Linija 268

Autor Putnik79, Studeni 03, 2022, 10:06:45

MAN truck bus

290 može APVG preuzeti eventualno vikendom. Preko tjedna solo na 290 ne može biti dobro rješenje osim u kasnoj smjeni nakon nekih 20 sati, ali tad se na svim linijama smanjuje potražnja. Jedino prvi polazak 290 iz VG za KT može obaviti NL268 umjesto da se prazan zglobni dovlači u Goricu jer se tad već uključe redovni 268.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Putnik79

Uzmi u obzir da je APVG upitan da će opstati tako da sva rješenja treba raditi bez APVG a, barem po onom što se piše i govori, a to je da Zet definitivno ne želi voziti lokal u Gorici i da je pitanje mjeseca da izlaska.
Zet definitivno nije loša firma samo je ostala o nekom prošlom vremenu i nikako da krene naprijed. Doba je 5G mreže, a zet je još na 3G mreži(samo  dočaravam zaostatak). Opet se ponavljam ali šta ću, nemože vozno vrijeme linije 268 biti isto sad i kao prije 10 godina, a da sve štima. Plus još sve ostalo, nedostatak žutih traka, stajališta svratišta svih živih, semafori koji rade kao da imaju 3 promila u krvi itd. Ali nije to samo 268 linija naravno ali eto ona je nekako najjača i najviše na lošem glasu.

tramvajac 92

Citat: MAN truck bus  u Prosinac 18, 2022, 17:16:40290 može APVG preuzeti eventualno vikendom. Preko tjedna solo na 290 ne može biti dobro rješenje osim u kasnoj smjeni nakon nekih 20 sati, ali tad se na svim linijama smanjuje potražnja. Jedino prvi polazak 290 iz VG za KT može obaviti NL268 umjesto da se prazan zglobni dovlači u Goricu jer se tad već uključe redovni 268.
U tom slučaju ispada povratak u 4:15 po trasi 268.

Ovo je dalje glupa ideja, ali bi se čak i moglo nešto složiti, ujutro kreće 290 sa solo (4:30/5:20/6:10 i onda u garažu Dubrava na tankanje ADblue (dolazak cca. 7:20). Tankanje, pauza i tak to, pa onda na Glavni kolodvor, i povratak u Veliku Goricu kao 330 u 8:45. Kao što rekoh, glupo je, ali s obzirom da imaju problema sa tankanjem u Velikoj Gorici, ovo i nije tako loše.

Citat: Putnik79  u Prosinac 18, 2022, 20:26:25Uzmi u obzir da je APVG upitan da će opstati tako da sva rješenja treba raditi bez APVG a, barem po onom što se piše i govori, a to je da Zet definitivno ne želi voziti lokal u Gorici i da je pitanje mjeseca da izlaska.
E baš zbog toga se tako i ponašaju. Ne velim da si ti kriv, nego je to stav nekih drugih. 268 vuče i više nego što treba, djelom i zbog nedostatka alternative. S jedne strane imaš liniju koja ide svakih 10ak minuta na papiru, a s druge strane, npr. kroz Hrašće, autobusi idu jednom u satu, vlakova ujutro i ima (06:02, 06:38, 06:57, 07:26, 07:48). Za povratak... opet neka prošla vremena, kad se radilo do 15, pa stigneš na vlak za doma (14:50, 15:29, 15:47, 16:54, 17:58). Eventualno, više vlakova i pristojna linija sa Terminala VG do kolodvora VG (nešto kao skraćena 335) bi bilo nešto.

421

Navodno 589 u petak na 268, ali moram provjeriti...
@ smogovac
Viđen si jučer na dočeku u SRNJ, nisi se baš iskazao bengalkom...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

luka1234

Citat: 421  u Prosinac 19, 2022, 13:12:52Navodno 589 u petak na 268, ali moram provjeriti...

Potvrđujem 589 u petak na 268, vidio ga oko 21.50 na stanici MSU u smjeru Gorice. Usput, kao novi na forumu, pozdrav svima!  ;D

Putnik79

Pa koliko ja znam on nebi trebao vozit van Zg područja s obzirom da su nabavljeni iz Kohezijskih fondova EU ili sad već smiju  obzirom da je prošlo 5 godina.

ikar

Već smo pisali o tome, a i SAFU je rekao svoje. Ne smiju biti redovno planirani za linije van ZG, ali mogu biti korišteni "u nuždi".

EU jako voli birokraciju, ali ipak nisu idioti...

Putnik79

Molim te  lijepo, pa tko određuje tu nuždu, Zet.Zetu je svaki dan nužda.Sve je regulirano ugovorima i čisto sumnjam da tu postoji članak o nuždi i korištenju autobusa van Zg.Zato i jesu tako kupljeni.EU nije Hr, pa da može malo ovako, malo onako.

MAN truck bus

Ali je prošlo 5 godina kako su u ZETu, pa smiju van Zagreba. Iako sam ja gledao polazak gdje je trebao biti 589, ali me dočekao Citaro G.
"kartu imamo?"

Putnik79

Mislim da ni nakon 5 god nije dozvoljeno...

smogovci.bbb2

Izgleda da je VG isposlovala da na 268 više ne voze zglobni sa reklamama (jutros 4 bus123 bus123 bez, ne znam jesu li i ostali)
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Može bit jer je jučer na 215 bio gb. 202 koji se inače nije micao sa 268.
"kartu imamo?"

Putnik79

A i 555 je postao standard na 219.(Gavrilović)

sergjack

Citat: luka1234  u Prosinac 19, 2022, 19:39:05Potvrđujem 589 u petak na 268, vidio ga oko 21.50 na stanici MSU u smjeru Gorice. Usput, kao novi na forumu, pozdrav svima!  ;D

Također potvrđujem za 589 pošto sam njime išao doma taj dan, dosta ljudi na busu je bilo iznenađeno i mislili da napokon 268 dobiva nove buseve  ;D

sofer29

Man zglobni je predobar bus za VG putnike posto ih 88% ne placa kartu,ponasaju se kao da su vladari cijelog svemira i slicno.. nek su sretni da uopce ista vozi jer zg putnici/linije pate i vozaci nagrabuse
Nek im dode autoturist/slavonija bus i nek placajau kartu 100 eura minimalno do zga  hi