijepi i vjerovatno kvalitetni ali enterijer mora biti bolji.Neki ce vjerovatno reci da sam zaboravio Nibus i Neobus.Prvo Nibus su autobusi radjeni za lokalno trziste,trziste Juzne Srbije konkretno Nis,ima ih i u Teslicu ali nij to to.Drugo Neobus kao firma svoje buseve prodaje Novom Sadu,Vojvodini i mozda Beogradu i tim vecim gradovima.Busevi sto su oni do sada proizvodili vjerovatno ne zadovoljajvaju kvalitetom cim su bazirani na jednu terotorijalnu jedinicu ili jednu grupu potrosaca.Vozio sam ja sa Neobusom starim mozda 6-7 godina i mogu reci da mi je Setra 215HD ili 303 ili 404 daleko bolji bus od njega.
Samo da napomenem da je Neobus mnogo napredovao, i da ima posao izvoza za Saudijsku Arabiju što čini 55 autobusa, i trenutno se u Neobusu proizvodi VDL Bova Lexio.  ;)

mb0404

Citat: Slobelix  u Lipanj 16, 2009, 09:21:47
Citat: mb0404  u Svibanj 19, 2009, 11:14:35
Samo da napomenem da je Neobus mnogo napredovao, i da ima posao izvoza za Saudijsku Arabiju što čini 55 autobusa, i trenutno se u Neobusu proizvodi VDL Bova Lexio.  ;)
Vidio sam slike iz njihove prozvodnje i sl,nema tu hljeba slabo je to.

peja

Alo ti mb0404 ili kako vec,ja msm da je SETRA ili NEOPLAN  kojim slucajem SRPSKI autobus i da se proizvodi u SRBJI u BEOGRADU,ti bi rekao da to ništa ne valja da tu nema hleba i ostale gluposti koje izričeš na racun SRPSKIH autobusa...Smanji dozivljaj i suzdrzi se malo svojih komentara protiv SRPSKIH autobusa,pogotovo NEOBUSA koji je odlican! ! !

shef

Smanjiti doživljaje i isključiti caps lock, vremena vikanja na forumu su iza nas.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mb0404

Citat: peja  u Lipanj 16, 2009, 17:34:06
Alo ti mb0404 ili kako vec,ja msm da je SETRA ili NEOPLAN  kojim slucajem SRPSKI autobus i da se proizvodi u SRBJI u BEOGRADU,ti bi rekao da to ništa ne valja da tu nema hleba i ostale gluposti koje izričeš na racun SRPSKIH autobusa...Smanji dozivljaj i suzdrzi se malo svojih komentara protiv SRPSKIH autobusa,pogotovo NEOBUSA koji je odlican! ! !
Ne znam zasto je potrebno da apostrofiras to Srpskih,ako tebi neko smeta meni ne.Koliko znam rekao sam da Neobus nije nesto,ali sam rekao da je Ikar OK.Nije bitno sta kaze vec ko kaze,a ti momak malo rascisti sam sa sobom pa se onda javi ako hoces konstruktivnu raspravu,ako se hoces svadjat nadji nekog drugog mene obidji.

Slobelix

Ikarbusa jedino spašava što izvozi za Rusiju. Njhovi nisokpodni zglobni autobusi, dva dana nakon isporuke u Novom Sadu, popucala šasija i harmonika se vukla po asfaltu. Gde je tu pamet?  ::|

Suboticanin

Ovo je tema vezana za Subotica-trans,i molim da se ubuduće o ovom prevozniku vode razgovori,a ne o tome,koji je proizvođač bolji.Svi su oni dobri na svoj način!!!Kraj Off Topic!!!

mb0404

Citat: Slobelix  u Lipanj 17, 2009, 09:11:00
Ikarbusa jedino spašava što izvozi za Rusiju. Njhovi nisokpodni zglobni autobusi, dva dana nakon isporuke u Novom Sadu, popucala šasija i harmonika se vukla po asfaltu. Gde je tu pamet?  ::|
Sto ti izdrzi u BG i SA izdrzace i na sjevernom polu. ::|

sboy

evo nesto sveze pristiglo u flotu "Subotica trans"-a...Nisam uspeo da sve uslikam,jer je morao pod hitno da ode na pranje posle dolaska u nasu garazu...

Suboticanin

ZvonkoKG

A jel ovaj autobus dosao na probu u Suboticu posto je vec vidjan po Beogradu i Novom Sadu ili ga je pak SU-TRANS kupio ?