Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

MAN truck bus

Na Citarima (2006. i 2009.) može se isključiti samo blokada prvih vrata u pretincu iznad vrata. Čim se pusti kočnica bus kreće ovisno o nagibu terena (ako nisu bila otvarana ostala vrata ili savana privola).
NG313 kreću sa otvorenim vratima isključivo kad je deaktiviran NOT AUS i tada nema stanične uopće (kao što je NP opisao).

Na ZG Citarima (2006., 2009., rabljeni) moguće je preko NOT AUS deblokirati staničnu na svim vratima, ali onda ne radi privola bez povlačenja ručne. Na C2 je moguće otvaranje i zatvaranje vrata kod aktiviranog NOT AUS bez povlačenja ručne jer imaju zasebnu kontrolu svih vrata, a ako se slučajno krene sa otvorenim vratima odmah se zatvaraju bez odgode i zvučnog signala.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Citaro G Facelift gbr.185

E to za Citara sam primijetio jednom na liniji 176 kad je vozač kretao cijelim putem sa senzorskih vratima poluotvorenima i bilo mi je čudno zašto poteže i spušta ručnu jer se čuo onaj zvuk od podizanja i kasnije od spuštanja ručne iz daljine (sjedio sam kod 2. vrata), to je bilo zato da bi mogao dati privolu znači, aha sad kužim.

A za NG 313 sam vidio neki dan da je vozač na stanici maknuo nogu s kočnice i bus je krenuo s otvorenim vratima sa stanice, a kad je bio  stajao kasnije na semaforu morao je dati gas da bus krene sa semafora bez obzira što je deblokirana stanična? Ili je to zato jer nisu bila vrata otvorena pa sustav nije prepoznao to? To mi nije jasno??

MAN truck bus

Očito je na tom semaforu bila blaga uzbrdica, pa bus nije mogao krenuti po inerciji već ga je trebalo pokrenuti.

Ovo sa Citarom je suludo jer je praktičniji za vožnju sa uključenom staničnom nego svaki put potezati ručnu. Na Citelisu/Urbanwayu/Stratosu kukaju jer moraju potegnut staničnu/ručnu, a onda na Citaru deblokiraju staničnu da bi morali potegnut ručnu.  glavauzid
"kartu imamo?"

Stilben426

554 se vratio u promet pa ako se netko slučajno nađe u njemu neka škicne na km i po mogućnosti poslika.

sofer29

Portos

Citat: Stilben426  u Studeni 01, 2024, 07:12:11554 se vratio u promet pa ako se netko slučajno nađe u njemu neka škicne na km i po mogućnosti poslika.
Vozi za Miroševac danas.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Stilben426

Pretpostavio sam da hoće, pa zato ako se netko slučajno nađe u njemu da škicne jer on je zadnji ostao. Ako ne, ništa zato, već ću ga riješiti jednom. Ja jučer obavio groblje u ZG, danas drugdje 😅

Kocka 146

376 opet opet i opet na 136/2, stavljaju ga uvijek na ovaj vozni red, a stalno na stanici Vrapčanska gubi zrak na vratima.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Kocka 146

lovac27

409 vraćen iz Podsuseda u Goricu

tonkovicmk1

Kocka 146

Cijeli tjedan nema dvokratne 220, a danas ni 221.

Te da nadodam, skoro se danas dogodio sudar na Glavnom, 200 na 220/4 je kasnio u dolasku i odmah je krenuo te 553 na 218/1 koji je stajao 5 min baš tad kreće nasuprot perona 221 i vozač uopće ne gleda, međutim vozač 200 je bio usredotočen i nije bio zamišljen kao vozač 553, te je izbjegnuta tragedija.

MAN truck bus

I onda je svizac odmotao čokoladu...
"kartu imamo?"

Kocka 146

I gdje je onda pamet tim ljudima?  ::|

pehar_11

Nije da vrijeđam vozače ili firmu, samo mi se čini da je ZET postao "programirana" firma, barem otkako je u gradu raspad sistema što se prometa tiče. Samo nervoza, kašnjenje i monotona tišina. Ljudi nervozni, autobusa nema, kašnjenja na svaku stranu. Poznavajući stanje u gradu, općeprometni kaos i broj voila na ulicama koje to ne mogu trpjet, nisu ni vozači autobusa u najboljoj situaciji. 200 ljudi na pameti i bus od 12 ili 18 metara, a u gradu svi idu kontra tebe. Prvo ja i moj auto, a onda svi drugi pa smo kasnije na sto čuda kad se ovakve stvari događaju. Zbog radova i kaosa je prometna kultura nestala.