Linije - razno 2007.-09.

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:50:46

tramvajac 92

Zbog svečane proslave blagdana Velike Gospe u Stenjevcu, u subotu, 15. kolovoza, autobusne linije 119 Črnomerec – Podsused i 146 Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir vozit će izmijenjenim trasama.       

Linija 119 vozit će obilazno, redovnom trasom do raskrižja Ilica/Oranice, te nastaviti Ilicom, Alejom Bologne, Škorpikovom i Samoborskom do Podsuseda, i istom trasom u povratku, uz zaustavljanje na svim stajalištima na izmijenjenom dijelu trase.       

Linija 146 vozit će skraćeno do raskrižja I. B. Mažuranić/T. Krizmana, te dalje Ulicom T. Krizmana – Ante Topić Mimare – E. Vidovića – Stenjevečka, a početno-krajnje stajalište bit će na ugibalištu Stenjevečka/I. B. Mažuranić.

dean25

Linija 212 ne vozi kroz Selčinu

Zbog radova u Trakošćanskoj ulici u Sesvetama, autobusna linija 212 Dubec - Sesvete bit će preusmjerena i neće voziti kroz Selčinu, već izmijenjenom trasom, od ponedjeljka, 17. kolovoza u 8 sati, do nedjelje, 6. rujna.

Iz Dupca autobusi će prometovati redovnom trasom do raskrižja Zagrebačka/Bistrička, nastaviti Zagrebačkom i Ninskom do terminala Sesvete, i redovnom trasom prema Dupcu.

Za vrijeme radova autobusi će koristiti stajalište na Zagrebačkoj cesti, u zoni raskrižja s Bistričkom.

Tomek

Na Vrapčanskoj aleji 119 i 146  :o -- kamo oni idu ???

Pa naravno, išli su taj dan obilazno zbog obnove Ilice kod Vrapča, mislim da slijedećih 10-ak godina se ovo više neće moći vidjeti  :D

zetina

recite mi što mislite o ovome,ja živim u stenjevcu i ukinuli su mi liniju za ljubljanicu a idem u školu u selsku i stvarno mi je potrebno da mogu ići tom linijom jer je fakat najbrža.zato ja smatram da je ta linija nepravedno ukinuta i skroz je potrebna,ja bi to htjela promijeniti samo mi recite kako mogu apelirati na vraćanje linije,molim odgovorite mi,uskorom će škola,ili ako se fakat ne može vratit recite mi po vama koji je najbrži put javnim prijevozom iz stenjevca do selske...hvala svima unaprijed ;)

tamlover

ovisno gdje živiš u Stenjevcu, ali u svakom slučaju linijom 146 možeš doći direktno do Selske. E sad, budući da u blizini križanja Baruna Filipovića i Selske nema škole (gdje ti je škola?) tamo bi trebala presjedati na liniju 109. Sve u svemu, kada se uzme učestalost polazaka linije 146 i 109 te usporedi sa voznim redom ukinute 117 onda i nisi na gubitku jer ovim putem možeš češće, iako najčešće ne i brže do škole.

Možeš koristiti i liniju 119 (isto vozi starom Samoborskom) do Črnomerca pa dalje opet na liniju 109 prema Selskoj.

Zadnja mogućnost je da sjedneš na liniju 119 prema zapadu (Podsusedu) i presjedneš na 116 kod križanja Samoborske i Škorpikove. 116 vozi na Remizu.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

ipiljek

Ja ne vidim da je negdje najavljeno (nije me bilo prek mjesec dana u Zagrebu), ali danas su busevi na linijama 121, 124 i 130 vozili obilazno zbog,čini mi se, radova na ulici Karažnik.Linije 124 i 130 vozili su u oba smjera kroz ulicu Medpotoki - Sigetje - Dubravica, pa dalje starom trasom.Autobusi na liniji 121 vozili su tom trasom samo u smjeru Karažnika. ;)
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Tomek

Da, izgleda da nigdje nije bilo najavljeno, nevjerovatno. Ni na autobusu nije nigdje pisalo jer sam se danas nakon dugog vremena vozio s busom i ostao šokiran kao i drugi putnici kad je bus bez najave skrenuo u Medpotoki...

conecto

Citat: Tomek  u Kolovoz 25, 2009, 23:57:28
Da, izgleda da nigdje nije bilo najavljeno, nevjerovatno. Ni na autobusu nije nigdje pisalo jer sam se danas nakon dugog vremena vozio s busom i ostao šokiran kao i drugi putnici kad je bus bez najave skrenuo u Medpotoki...

Otkad je novo rukovodstvo ZET-a (zapravo relativno novo jer traje već negdje 3 godine) mnogo toga ne funkcionira kao nekad, stalno se vrše rošade šefova i direktora po firmi, pa se više ni ne zna tko što radi. Čak je i postavljen glasnogovornik koji širi dezinformacije i otvara besplatne telefonske brojeve za drukanje vozača koji su u pravilu pred javnosti okrivljeni za sve što u ZET-u ne valja. Unatoč tome, ovakve važne obavijesti nedostaju, ne samo za putnike nego čak i za vozače, pa često dođeš na posao da ne znaš da je trasa linije promijenjena niti kuda trebaš ići.
Dobar primjer je i nedavno asfaltiranje Zagrebačke ulice u Sesvetama kad stanica nije premještena za vrijeme radova (nedaleko je fini prostor za to pokraj INA-benzinske koji je nekad davno i bio stanica), pa su putnici ulazili u bus prelazeći između strojeva preko tri traka vrućeg asfalta, a iza busa čeka duga kolona automobila pošto je funkcionirao samo jedan trak u jednom smjeru.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

buSHunter795

Danas sam vidio kockicu 516 da vozi po Zvonimirovoj sa natpisom na displayu 'ZET ZAGREB' i ima neki stupić na križanju s Šubićevom 'stajalište aurtobusa' - a usput i 17tica je vozila do Trga žrtava fašizma. Jeli je to neka iznenadna nenajavljena radnja ili već piše negdje na forumu?Hvala.

STIB

Citat: buSHunter795  u Kolovoz 27, 2009, 21:50:26
Danas sam vidio kockicu 516 da vozi po Zvonimirovoj sa natpisom na displayu 'ZET ZAGREB' i ima neki stupić na križanju s Šubićevom 'stajalište aurtobusa' - a usput i 17tica je vozila do Trga žrtava antifašizma. Jeli je to neka iznenadna nenajavljena radnja ili već piše negdje na forumu?Hvala.
Možda ne piše ovdje, ali piše na željeznicama:
http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=10167

A Trg žrtava antifašizma je neki novi trg?  ??? :D
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

buSHunter795

Citat: STIB  u Kolovoz 27, 2009, 22:31:32
Citat: buSHunter795  u Kolovoz 27, 2009, 21:50:26
Danas sam vidio kockicu 516 da vozi po Zvonimirovoj sa natpisom na displayu 'ZET ZAGREB' i ima neki stupić na križanju s Šubićevom 'stajalište aurtobusa' - a usput i 17tica je vozila do Trga žrtava antifašizma. Jeli je to neka iznenadna nenajavljena radnja ili već piše negdje na forumu?Hvala.
Možda ne piše ovdje, ali piše na željeznicama:
http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=10167

A Trg žrtava antifašizma je neki novi trg?  ??? :D

ma mjenjam to stalno  :-[ :-\

dean25

Promjene na linijama 307, 308 i 324

Autobusne linije 307 Zagreb (Zapruđe) – Strmec Bukevski i 308 Zagreb (Zapruđe) – Sasi prometovat će djelomično izmijenjenom trasom u nedjelju, 6. rujna od 6 sati, zbog zatvaranja za sav promet sjevernog dijela kružnog toka ispod Mosta Mladosti.       

U smjeru Zapruđa autobusi će voziti redovnim trasama do kružnog toka ispod Mosta Mladosti – Most Mladosti – odvojak prema Sajmišnoj cesti – D. T. Gavrana - S. R. Njemačke – Avenija Dubrovnik - Sarajevska, u smjeru odredišta (Strmec ili Sasi) autobusi prometuju redovnim trasama.

Autobusna linija 324 Velika Gorica – Čička Poljana, od ponedjeljka, 7. rujna, imat će  novi vozni red sa svim polascima produženim do novog okretišta u Čičkoj Poljani.

Ivan

Citat: dean25  u Rujan 03, 2009, 13:51:46
Promjene na linijama 307, 308 i 324

Autobusne linije 307 Zagreb (Zapruđe) – Strmec Bukevski i 308 Zagreb (Zapruđe) – Sasi prometovat će djelomično izmijenjenom trasom u nedjelju, 6. rujna od 6 sati, zbog zatvaranja za sav promet sjevernog dijela kružnog toka ispod Mosta Mladosti.        

U smjeru Zapruđa autobusi će voziti redovnim trasama do kružnog toka ispod Mosta Mladosti – Most Mladosti – odvojak prema Sajmišnoj cesti – D. T. Gavrana - S. R. Njemačke – Avenija Dubrovnik - Sarajevska, u smjeru odredišta (Strmec ili Sasi) autobusi prometuju redovnim trasama.
Zašto moraju ići do S.R. Njemačke, zar ne mogu proći ispod mosta i odmah skrenuti natrag na Držićevu? Ili jednostavno kroz Utrine Šišićevom do okretišta Zapruđe... Ovo je čista glupost.

Ivan

Bezveze, sad su 222 preimenovali u Jaruščica - Žitnjak, umjesto da lijepo ostane Remetinec kad je i dalje u istom kvartu morali su liniju nazvati po uličici za koju nitko živ nije čuo...  >:( >:( >:( >:(

Ne razumijem otkud tolika potreba preimenovanja poslije beznačajnih promjena na linijama, isto kako je i 121 dobila potpuno drugačije ime zbog jedne stanice 150 m dalje od stare... ::| ::| ::| ::| ::| ::|Razmišljaju li oni uopće da je cilj tih natpisa putnike obavijestiti kuda linija ide, a ne utuviti im u glavu kako je gradska uprava divna i kako nam radi divne stvari produživanjem linija na zagonetna nepoznata mjesta...

t4

Jel tko zna do kada će biti velikogorična zatvorena? Tj dokle će 268 i ine linije ići saveznom rep. Njem? :)