Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

Stilben426

Citat: 421  u Studeni 25, 2024, 18:27:05Istrošeni silent blokovi (seleni) ovjesa ili stabilizator volana.
Hvala ti.

Citat: Citaro218ZG  u Studeni 25, 2024, 19:45:34Danas opći kaos na 617. Eto dajte svoja mišljenja, baš me zanima čuti neke komentare.
Stvarno? K vrapcu. A sutra još počinje i retrogradni merkur... Mislim da će samo biti gore...
Realno, drugog rješenja nema. Još malo će se sugrađani strpiti.

jakov5

Citat: Citaro218ZG  u Studeni 25, 2024, 19:45:34Danas opći kaos na 617, u smjeru Gračana 3 busa jedan za drugim, 2 prema Draškovićevoj, čekanje min 40 min, dakle bus ide kako dođe, i niko ništa ne mjenja????
Linija je pod zadnje dobila 2 autobusa.
Realno ostale su još samo dvije opcije - nabacit još 3-4 autobusa, no onda ih bude po 5 u svakom smjeru istovremeno.
Po meni jedino je realno uvest helikopter da preletava od stanice do stanice, samo on nemre u ekomodu gonjat.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

pehar_11

Citat: Citaro218ZG  u Studeni 25, 2024, 19:45:34Ali isto tako ne shvaćam, ljudi vide da je bus PUN,i  svejedno navaljuju nutra, dok na bus iza nejde niko hahahahahahaha, ta logika mi isto baš nejde u glavu.
Nemaš pojma kad će doć sljedeći tj. ako će uopće doć, koliko će ti trebat i jeli ovaj nakon pun ili nije. Možda staneš, možda ne. Ista stvar je i sa 215 (trubim samo o njoj jer se većinom njom vozikam). U 70% slučajeva krenem sat i ipo vremena ranije da na kraju dođem sa frendom koji me pokupi autom, jer drugačije nema šanse.

Citaro218ZG

Citat: pehar_11  u Studeni 25, 2024, 20:09:11Nemaš pojma kad će doć sljedeći tj. ako će uopće doć, koliko će ti trebat i jeli ovaj nakon pun ili nije. Možda staneš, možda ne. Ista stvar je i sa 215 (trubim samo o njoj jer se većinom njom vozikam). U 70% slučajeva krenem sat i ipo vremena ranije da na kraju dođem sa frendom koji me pokupi autom, jer drugačije nema šanse.

Najbolja opcija- 2 zdrave noge i gas xD hahahahah
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

Citaro218ZG

Citat: jakov5  u Studeni 25, 2024, 20:07:01Linija je pod zadnje dobila 2 autobusa.
Realno ostale su još samo dvije opcije - nabacit još 3-4 autobusa, no onda ih bude po 5 u svakom smjeru istovremeno.
Po meni jedino je realno uvest helikopter da preletava od stanice do stanice, samo on nemre u ekomodu gonjat.

rofl  rofl     596 danas na 617, muku mučio sa svime, od vrata, kretanja, taman dobije lijepi zalet io nda stanica, ali me čudi zašto vozači preko razglasa ništa ne govore? Prije je bila redovna pojava " 2. vrata, maknite se s vrata, 3. vrata!!!" samo čuješ kak galame prek razglasa, a u zadnje vrijeme toga nema, ili se vozačima neda više trošit živce na to?
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

pehar_11

To nije opcija, pogotovo ako plaćaš mjesečnu kartu, kolika god ona cjenovno visoka bila. Postoje rješenja i metode kako se problem da rješit, samo se očigledno niko toga ne hvata za ozbiljno. Glupo mi je pisat kad znam premalo, ali svi vidimo iste probleme pa i to nešto govori.

Citaro218ZG

Citat: pehar_11  u Studeni 25, 2024, 20:15:40To nije opcija, pogotovo ako plaćaš mjesečnu kartu, kolika god ona cjenovno visoka bila. Postoje rješenja i metode kako se problem da rješit, samo se očigledno niko toga ne hvata za ozbiljno. Glupo mi je pisat kad znam premalo, ali svi vidimo iste probleme pa i to nešto govori.

Slažem se u potpunosti, ha vidjet ćemo do kraja tjedna hoće li se išta promjeniti, u srijedu sam ionako tamo pošto zbog posla moram proći tim putem i tom trasom pa ćemo vidjeti kako će stanje biti, možda je to samo zato što je početak tjedna , ko zna....tako je znalo bit na 268, jedan dan kaos, za 2 dana kao da ništa nije bilo, nigdje nikog, možda je to i tu slučaj, a k tome žičara ne vozi pa sad ne znam baš da je to neki uzrok ali sve je moguće, budemo vidjeli ;)

zag

VRATIO SE 793 yahoo  yahoo  yahoo
793 na 159/1!

tonkovicmk1

Sva tri vozna reda na L134 su zglobni Citelisi, kao nekad yahoo
Citelis 18m na /1
754 na /2
779 na /3

Portos

I 791 je živ i vozi jutros, mislim da je na 172.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tramvajac 92

Citari ex. Beč su prilično kvarljiva roba, makar u Podsusedu. Malo ih ima, malo ne.

Citaro G Facelift gbr.185

Kako funkcioniraju vrata na rabljenim bečkim Citarima? Jel se mogu otvoriti i zatvoriti od strane vozača? Vidio sam da je svijetlilo cijelo vrijeme zeleno svjetlo na vratima dok je stajao bus na terminalu,a senzor ih nije zatvorio, jel onda svjetlo svijetli i kad vozač ručno otvori vrata? I dali se vrata zatvore ako je vozač ručno otvorio ista, a privola je uključena pritom recimo?

MAN truck bus

1. Varijanta:

Vozač stisne dozvolu, putnici otvaraju vrata. 1 vrata zatvara vozač, 2./3./4. senzor, ako dozvola ostane upaljena putnici mogu ponovno otvoriti vrata

2. Varijanta

Vozač dolazi na stanicu, daje dozvolu i ručno otvara 2./3./4. vrata, vrata su otvorena dok god je dozvola aktivirana. Nakon gašenja dozvole i kad je senzor oslobođen vrata se zatvaraju. Isto vrijedi ako vozač otvori sva vrata preko tipke za otvaranje svih vrata.

U gužvi vrijedi ista caka kao i na našim C2. Vozač drži tipku za pojedina vrata koja se ne zatvaraju zbog senzora, senzor se poništi i vrata se zatvore.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Citaro G Facelift gbr.185

A kako onda vrata znaju da trebaju ostati otvorena u drugoj varijanti, ako je recimo vozač dao privolu, ali prije nego što je htio ručno otvoriti druga,treća ili četvrta vrata to je već učinio netko od putnika? Samo stisne te tipke i to je to ili?

Citaro218ZG

Citat: MAN truck bus  u Studeni 30, 2024, 19:28:261. Varijanta:

Vozač stisne dozvolu, putnici otvaraju vrata. 1 vrata zatvara vozač, 2./3./4. senzor, ako dozvola ostane upaljena putnici mogu ponovno otvoriti vrata

2. Varijanta

Vozač dolazi na stanicu, daje dozvolu i ručno otvara 2./3./4. vrata, vrata su otvorena dok god je dozvola aktivirana. Nakon gašenja dozvole i kad je senzor oslobođen vrata se zatvaraju. Isto vrijedi ako vozač otvori sva vrata preko tipke za otvaranje svih vrata.

U gužvi vrijedi ista caka kao i na našim C2. Vozač drži tipku za pojedina vrata koja se ne zatvaraju zbog senzora, senzor se poništi i vrata se zatvore.

Frende super si sve objasnio ali nisam baš ništa skužio xD
na 596 sam se osobno uvjerio da jedna tipka radi za sva vrata, ali za 1. ne, 1. vozač ručno otvara / zatvara, a ostala ko kako stisne tako se otvaraju...Iako kad vrata štekaju onda štekaju , ali ima i specijalnih putnika koji vide da je bus pun i da se vrata nedaju zatvorit i još svjesno ulaze i tiskaju se nebi li se ugurali...e takve mi dođe da ih povučem za glavu a ne za rukav...ali to sve govori o tome da je sve više putnika zatupljeno i da se ponašaju nerazumno i kao umjetna inteligencija, što je žalosno . Otežavaju rad vozača, na neki način maltretiraju druge putnike i na kraju krajeva sami su krivi za incidente.

Citaro218ZG