Subotica-trans -- razno, novosti

Autor negas, Siječanj 31, 2008, 16:14:04

Suboticanin

Kupljen je,koliko sam ja upoznat,jer je bio ispisan tender za nabavku.:)

sboy

Kupljen je...Do sada je to bio demonstracioni autobus,ali je sada u nasem vlasnistvu i nosi garazni broj:72 :o

Suboticanin

Tačno sam znao da će biti G.Br.72.:)
Nekada je G.Br.72 imao IK-108.Baš me zanima,da li će i garažni brojevi 73 i 74 dobiti solaši.'80-ih godina te brojeve su nosili zglobni autobusi IK-160.

sboy

Pa,verovatno ce te brojeve dobiti solashi,ali cemo se za sada nacekati da dodje do toga...Za sad bi jos trebao doci neki Neoplan(2003 god)koji je uplacen,a posle njega ne bi trebalo da dodje nesto novo,mada se nikad ne zna sta moze da naidje nesto povoljno,a dobro...

Suboticanin

Ma,ćuti.Dobri su ovi naši Ikari,u odnosu na GSP Beograd.Pogledaj ti naše IK-111-ke.Voze k'o zmaj.Jaki su to autobusi.

sboy

Dobri su dok nema jakog minusa,a sada samo ostaju na putu...polako bi to trebalo rashodovati i zameniti nekim novim solo busevima,koji ce isto tako moci dugo da izdrze.

Suboticanin

Na mađarskoj TV2 sam čuo,da su u budimpeštanskom BKV-u imali problema sa smrzavanjem autobusa.A njihova vozila nisu toliko stara kao naši IK-111.:)Jako puno VOLVO-a 7000 i 7700 nije moglo da se upali,ili su bukvalno "crkli" na linijama.

sboy

Zima je cudo.Juce je bio pravi haos na linijama,mnogi polasci su kasnili,a neki su bili i izostavljeni zbog smrzavanja vazduha ili nafte.Mnogo vozaca je i po 3 busa zamenilo za jednu smenu :o

Tomek

Na prvoj stranici ove teme je popis voznog parka. Molio bih da mi pošaljete ispravke koje su u međuvremenu nastale(na pp ili ovdje) pa da vozni park bude aktualan.

Suboticanin

Citat: Tomek  u Prosinac 24, 2009, 21:57:25
Na prvoj stranici ove teme je popis voznog parka. Molio bih da mi pošaljete ispravke koje su u međuvremenu nastale(na pp ili ovdje) pa da vozni park bude aktualan.
Uskoro ću sastaviti novi spisak autobusa,pa ću ti poslati na PP.

Suboticanin

Na ulicama Subotice od danas će se naći novi autobus JP Subotica-trans. Autobus marke Marceses Benz prvi je u voznom parku Subotice, a opremljen je najsavremenijom opremom kao što je klima uređaj, tzv. anti-vandal sedišta, opremom za pomoć osobama sa invaliditetom i majkama sa decom. Osim predstavljanja novog autobusa, direktor Subotica-transa, spomenuo je i saobraćajnu studiju, čija je jedna faza završena, a čiji je cilj da dovede gradski prevoz na viši nivo. Novi autobus ima 29 mesta za sedenje i 70 za stajanje. Ovo je do sada bio samo DEMO autobus, što znaci da nije korišten u saobraćaju, nego da je služio kao izložbeni primer. Iz tog razloga autobus je kupljen po ceni od 120 hiljada eura, iako mu je tržišna cena negde oko 220 hiljada eura. Autobus je opremljen savremenom tehnologijom što podrazumeva i opremu za pomoć osobama sa invaliditetom, kao i majki sa decom. U martu ove godine, Subotica trans je otpočeo saobraćajnu studiju koju je radilo oko 130 studenata u autobusima i na autobuskim stajalištima sa putnicima gradskog prevoza. Prva faza studije je završena, a njen cilj je dobijanje kvalitetnih podataka, tačnije mišljenja putnika, radi usavršavanja gradskog prevoza. Ove godine Subotica trans kupilo je još jedan autobus sličnih karakteristika kao ovaj Mercedes. S obzirom na lošu finansijsku godinu u svim sverama društva, pa tako i u prevozu, ovo JP preduzeće u 2008. uložilo je oko 28 miliona dinara u usavršavanje javnog prevoza, što nije cifra sa kojom se može pohvaliti, ali se ne može ni postideti. Naredne godine očekuje se dalje usavršavanje uslova javnog prevoza, a prvi korak koji se spominje jeste, usavršavanje najposećenijih autobuskih stajališta.

Mercedes-Benz Conecto,G.Br.72

sboy

Makina ipo!Sedeo sam u njoj sinoc i mogu vam reci da je osecaj i  vise nego fantastican!Kao da sednes u spejs satl :o

Suboticanin

Tomek

Evo dečki, Subotica-trans je prvenstveno Vama koji ste aktivniji ovdje dobila svoj malo veći prostor... Samo nastavite dalje...

Nego, kad smo već u ovoj temi da malo pitam o voznom parku, kako se pokazuje Conecto i otkud je kupljen Tourliner i koje je godište? Čini mi se malo stariji, a znam da je sa Tourlinerima prvih serija bilo puno problema, tek su ovi noviji usavršeni pa kako ovaj zasada ide i dal će biti još novosti?

Suboticanin

Pa,ovako.Kao prvo zahvaljujem se uredništvu ovog foruma,što nam je otvorio podforum!
MB Conecto se jako lepo pokazao u Subotici.Potpuno je nečujan.Za Neoplana još ne znam ništa konkretno,o tome će više reći sboy.