Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

medo

asfalt prijatelju...zemljani radovi.....prijevoz asfalta tko zna otkud.....

nidi

*****  V     O      L       V       O   *****

COVIK

...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

medo

Po cijeloj hrvatskoj se mijenjaju kolektivni ugovori, dobijaju otkazi gube se radna mjesta... samo u libertasu "radničko vijeće" ( postoji li to uopće po drugim prijevozničkim tvrtkama?) najavljuje štrajk.
Štrajk koji se najavljuje  po tko zna koji put sigurno ni ovaj put neće bit realiziran jer je to čista politička igra, uostalom, u libertas treba uvest jaču strogu jer dok nekolicina poštenih radnika radi većina hladi....zna se što, naglasak na "zna se".

strucnjak9

Svaka čast kolega, trebalo je davno iznijeti mišljenje većine vozaca. Ta ekipa koja se bori za povlastice, a šutali su kad je zna se koja stranka raskućila Libertas. Mislim da od štrajka i ovaj put neće biti ništa. Dosta nam je političkih igara oko Libertasa, očemo raditi i pošteno zaraditi. Nek se sindikat bori za bolje plate. I nek postigne da svi korisnici usluga istu i plate. A ne da štite neplatiše samo zato što pripadaju istoj stranci.
I još jedno pitanje. Oce li štrajkati i Libertasov kuhar? Nebi smio, inace ce štrajkači ostati gladni.
Jedini za koje sam vidio da su digli glas kad se mijenjalo zemljište u Komolcu za prostor remize bili su članovi ovo foruma. gdje su ti ljudi sada i zašto više ne pišu? Volio bi čuti i njihovo mišljenje

automatic

Evo ja se javljam i potpisujem sve što su Medo i Stručnjak rekli. U potpunosti se slažem sa svim što su njih dvojica napisali. Ja sam kolega vozač i mislim da 90% vozača misli slično, mi pošteno odradimo svoj dio posla za kojeg smo i plaćeni. Nisu nam uskraćena nikakva prava, a Bogu hvala uvijek bi moglo bit i bolje. Iskreno se nadam da će i bit bolje kad se riješimo neradnika i izmišljenih radnih mjesta koje MI VOZAČI moramo nahranit.

automatic

Još samo da obavijestim cijenjene kolege i pučanstvo grada Dubrovnika da JA NE ŠTRAJKAM i da ću vozit svaku svoju smjenu, a štrajkačima poručujem da se ostave politike i da šute kao što su šutali za vrijeme onih zna se koji su nam rasturili Remizu.

strucnjak9

Dosta mi je prica o raspadu Libertasa. To šire oni koji se boje za svoja mjesta, a to sigurno nisu vozaci. Jer linije ce voziti ma koja firma bila. Mislite li da Konavle vec davno nebi napravile svoju firmu, da im Libertas nije jeftiniji. Pogotovo dok ga grad Dubrovnik uzdržava.
Nek sindikat pritisne da se kupe novi busevi za liniju 10 jer postojeci su potrošeni prešavši u ovih sedam  godina vec više od 800000, a uz naše održavanje.
Mehanicari rade vani i po najvecoj zimi. Sreca da još imamo stare manove Automontaže jer spašavaju situaciju.
Zato bi bilo bolje da se sindikat ostavi politike i upravljanja firmom i posveti uvjetima rada i problemima vezanim uz to.
A uprava da malo više pazi na red i disciplinu. A ne da pojedinci uživaju povlašten položaj i rade malo ili skoro ništa.
Žalosno velik dio kolega  kaže da ce u vezi štrajka postupiti kao vecina. zar nemaju svoj stav?
Sindikalci prave spisak štrajkaca, oce li i biti spisak oni koji žele raditi svoj posao? Ja bi se upisao jer želim raditi.

automatic

Ja ne vidim  koji je uopće pravi razlog za nekakvu pobunu ili štrajk. Što žele ti štrajkači postić osim što uvode nemir i razdor u poduzeću i u javnosti?! Moj stav je da svi ti koji se nešto bune imaju jedan jedini razlog, a to je- Očuvanje svog dosadašnjeg povlaštenog statusa bez kojeg bi uskoro mogli ostat uvođenjem nove sistematizacije. Sindikalci se bore za sebe i svoje osobne interese i uglavnom se brinu samo za članarine radnika. Ti sindikalci su i 99% pristaše bivše vlasti, vidi se to iz činjenica kako  su šutili i okretali glavu na sve probleme u doba bivše vlasti, a sad izmišljaju kako obraniti svoju krmu preko potpisa i štrajka vozača. Ja sam za očuvanje Remize i za očuvanje radnih mjesta svih onih koji žele raditi i pošteno zaraditi. Ja sam vozač a ne političar, zato i imam ovakav stav. Molim sve politikante da traže posla u Saboru,  neka nam ne davaju nikakve liste na potpis i neka ne očekuju podršku u redovima velike većine vozača.

strucnjak9

Automatic tvoj zadnji post kao da sam ja pisao. Mislim isto tako.
Samo interesira me znate li vi za neko izjašnjavanje prošle setemane o štrajku.? Navodno nas se vecina izjasnila za i onda je najavljen štrajk. A svi oni koje  sam pitao nemaju pojma o nekakvom izjašnjavanju. Ni mene niko nije pitao. A vas? Tko koga tu j...
Je li vrijeme za osnivanje sindikata vozaca, ono istog za kojeg je prijašnja vlast ucinila sve da ga se ne osnuje. Ipak nas vozaca ima najviše.

automatic

Ja ne znam za nikakvo izjašnjavanje, navodno da ga je direktor potaknuo. To sam jedino čuo iz medija, mene nije nitko ništa pitao. Moj stav je da štrajka neradnika neće bit preko moje grbače!

medo

Deranja je navodno kupio potpise onih koji će radi, što je i razumljivo jer čovjek je zadužen za tvrtku koja je javni servis građana i mora organizirat taj dan za kad se najavljuje štrajk neradnika, a za one naivne guske koje i dalje vjeruju baldu kovačeviću kopiram tekst sa linka

http://www.portaloko.hr/clanak/libertas-ide-u-%C5%A1trajk-vlahusic-prekinuo-mirenje/0/27116/    :

"Radnici Libertasa tako će se na ulici boriti protiv nove sistematizacije, koja (između ostalog) predviđa nova radna mjesta za 'poslušnike', a prema našem izvoru, ona ukida primjerice radno mjesto sadašnjeg sindikalnog povjerenika Balda Kovačevića.

I njega i one što su oko njega treba protjerat , samo dižu bune bez obrazloženja jer su se prepali da će njihov nerad doć na naplatu.

Nadam se da će što više ljudi radit, i da će se točno vidjet tko su najveći neradnici.

medo

http://www.dubrovacki.hr/clanak/36534/sud-nisu-ugrozena-socijalna-prava-u-libertasu

Naravno od štrajka nema ništa, a ove političke zahebancije treba riješit sa par otkaza i tužbom !!

" Tvrdnju  sindikata kako je uprava prekinula kolektivno pregovaranje, sud stoga nalazi neosnovanom. Time nisu ugrožena gospodarska i socijalna  prava članova sindikata, štoviše, stoji u obrazloženju, Libertasovi radnici produženom primjenom odredbi Kolektivnog ugovora  iz 2000. godine ostvaruju veća prava nego ih propisuje Zakon o radu. Na ovo rješenje Sindikat komunalaca u Libertasu najavio je žalbu Vrhovnom sudu, jer smatraju da su svi uvjeti za štrajk ispunjeni. "

Preporučujem Baldu Kovačeviću i sljedbenicima da ne dolaze na posao idućih par dana, ostvarit će prava na izvanredni otkaz i osloboditi prijeko potrebna radna mjesta ljudima koji ne mogu dobiti posao a koji bi radili (za razliku od gore navedenih), a ako se ne varam na današnji dan ih ima oko 320 000.

automatic

A jeste li vidjeli "Velikoga skupa podrške" ispred zgrade Suda!? Pero, Mile i još dva... traže Rajka susjeda...
    Bilo je čak 28 ljudi i to ne računam novinare i ove pregovarače. Skupili su se neradnici u stvarno velikom broju, svi skupa bi stali u kombija, nema potrebe ni za Isuzua. Od tih 28 je bilo 9 vozača koji su zaraženi virusom HDZ-a, i ostali su bili ovi tećari, gemištari, krivinari bez kojih bi Remiza procvjetala.
  Nikad nisam bio član niti jedne stranke,  jedino sam na prvim izborima dao glas Franju i HDZ-u, a onda sam ubrzo skonto kako nas veliki Hrvati pljačkaju na svim poljima. Tako je i na nivou firme, u početku sam davao glas sindikatima, to je bilo nakon zapošljavanja jedno vrlo krako vrijeme. A onda sam vrlo brzo skonto i vidio čemu služi taj sindikat i koja je ideologija tih sindikalnih čelnika. To su politikanti i uvlakači jednog sistema koji prvenstveno žive za svoju guzicu s glavom u tuđoj guzici.