Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

lussin

To je turistički Feniks i naravno da na gradskoj liniji isti ne može briljirati. Na nekoj školskoj bi vjerojatno bio manje zlo

tonkovicmk1

@Transspotter

Naravno da će minibus/kombi biti na neudobnoj strani, kad je napravljen sa šasiji kombija, a ne Rolls-Roycea. 

tramvajac 92

Stratos je sranje jer je pogon na plin, i ima autonomiju manju od mene pješice. Vrata su spora za poludit, slažem se, a očito ih ne žele srediti da budu brža (sigurno mogu). Imaju taman dometa za jednu smjenu (ili malo više, kako na kojoj liniji), a onda ili nestane na 1 krug ili dolazi drugi iz garaže, ovisi.

Feniks ima one stepenice koje su na njemu sranje jer eto, netko je smislio da u 2021. umjesto skroz niskopodnog minibusa, mi imamo nešto što jedva možeš nagurati u LE kategoriju. Prednja vrata se vuku 3 gladne godine. I to se vjerojatno da riješiti.

Taj turistički Feniks... evo meni nije jasno zašto se njega forsira na 105, koja je od minibus linija najjača, umjesto da vozi 104. Tamo ima samo dvije stanice, prvu i zadnju, i nije problem što je takav. Inače, mora se ručna dići za otvaranje vrata, jer je eto turistički. Nije problem da i on vozi, samo da ne vozi tamo gdje može napraviti probleme.

Iako bi se svašta dalo reći o vlasti, ja ne vjerujem da oni raspolažu sa točnim podacima o ispravnim vozilima. Ako izađe  od planiranih 300injak autobusa 290, to se smatra dobrim danom, iako imamo skoro 430 autobusa. Koliko ih stvarno izađe... vjerojatno je 15 - 20 manjka svaki dan. Znači oko 280 izađe, iz čega ispada da imamo 150 u kvaru, iliti 1/3 voznog parka. Super.

tonkovicmk1

Vozi li gbr 57 išta ili samo stoji u garaži i čeka kraj? Iskreno ga nisam vidio već mjesecima.

MAN truck bus

Uskoro ZET ponovno vozi škole, pa će bit u punom pogonu.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

415UL

Znaci otpadaju podvozari

sniff

Ne više tako često, 206 na 206

vrba

595 u prometu, danas na 269

tramvajac 92

To je ex. #8801 u Beču.  ;)

zag

Da nije da ne vozi, danas je 57 bio na drugom navratu 159/1! pivkan

MAN truck bus

Citat: 415UL  u Rujan 28, 2024, 12:06:27Znaci otpadaju podvozari

Odgođene škole, najvjerojatnije do iduće kalendarske godine dok ne stignu novi školski autobusi.
"kartu imamo?"

vrba

Zna li se koliko će ih se nabaviti i kakvih (visokopodni ili LE)?

NP-549

Bili su nedavno javno objavljeni natječaji. Ne sjećam se detalja, ali kao da je 5 standardnih i 3 troosovinca. Ne trazi se niskopodnost

MAN truck bus

Nisu troosovonci. Samo produženi. 7x Iveco Crossway i 3x MAN vjerojatno Intercity.
"kartu imamo?"

zag

Znači 13m Crosswayi, nadam se s novom prednjom maskom kava

zag